ako spravit srver naventrilo 3.0.5.0
ako spravit srver naventrilo 3.0.5.0
potrebujem navod ako zalozit server na ventrilo 3.0.5.0
-
frozenangel
Amateur
- Kontaktovať používateľa:
ventrilo server
takze, pocitam s tym ze to chces mat pod windowsama.
1. potrebujes verejnu IP adresu, bez toho sa nepohnes (aspon teda ja neviem o ziadnom normalnom rieseni)
2. preco chces robit ventrilo na verziu 3?
1. potrebujes verejnu IP adresu, bez toho sa nepohnes (aspon teda ja neviem o ziadnom normalnom rieseni)
2. preco chces robit ventrilo na verziu 3?
-
frozenangel
Amateur
co si stiahol? verejnu IP? hehe, ok, to je postup:
chod na
vyber si tam windows i386 32bit a stiahni si to, to je server na ventrilo, stahuj server programs, nie client software.
nainstaluj, potom edituj subor VENTRILO_SRV.INI a uprav si tieto riadky podla seba:
Name=
Adminpassword=
Password=
uloz zmeny a spusti server
Teraz prichadza ta najviacej tricky cast, ked musis nastavit forwarding tvojho routera na porty 3784 a 6100 aby ta ludia co nesedia v jednej LAN s tebou tiez videli (resp. aby videli tvoj VT server)
Myslim ze ako forwardovat porty je na tomto fore niekde rozobrate a ked nie je tak mi napis sukromnu spravu a napis typ tvojho routera, poviem ti presne ako sa to nastavi.
LENZE POZOR, pochybujem ze mas verejnu IP adresu (stoji asi 50sk mesacne) takze adresa tvojho ventrila sa bude menit, napriklad ked zapnes a vypnes svoj router pripadne pocitac, tak kamarati si budu musiet zmenit adresu tvojho ventrila serveru, lebo uz bude ina, preto je idealne zavoalt svojmu poskytovatelovy pripojenia a poziadat ho o verejnu IP
chod na
Kód: Vybrať všetko
http://www.ventrilo.com/download.phpvyber si tam windows i386 32bit a stiahni si to, to je server na ventrilo, stahuj server programs, nie client software.
nainstaluj, potom edituj subor VENTRILO_SRV.INI a uprav si tieto riadky podla seba:
Name=
Adminpassword=
Password=
uloz zmeny a spusti server
Teraz prichadza ta najviacej tricky cast, ked musis nastavit forwarding tvojho routera na porty 3784 a 6100 aby ta ludia co nesedia v jednej LAN s tebou tiez videli (resp. aby videli tvoj VT server)
Myslim ze ako forwardovat porty je na tomto fore niekde rozobrate a ked nie je tak mi napis sukromnu spravu a napis typ tvojho routera, poviem ti presne ako sa to nastavi.
LENZE POZOR, pochybujem ze mas verejnu IP adresu (stoji asi 50sk mesacne) takze adresa tvojho ventrila sa bude menit, napriklad ked zapnes a vypnes svoj router pripadne pocitac, tak kamarati si budu musiet zmenit adresu tvojho ventrila serveru, lebo uz bude ina, preto je idealne zavoalt svojmu poskytovatelovy pripojenia a poziadat ho o verejnu IP
-
Deafboy
Darca
No iP
Pri dynamickej IP odporucam http://no-ip.org
Poskytuju domenu tretieho stupna presmerovanu na tvoju ip. Mozes ju na stranke aktualizovat rucne, alebo stiahnut soft, ktory to spravi za teba.
Poskytuju domenu tretieho stupna presmerovanu na tvoju ip. Mozes ju na stranke aktualizovat rucne, alebo stiahnut soft, ktory to spravi za teba.
-
frozenangel
Amateur
Re: No iP
hmm, zaujimave, keby to slapalo dobre tak by to u mna bola sluzba roka, ale je to zdarma? maju tam pisane ze Try it, coz mi vonia nejakou skusobnou dobou.Deafboy napísal:Pri dynamickej IP odporucam http://no-ip.org
A riesene je to ako? Na routery ti nastavi ine DNS ako DNS co mas alebo totalne nechapem, napriklad keby som si to dal tak cela moja prevadzka bude vlastne smerovat cez jejich servre? Coz pre hraca znamena navysenie latencie.