Odisiel mi zdroj? [Otazka]

Témy týkajúce sa procesorov, pamätí, grafických kariet, harddiskov...
dodo_mt
Medium Star
Medium Star
Používateľov profilový obrázok

Odisiel mi zdroj? [Otazka]

Príspevok od používateľa dodo_mt »

Dnes rano som si "zapol" PC a nic... nespustilo sa. Tak som sa automaticky sklonil k zdroju ze ci nahodou nesmrdi ci nahodou nezhorel... a nic... jedine co bolo pocut tak pisklavy zvuk nic viac... ked som odpojil kabel tak po chvilke to prestalo ked som kabel pripojil tak zase zacal piska...

Pc som korektne vecer vypol tak mi to nejde do hlavy co sa mohlo stat... este ma napada ze som nechal pripojeny externy hdd v USB takze ten isiel celu noc...

Otazka odisiel mi teda HDD? alebo ?

dik

dodo
Šu-Do
Redeemer
Redeemer
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Šu-Do »

zdroj je v pohode ze piska, to aj mne.. aj chvilu po vytiahnuti z prudu.. HDD ti urcite neodisiel.. alebo resp. mohol odist, ale nesposobil to, ze sa ti nespusti PC.. je to mozno doskou, mozno teda fakt zdrojom.. najlepsie by bolo iba skusit vymenit zdroj.. zapojit iba hlavny napajaci kabel a spustit PC ci sa zatocia vetraciky..
dodo_mt
Medium Star
Medium Star

no jasne to napadlo aj mna ze to bude zdroj nic sa nespusti... nevsimol som si ani ze ci mi na doske svieti ledka...
Budem teda pravdepodobne musiet kupit novy zdroj... dufam ze chyba bude v nom...

dodo
sandy55
Novice
Novice

Príspevok od používateľa sandy55 »

Zdravím. Toto isté sa stalo aj mne a ja som urobil nasledovné: Otvoril som si bedňu a povyťahoval som všetky napájacie káble(tie čo idú zo zdroja) z harddiskov, napaľovačiek,grafiky.....proste zo všetkého okrem matičnej dosky.Potom som skúsil zapnúť PC a a napodiv zdroj ožil.Potom som postupne pripájal ostatný hardware a akonáhle som pripojil napaľovačku,PC ani necekol(len bolo počuť pišťanie zo zdroja) takže hneď som vedel že napaľovačka je v háji :)........... Neviem či ti to pomôže ale vyskúšať môžeš...
dodo_mt
Medium Star
Medium Star

No dik za tip ale tiez nic... odpojil som vsetko... zdroj piskal troska potichsie ale ani sa nerozbehol... taze asi bude dead...

EDIT: a piska to iba ked je pripojena doska... tazke dufam ze som neprisiel o dosku :(

dodo
kaktus11
Medium Expert
Medium Expert

Príspevok od používateľa kaktus11 »

no to ci ti odisiel zdroj zistis tak ze ho odpojis a na kabli ktory ide do maticnej spojis nejakym kablom zeleny kabel s hocijakym ciernym ak sa rozbehne zdrojby mal byt vporiadku a mozes hladat nieco ine
Prílohy
24pinjump.gif
(77.54 KiB) 509 stiahnutí
Dj-XxX
Light Professional
Light Professional

Príspevok od používateľa Dj-XxX »

Hlavne to čo ti kamos nadoumonou napísal nerob ked bude On lebo skončíš ako ja. Odpálil som celý zdroj ked som skúšal zosilovač
TomKocuR
Medium Star
Medium Star
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa TomKocuR »

Dj-XxX: lenže ty si zrejme debil. Takto skúšam zdroje bežne a ešte mi neodišiel žiaden. Takže TO vidím ako riešenie, skúsiť zapnút zdroj prepojením tých dvoch káblov, presne ako to znázornil kaktus
Ja sa bojím že to bude práve doskou, zdroj môže začať pískať (alebo vrčať) keď je v skrate. Inak ešte môže samozrejme pískať kvôli blbému budeniu trafa, ale to by po odpojení od dosky pískal ešte viac. Ale zas tak sa mi zdá že už som sa stretol aj so zdrojom čo robil to čo ten tvoj a chyba bola práve v ňom... ale to bol ešte AT.
dodo_mt
Medium Star
Medium Star

tak odskusane podla obrazku zdroj sa roztoci... tazke je s najvacsiou pravdepodobnostou v prdeli doska co ma asi najviac serie...

diky pani za pomoc

EDIT:

chcem sa este spytat kolko je zaruka na dosku? normalne 2 roky? Mam Asusu P5W DH Deluxe na to kolko stala nevydrzala dlho...:( Teraz v marci boli 2 roky...

dodo
TomKocuR
Medium Star
Medium Star
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa TomKocuR »

tak ty vieš koľko máš na ňu záruku, zákonná je 2 roky, niektorí výrobcovia dávajú ti roky...
Nyssow
Darca
Darca

Príspevok od používateľa Nyssow »

Asus dáva väčšinou (vždy?) 3 roky.
dodo_mt
Medium Star
Medium Star

No dnes som bol "milo" prekvapeny ked som pisal s predajcom mojej dosky a on mi povedal ze sice Asus ma zaruku 3 roky ale podla zakona u nas len 2 roky a ked to chcem teraz reklamovat tak si musim zaplatit postovne... cca 20-30 eur?? Mate niekto podobne skusenosti? :shock:

dodo
hojko
Site Admin
Site Admin
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa hojko »

dodo_mt: Hovadina. Zo zakona musis mat na tovar zaruku dva roky, su urcite vynimky ako potraviny atd..., ale to je logicke. 2 roky mas teda zo zakona, no Asus dava zaruku 3 roky na zakladne dosky, takze nie je o com. Treba sa branit a povedz im, ze to nie je pravda, ze tu zaruku mas 2 roky zo zakona a ze Asus dava zaruku 3 roky na zakladne dosky, ze ty ziadne postovne platit nebudes a ze ak odmietnu dosku reklamovat, tak sa obratis na Slovensku obchodnu inspekciu. Myslis, ze v tomto pripade sa nemas coho bat. Pozeram si teraz skatulu od mojej starej dosky Asus, ktoru som kupoval asi tak pred tri a pol rokom a je dokonca ja na krabici napisane, ze zaruka 3 roky.

BTW tu dosku su kupoval v Martine a ak ano, tak v ktorom obchode??? Prima ci nebodaj daky Kubikomp??? :D
dodo_mt
Medium Star
Medium Star

Kupoval som to v CMCcku a v marci boli dva roky co dosku mam... Dnes som snim hovoril a povedal ze mi dosku zoberie do servisu ale budem musiet zaplatit postovne ked to budu posielat do servisu vo vyske 20-30 eur co sa mi zda nehorazne vela... Bol by som ochotny zaplatit 10 ale 1000sk za to ze mi to niekam poslu?!

dodo
heker
Redeemer
Redeemer

Príspevok od používateľa heker »

To je odrb! Povedz mu, ze ty mas zaruku na dosku 3 roky a tam too konci. Ziadaj opatovne o reklamaciu dosky, pripadne o doklad s tym, ze ti odmieta reklamovat dosku, pretoze uplynula doba platnosti reklamacie, ktorou sa on ohana. A potom staci napisat podnet na Slovensku obchodnu inspekciu s ktorym ti pomozeme. Jednoznacne tam chod este raz aj s tou doskou a ukaz mu krabicu na ktorej mas napisane, ze je tam zaruka 3 roky a ked ti povie, ze su to dva roky, tak argumentuj tym, ze zaruka 2 roky je zo zakona, ale ze Asus na svoje zakladne dosky dava 3 roky zaruku, pricom to je napisane aj na krabici. Pri reklamacii nema predajca od teba co pytat peniaze, cela reklamacia prebieha na jeho naklady!

Edit: Ziadaj od nich potvrdeny reklamacny protokol s dovodom o zamietnuti reklamacie.
dodo_mt
Medium Star
Medium Star

Tak doska zanesena do predajne... Myslim ze sme sa dohodli seriozne nebudeme tam predsa po sebe hulakat vsak aj otec mu tam uz nechal zopar Eur tak uvidim ako to dopadne a co mi vlastne nauctuje... A ci mi to vlastne Asus dokaze opravit...

dodo
hojko
Site Admin
Site Admin
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa hojko »

Vsak ti nema pravo nic uctovat, pretoze mas zaruku na dosku 3 roky, takze ti nemoze uctovat nejake fiktivne postovne ci co to bolo. Kedze ide o staru dosku, ktora sa zrejme predavat uz nebude a oprava v takomto pripade byva dost zlozita, pretoze tych milion suciatok na doske asi tazko opravia a budu hladat chybu, tak by som to skor videl na vratenie penazi. Ale potom aby si nemal problem pri zhanani novej dosky, nakolko tam budes mat nieco starsie.

Co to bola za doska, ake ramky a procak tam je???

Edit: Len tak zo zaujimavosti, kto v tom obchode ti povedal, ze za to treba zaplatit postovne??? Juro, Peto alebo Jurov otec???
pato83
Addict
Addict

Príspevok od používateľa pato83 »

Mne toto pripomenulo moje posledne zamestnanie na Slovensku. Tam sa cloveku chcelo grcat ako vyje*avaju so zakaznikmi. Zaruka na zarucnom dva roky vzdy. Distributor ako Agem, BGS atd poskytuju tolko ako vyrobca a to byva pri HDD aj 5 rokov, skratka mnohokrat viac ako 2 roky pri ktorejkolvek suciastke. Disk odide po 3 rokoch, pride zakaznik, ze mu odisiel, ci by sa nevymenil, ze to tu kupoval. Oznami sa, ze je uz bez zaruky, ale ze ho mozu vysrotovat. Jemu preda novy disk a stary vyreklamuje a ma pre seba. Alebo ho vymeni za ten, co sa pouzival uz daky mesiac vo firme. Tak to bolo so vsetkymi komponentami. Takze sa nedaj ani nahodou oje*at, je to hlupost aj s tym postovnym. Ale to ti tu uz vraveli. Otec by mu mal cez pult asi skor natiahnut jednu, nech sa v tom obchode spamataju, ako nieco riesit peniazmi.

p.s a mozno aj zlata rada, kontrolavat stranky vyrobcov, pripadne kontaktovat samotneho vyrobcu, na aku dobu sa poskytuje zaruka pre dany region a taktiez si uvedomit, ze seriove cisla su skvela vec.
dodo_mt
Medium Star
Medium Star

hojko: Riesil som to cez Jura... Ja som s CMCckom nemal nikdy problem vzdy bolo vsetko seriozne tak dufam ze aj toto dopadne dobre. :)

Toto je moja zostava ktoru som chcel aj predat keby sa mi ta moja doska nepokazila predam ju vsak aj tak kedze vcera som kupil Macbook.
CPU: INTEL Core 2 Duo E6600 + Arctic Cooling Freezer 7 Pro | MB: ASUS P5B Deluxe Wifi-AP | RAM: 2GB DDR2-800MHz Kingston HyperX CL5 | VGA: ATI Sapphire X1950GT 256MB DDR3 + Zalman VF700Cu | HDD: 1x 250GB Seagate B-7200.10 16MB SATAII, 2x Samsung 160GB 7200ot RAID 0 | PSU: Fortron 400W-60THN-P | Case: Thermaltake VB1000BWS SOPRANO | Mouse: MX518 | Monitor: LCD Samsung 22"
Monitor a mys si chcem nechat tazke by som predal len skrinu.

dodo
drewodrewo
Medium Star
Medium Star
Kontaktovať používateľa:

odrb!!!

Príspevok od používateľa drewodrewo »

určite sa od niakeho dementa vyšpekulovaného nenechaj odrbať!!! reklamoval som tlačiareň teda multi.....
tiež mi to povedali v tom obchode aj po upozornení na fakty.A potom som to vyriešil po svojom.... http://www.soi.sk/sk/Kontakt.soi o dva mesiace mi došla nová tlačiareň iný model (lepší!) a poštovné ktoré som hradil prv ja mi v tom obchode preplatily!!! naozaj ti vravím nenechaj sa ......ak sa necháš tak ťa odrbú! good luck :!:
Napísať odpoveď