Susedia a oplotenie

Témy, ktoré sa nedajú zaradiť do kategórií vyššie...
Adulko1
Light Professional
Light Professional
Používateľov profilový obrázok
Kontaktovať používateľa:

Susedia a oplotenie

Príspevok od používateľa Adulko1 »

Caute! Mame taky mensi problem! Chceme postavit znovu novy plot od susedov, ale nevieme sa dohodnut, ze koho je to vlastne plot! Lebo ked sa celne postavim k nasmu domu z ulice, tak napravo je susodovych dom, ktory ma hned z prava ulicu. Od nej maju svoj plot, potom od nas (z lavej strany od ulice celnym pohladom) mau tiez plot, ale ked sme tu stavali dom, tak sme si museli my postavit ten plot od nich - nevedeli sa k tomu dostat a dokopat ... A nakoniec ked postupujeme pohladom z ulice dalej, smerom do lava, tam su dalsi susedia - to je uz nas plot si myslim urcite. Ale problem je teda v tom, ze ten medzi nami a tymi susedmi z prava, ze koho je to vlastne povinnost a plot?? ako nerobi problem naklady rozdelit na opravu na polovicu, ale koho je to plot? Nas ci ich? Lebo si myslim, ze to tak funguje, kto je prvy od ulice si musi zabezecit z oboch stran oplotenie a ten dom vedla nich si uz sleduje len jednu stranu ( v nasom pripade lavu z celneho pohladu z ulice) je tak?

DAKUJEM velmi pekne za odpoved!
Zaxman
Guru
Guru
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Zaxman »

to je dohoda my bývame v strede ulice a mame obidva naše ploty teda okolo celého domu aspon myslím
Gothar
Moderátor
Moderátor

Príspevok od používateľa Gothar »

U nas je to zas tak, ze ak sa na dom pozeras celne z ulice, tak nas plot je ten nalavo a takto to je tusim na celej ulici. Ale podla mna je to vec dohody a vy by ste mali vediet, kto ten plot staval :)
Adulko1
Light Professional
Light Professional
Kontaktovať používateľa:

Tak ale tam je chlapci ten rozdiel, ze ked sa pozriem celne z ulice na nas dom - to som aj inak pisal - ze obe strany plotov a to aj od tych susedov, sme museli postavit my, pretoze oni sa nevedeli vobec zmobilizovat a sme im vlastne urobili laskavost! Postavit sme to postavili my, ale mali to oni a teraz maju prostriedky na to postavenie, len ked teraz tvrdia ze nie to je nas plot .. :( A pritom ako ste tu pisali, u nas tiez plati podla vsetkeho, ze z lava je nas plot .. cize tamten od susedov z prava si maju sami hradit a stavat .. a aj tu ich druhu stranu od ulice .. cize maju vlastne dva ploty, ked su rozny dom nie?

PS: neviete mi prosim najst nejaky zakon, ktory to stanovuje presne, ze kto je koho a tak? lebo skusal som obciansky zak. a stavebny, ale nic moc som nenasiel .. :(
Pantinela
Star
Star

Príspevok od používateľa Pantinela »

Len tak ma napadlo, to vieš určite, že zo zákona musíš mať plot? Podľa mňa je to len zvyk mať plot, nie zákon... ale hádať sa nejdem...
My bývame na rohu ulice, keď sme stavali dom, z oboch strán už domy stáli, ploty mali, tak my sme si len dostavali ploty zo zvyšných dvoch strán a bolo...
Adulko1
Light Professional
Light Professional
Kontaktovať používateľa:

Jj, prave v zakone nie je nic take ze su ploty povinne. Ale rad by som vedel ako je to, ze ked ti susedia co su na rohu, tak si proste postavia od ulice plot a hned aj plot na druhej strane, cize od nas .. A potom to pokracuje ze my sme mali mat postaveny plot od tach dalsich susedov a ti dalsi od dalsich a tak dalej .. Cize oni maju proste "smolu", ze su "prvi" na rohu, nie? :) Ale tak im to vysvetlit a vtlct do hlav .. :(
Pantinela
Star
Star

... možno by bolo jednoduchšie, keby ste si ho tam postavili vy...
Adulko1
Light Professional
Light Professional
Kontaktovať používateľa:

No ale preco by sme mali stavat ich plot??? :D a za nase peniaze?? To je ved problem cierneho pasaziera - tzn. ved sa zveziem s ostatnymi a nic nezaplatim ... Asi tak .. :(
Pantinela
Star
Star

Adulko1 napísal:No ale preco by sme mali stavat ich plot??? :D a za nase peniaze?? To je ved problem cierneho pasaziera - tzn. ved sa zveziem s ostatnymi a nic nezaplatim ... Asi tak .. :(
Sused je stavebný inžinier, tak sme ponad plot hodili reč a asi ťa veľmi nepoteším. Ten plot nie je ich. To si si len ty tak zadelil. Je pekné, ak sa ľudia na ulici dokážu dohodnúť, kto z ktorej strany postaví plot, ale keď niekto nechce, plot nemusí mať vôbec. Takže ak sa on "zvezie" a nič nezaplatí, má na to plné právo a žiaden zákon ho nedonúti ten plot postaviť, pretože žiaden taký zákon neexistuje. V podstate to funguje tak, že plot stavia ten, kto ho viac potrebuje...
jackb
Redeemer
Redeemer

Príspevok od používateľa jackb »

zakon 162/1995 Zz v zneni neskorsich predpisov.
prave z neho robim semestralku.
hned prva cast, §3
byvam v panelaku, ale bol by problem mat plot vyrieseny tak, aby koncil presnen na mm na hranici? stlpiky by ste mali vy a na suseda by "pozerali" vase dosky, ktore by boli na vasom pozemku?
Pantinela
Star
Star

jackb napísal:zakon 162/1995 Zz v zneni neskorsich predpisov.
prave z neho robim semestralku.
hned prva cast, §3
byvam v panelaku, ale bol by problem mat plot vyrieseny tak, aby koncil presnen na mm na hranici? stlpiky by ste mali vy a na suseda by "pozerali" vase dosky, ktore by boli na vasom pozemku?
A kde tam v tom §3 máš napísané, že kto má z ktorej strany postaviť plot?
jackb
Redeemer
Redeemer

Príspevok od používateľa jackb »

ja by som to bral ako hranicu pozemku. teda "hranicu podla skutočnej držby". teda moj plot na mojej strane susedov na jeho... ak sa nevedia dohodnut kde presne maju hranicu, tak by mali ist na sud...
teda este raz: ja by som plot staval len po tade kde je to moje, ako sa to pisal vyssie: murik/dosky budu koncit presne na hranici...
ci bude mat kazdy obyvatel ulice plot len vlavo, v pravo, jeden mat bude dalsie nie, etc. je otazka dohody.
Adulko1
Light Professional
Light Professional
Kontaktovať používateľa:

Caute chlapci! :) Iha uz to nabera na odbornosti, to sa mi paci a velmi pekne vam za to dakujem! Teraz k tomu problemu - no nie je tu problem s hranicou, dokonca by aj vedeli ti susedia urobit tak, ze co maju svoj dom pri nasom (zadok domu), tak by boli ochotni postavit plot po mur domu - okolo zadku domu nie a tak by vlastne dom bol pokracovacim plotom .. dufam, ze si to viete predstavit .. :) ako dom by bol pokracovanim a spojenim medzi plotmi pozdlz pozemku ... teda plot, dom, polt ... a ten dom by nebol z nasej strany oploteny ... iba napojeny na tie dva ploty (medzi nimi) ...
No takze to s tou hranicou a druhe je, ze oni chcu vyvolat pocit, ze oni nam maju pomoct s NASIM plotom, i ked je to ich plot, ale stavali sme ho my, pretoze oni nemali na to prostriedky a teraz maju ... :) A plot potrebuju oni, nie my .. :)
robbiee
Star
Star

Príspevok od používateľa robbiee »

Ked oni potrebuju a vy nie tak co riesis? Ked si postavia tak si postavia, ked nie tak nie ;)
Frikso
Darca
Darca

Príspevok od používateľa Frikso »

My sme stavali plot na oboch stranách. Vľavo bol náš plot a napravo bývala stará babička, ktorá na to nemala ani síl, ani peňazí a jej deti ani vnúčatá to vôbec nezaujímalo..
kupo
Medium Professional
Medium Professional

Príspevok od používateľa kupo »

Adulko1 napísal:No takze to s tou hranicou a druhe je, ze oni chcu vyvolat pocit, ze oni nam maju pomoct s NASIM plotom, i ked je to ich plot, ale stavali sme ho my, pretoze oni nemali na to prostriedky a teraz maju ... :) A plot potrebuju oni, nie my .. :)
1)Vy ste ten plot postavili, tak je Vas... o tom by si ani nemal rozmyslat
2)Oni potrebuju plot, tak nech si ho postavia... naco by vas to malo vobec zaujimat?

zda sa mi to take jednoduche, ci mi nieco uniklo?
Adulko1
Light Professional
Light Professional
Kontaktovať používateľa:

:) Tak my to nepotrebujeme, ale oni ano a chcu aby sme to my postavili .. V tom je problem :)
G0lDiER_
King
King
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa G0lDiER_ »

GothaR napísal:U nas je to zas tak, ze ak sa na dom pozeras celne z ulice, tak nas plot je ten nalavo a takto to je tusim na celej ulici. Ale podla mna je to vec dohody a vy by ste mali vediet, kto ten plot staval :)
U nás presne tak isto :) Myslel som ze je to tak samozrejmost vsade :?
Pantinela
Star
Star

G0lDiER_ napísal:U nás presne tak isto :) Myslel som ze je to tak samozrejmost vsade :?
Napr. moji starí rodičia majú oplotený tiež celý dvor a keďže stavali ako prví v danej oblasti a nechceli aby im sliepky behali kade-tade, tak si ho oplotili z každej strany. Postupne si pristavovali domy ďalší susedia, ktorí už mali vlastne jednu stranu plota postavenú a nikdy naši ani nepípli, že toto bude odteraz tvoja strana plotu, ty sa o ňu staraj. Jednoducho ten plot potrebovali, postavili ho a hotovo.
Adulko1
Light Professional
Light Professional
Kontaktovať používateľa:

No ale nam netreba ten plot nejako surne a oni ho chcu a je za ich domom. Prvy krat sme postavili my a teraz ked chcu nech si ho sami prerobia s nasou pomocou samozrejme .. Ale nech nechcu to, ze je to nas plot :D Ved ked ho my nepotrebujeme, tak preco by sme mali vo svojom zaneprazdnenom case robit ich pracu? :)
Napísať odpoveď