Aký bezpečnostný balík?

Ak potrebujete pomoc alebo poradiť, píšte sem (len PC, elektronika atď.)...
eldorado08

Aký bezpečnostný balík?

Príspevok od používateľa eldorado08 »

Ahojte,

dnes mi skončí licencia na Kaspersky AV 2009 (trial, 30dňová verzia) a rád by som vyskúšal niečo nového :D :D
Predtým som mal KIS2009 a ESS 4, spokojnosť. Iné AV som ešte ani nemal.
V PC mám dosť dôležitých údajov a chcem aby boli v bezpečí.

Uvažujem medzi týmito bezp. balíkmi:

http://www.grisoft.sk/20810 - AVG Internet Security 8.5

http://www.bitdefender.com/PRODUCT-2214 ... -2009.html - Bitdefender Total Security 2009

http://www.trustport.com/index.php?id=586,38,0,0,1,0 - Trustport PC Security 2009

http://www.symantec.com/cs/cz/norton/internet-security - Norton Internet Security 2009 (alebo Norton 360 verzia 3.0)

Aké máte skúsenosti s týmito AV? PC mám Windows XP SP3, 4GB RAM.
AV len na domáce účely. Ktorý mi odporúčate a prečo?

Dakujem :D
M@rt1n
Guru wannabe
Guru wannabe
Používateľov profilový obrázok

Príspevok od používateľa M@rt1n »

Z týchto čo si tu postol by som si ja osobne vybral AVG 8.5 alebo ESS4
eldorado08

M@rt1n napísal:Z týchto čo si tu postol by som si ja osobne vybral AVG 8.5 alebo ESS4
OK a aký názor más na NIS 2009?? :)
Dieg0
Guru wannabe
Guru wannabe

Príspevok od používateľa Dieg0 »

Antivirus je somarina.Antivirus neochrani ludsku blbost takze tak ci tak ked pojdes na hlupe stranky ta neochrani.Staci len trosku premyslat a nechodit na "podozrive" stranky ktore zavanaju nejakou havedou a si zahojeny.Ficim na pocitaci bez antivirusu uz 8 rokov a nemam problem :)

// Gothar a chces mi povedat ze klamem? :).Najvacsia ochrana je ked clovek trocha porozmysla na aku stranku prave ide
Gothar
Moderátor
Moderátor

Príspevok od používateľa Gothar »

Dieg0: nespamuj
Tieto baliky obsahuju aj firewall a ochranu proti spywareu, co spolocne dokaze pocitacu pomoct v pripade ludskej chyby.
K teme: sice tam ESS nemas, ale ja osobne by som bral ten, no je to len kvoli mojim skusenostiam. (raz som mal problem, ktory NOD 32 nevedel odstranit a bez problemov som mohol v slovencine komunikovat s clovekom od Eset-u, ktory mi ochotne radil aj napriek tomu, ze som Nod nemal kupeny)
PS: na navstevu podozrivych stranok celkom spolahlivo upozornuje McAfee SiteAdvisor: http://www.siteadvisor.com/

//autoeditácia príspevku ( 03 May 2009, 10:18 )
Neklames, ale spamujes, pretoze sa to temy skoro vobec netyka.
Nevies aki ludia tam na ten pocitac chodia a nemozes vsetkych naucit zodpovednosti, prave preto existuju taketo baliky.
sundevil
VIP
VIP

Príspevok od používateľa sundevil »

Dieg0 napísal:Antivirus je somarina.Antivirus neochrani ludsku blbost takze tak ci tak ked pojdes na hlupe stranky ta neochrani.Staci len trosku premyslat a nechodit na "podozrive" stranky ktore zavanaju nejakou havedou a si zahojeny.Ficim na pocitaci bez antivirusu uz 8 rokov a nemam problem :)

// Gothar a chces mi povedat ze klamem? :).Najvacsia ochrana je ked clovek trocha porozmysla na aku stranku prave ide
co pises je somarina, internet nie je jediny sposob ako nakazit pocitac, ak porozmyslas tak najdes dalsie a potom si uvedomis aku blbost si napisal
eldorado08

GothaR napísal:Dieg0: nespamuj
Tieto baliky obsahuju aj firewall a ochranu proti spywareu, co spolocne dokaze pocitacu pomoct v pripade ludskej chyby.
K teme: sice tam ESS nemas, ale ja osobne by som bral ten, no je to len kvoli mojim skusenostiam. (raz som mal problem, ktory NOD 32 nevedel odstranit a bez problemov som mohol v slovencine komunikovat s clovekom od Eset-u, ktory mi ochotne radil aj napriek tomu, ze som Nod nemal kupeny)
PS: na navstevu podozrivych stranok celkom spolahlivo upozornuje McAfee SiteAdvisor: http://www.siteadvisor.com/

//autoeditácia príspevku ( 03 May 2009, 10:18 )
Neklames, ale spamujes, pretoze sa to temy skoro vobec netyka.
Nevies aki ludia tam na ten pocitac chodia a nemozes vsetkych naucit zodpovednosti, prave preto existuju taketo baliky.
Ďakujem za radu, ale ESS 4 (aj NOD32) som už mal v PC ako trial verziu, potom som odinštaloval, lebo sa skončila licencia. Môžem ho ešte raz nainštalovať? :?: A Norton IS alebo 360 v 3.0?? Má niekto skúsenosti? :)
Gothar
Moderátor
Moderátor

Príspevok od používateľa Gothar »

ESS ti uz ako trial nepojde az kym nepreinstalujes system (mozno sa to da nejako "osetrit", ale neviem o tom) a NOD32 sa da instalovat dookola :)
Ja momentalne fungujem tak, ze mam pravidelne aktualizovany NOD32 a k tomu windowsacky firewall (Vista), skusal som to s volne dostupnymi firewallmi, ale s Keriom boli problemy a s COMODOm nakoniec tiez.
Pocitac sa javi ako nezavireny, snazim sa ist skor cestou prevencie (McAfee) ako napravy skod :)
Holubar
Darca
Darca
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Holubar »

Zo spominanych by som urcite vyhodil Norton. To ich riesenie je tragicke a konzumuje znacnu cast vykonu pocitaca

Ja mam ESS 3, trial, kazdy mesiac si len vypytam nove licencne udaje na novy mail a ide jak hodinky. Skusal som prednedavnom verziu 4, ale firewall mi tam robil problemy s netom, tak som to vratil na 3.
eldorado08

Holubar napísal:Zo spominanych by som urcite vyhodil Norton. To ich riesenie je tragicke a konzumuje znacnu cast vykonu pocitaca

Ja mam ESS 3, trial, kazdy mesiac si len vypytam nove licencne udaje na novy mail a ide jak hodinky. Skusal som prednedavnom verziu 4, ale firewall mi tam robil problemy s netom, tak som to vratil na 3.
A myslíš že hardwerová náročnosť je prítomná aj u nového Nortona? Lebo v testoch v detekcii je na úrovni ESS/Nod, najrýchlejší scan a vraj už nezaťažuje tak PC ako staršie verzie..

A s AVG 8.5 má už niekto skúsenosti? Vraj má horšiu ochranu ako 8.0 :?
Holubar
Darca
Darca
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Holubar »

Novu som urcite neskusal, ale co si pamatam z cias pouzivania rieseni od Symantec bolo xy pop up okien, na ktore som musel odovedat, neprehladne z zbytocne lozite nastavovanie a vkuse spomaleny pocitac. Pri ESS od instalacie ani neviem, ze ho mam okrem mesacneho nastavovania licencnych udajov. Win mi bezi od oktobra 08 bez problemov, stabilne a svizne
SSemteXX
Guru
Guru

Príspevok od používateľa SSemteXX »

Avira+Kerio :wink:
jimmy_xp
King
King

Príspevok od používateľa jimmy_xp »

U mna je to Kerio Firewall + NOD Antivirus 4 s mesacnou zmenou licencie :) Spokojnost nadovsetko :)
kire55
Light Star
Light Star

Príspevok od používateľa kire55 »

Eset nod 32 verzia 4...kludne si stiahni trial a mas stranku kde sa predlzuju licencie aj o pol roka..
pHysIQ
King
King
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa pHysIQ »

O tom trustporte pocujem prvy krat.
AVGecku by som urcite nezveril svoj komp.
BitDefender pouzivam momentalne aj ja ale top z tychto produkov je podla mna NIS. Seriozne uvazujem o kupe originalu Nortona.
A ten ESS nie je az taky super ako si myslite. Nedôverujem mu az tak ako vy.

EDIT: osobna skusenost s AVG, aj v komplet zavirenom kompe to nic nenajde a ak uz aj nieco predsa najde tak to nedokaze odstranit.
eldorado08

pHysIQ napísal:O tom trustporte pocujem prvy krat.
AVGecku by som urcite nezveril svoj komp.
BitDefender pouzivam momentalne aj ja ale top z tychto produkov je podla mna NIS. Seriozne uvazujem o kupe originalu Nortona.
A ten ESS nie je az taky super ako si myslite. Nedôverujem mu az tak ako vy.
Ako si spokojný s Bitdefenderom? Je len po anglicky alebo je aj česká popr. slov. verzia? Prečo by si nezveril AVGčku PC? Taký slabý AV? :hmm:

//autoeditácia príspevku ( 03 May 2009, 15:12 )
Mno, tak som sa rozhodol: Norton Internet Security 2009 trial verzia na 15 dní, uvidím ako bude fungovať... :D

Ďakujem každému za pomoc :smt003

Môžte :lock:
Napísať odpoveď