Par info ohladom IT

Ak potrebujete pomoc alebo poradiť, píšte sem (len PC, elektronika atď.)...
icefiresr
Addict
Addict
Používateľov profilový obrázok

Par info ohladom IT

Príspevok od používateľa icefiresr »

Zdravim,
skusal som hladat nejake informacie tykajuce sa podlozenych cisiel predaja osobnych PC a notebookov v SR za rok 08, existuje nieco take ? V podstate som nasiel akurat IT roceknu 08, tam su vsak pritomne len info za 07.

Pripadne by sa hodili aj info o mainstreemovom vybaveni PC za 08 (napr. typicka bola ramka 2GB, atd.).

Zial, silno pochybujem, ze okrem spekulacii nieco najdem, neviete nahodou o nejakych relevantnych info ? :)

Dakujem za kazdy napad :wink:
Klo_b_asa
Star
Star
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Klo_b_asa »

To v podstate ani nikdy presne číslo nedostaneš, pretože predpokladaj, že normálny človek si zakúpi nové PC od niekoho kto mu ho poskladá lacnejšie ako by ho kúpil v obchode. Ale teda mal by som pre teba radu: najspoľahlivejšími a najväčšími odberateľmi PC na Slovensku sú ministerstvá. Napíš si na každé ministerstvo mail a nech ti pošlú info koľko nakúpili za minulí rok vypočtovej techniky. Tieto informácie su voľne dostupné nakoľko sa na ne vyhlasoval tender a každé ministerstvo je povinné ho zverejniť na nete alebo formou nejakej vyhlášky.
brm
Darca
Darca

Príspevok od používateľa brm »

Pochybujem, že taká štatistika existuje. Bola by, keby obchodníci s výpočtovou technikou boli zjednotení v nejakom združení a informácie o predajoch by poskytovali tomuto združeniu. Existuje však nejaká taká organizácia?

//Takže organizácia existuje.. a ak bude existovať požadovaná štatistika, na 99% sa bude nachádzať na webe tejto asociácie..

;)
killa_bee
Star
Star

Príspevok od používateľa killa_bee »

Napísať odpoveď