Ako prežiť v divočine
-
wolodo
Professional
- Kontaktovať používateľa:
heh no uz si nam sem mohol napisat ako to myslis bez vybavenia?
Stretnutie s divou zverou ti tu moze opisat hocikto ( diva svina,medved-myslim ze podobna tema bola aj nan ale neviem najst) ale ked ju stretnes na vsetko zabudnes a bud utekas, lezies na strom alebo si strnnuly a nevie sa ani pohnut....
A dva dni znamena na jednu noc?
Stretnutie s divou zverou ti tu moze opisat hocikto ( diva svina,medved-myslim ze podobna tema bola aj nan ale neviem najst) ale ked ju stretnes na vsetko zabudnes a bud utekas, lezies na strom alebo si strnnuly a nevie sa ani pohnut....
-
audiotrack
VIP
http://www.5min.com/Video/How-to-make-f ... olate-9389jackb napísal:ako vystroj by som bral len MacGiveorv nozik, plechovku cocacoly a cokoladu.
na co je nozik je jasne, plechovka a cokolada su potrebne na zalozenie ohna. MythBusters
fuha, to je super to s tou cokoladou
len si este nezabudni zobrat chladiaci box...aby ti v lete vydrzala ta cokolada
-
Stoporko
VIP
možno trocha viac serióznosti do tejto témy - leštenie plechovky čokoládou
turistom a vandrákom odporúčam si zaobstarať firesteel - tyčinka, o ktorú sa dá škrtať nožom a hádže to iskry
pre autora témy - začni príručkou mladých svišťov (každý skaut tak začínal), neskôr si prečítaj Wiesmann: SAS príručka ako prežiť, Putovanie s batohom od Hugh Mc Manners...
na portál specnaz.cz a podobne rýchlo zabudni lebo zle skončíš - Chlíbek vie písať pútavo, no nereálne. Najlepšia škola je nebáť sa prírody a ísť len tak v okruhu 10km od tvojho mesta kempovať. Časom zistíš, čo sa ti ovečilo a čo nie... také vychytávky ako nádoby z brezovej kôry alebo varenie v hangi je síce fajn vedieť, no... lepšie je si skúšať stavanie pascí. TÝMTO NIKOHO NENAHOVÁRAM NA PYTLIACTVO - čisto pre vzdelávacie účely - len postaviť, skúsiť či funguje a rozobrať...
všeobecne začať ľahkou turistikou (90% ľudí s otázkami ako autor témy neboli na turistike dlhšej ako 30km za deň...), neskôr pridať viac a viac kilometrov, získať fyzičku... a ruka v ruke s tým a vedomosti ako som písal vyššie.
turistom a vandrákom odporúčam si zaobstarať firesteel - tyčinka, o ktorú sa dá škrtať nožom a hádže to iskry
pre autora témy - začni príručkou mladých svišťov (každý skaut tak začínal), neskôr si prečítaj Wiesmann: SAS príručka ako prežiť, Putovanie s batohom od Hugh Mc Manners...
na portál specnaz.cz a podobne rýchlo zabudni lebo zle skončíš - Chlíbek vie písať pútavo, no nereálne. Najlepšia škola je nebáť sa prírody a ísť len tak v okruhu 10km od tvojho mesta kempovať. Časom zistíš, čo sa ti ovečilo a čo nie... také vychytávky ako nádoby z brezovej kôry alebo varenie v hangi je síce fajn vedieť, no... lepšie je si skúšať stavanie pascí. TÝMTO NIKOHO NENAHOVÁRAM NA PYTLIACTVO - čisto pre vzdelávacie účely - len postaviť, skúsiť či funguje a rozobrať...
všeobecne začať ľahkou turistikou (90% ľudí s otázkami ako autor témy neboli na turistike dlhšej ako 30km za deň...), neskôr pridať viac a viac kilometrov, získať fyzičku... a ruka v ruke s tým a vedomosti ako som písal vyššie.
-
b-boytommy
Amateur
na jednu noc ! kedze je to prvi krat a mam len 17 rokovwolodo napísal:heh no uz si nam sem mohol napisat ako to myslis bez vybavenia?
//autoeditácia príspevku ( 04 May 2009, 13:08 )
je tazke nerobit nic ked stoji pred tebou 4 razi hrubsi a vrciades napísal:SEREM NA TO! ze medveT![]()
![]()
ked sa s nimi stretnes, tak nerob nic, ziadne prudke pohyby, pomalicky cuvaj a chod prec.
-
Stoporko
VIP
b-boytommy: už si bol niekedy na turistike? Baví ťa stanovať? Skúšal si spať niekedy v lese v stane? Skús s kamošom ktorý má podobný vzťah k prírode ako ty ísť so stanom do lesa za mestom a prespať noc v lese (mimo turistických ciest, aspoň 20 minút chôdze od turistického chodníka). Potom to skúste bez stanu, len v spacákoch. Neskôr si neberte so sebou vodu, ale podľa mapy si vyberte miesto na táborenie s prameňom (studničkou) vody a vodu si prefiltrujte a prevarte. Toto opakujte aspoň tri krát. Potom skúste v lete ísť spať bez stanu i spacáku, skúste to na neskorú jar, skorú jar... (v predpovedi počasia si dopredu zistite teploty na noc: začnite spať vonku so stanom a spacákom pri +15, potom bez stanu pri + 15, bez spacáka pri + 20 v lete a časom teploty znižujte...) no neskúšaj spať na prvý krát vonku bez ničoho a sám. Les je v noci iný ako cez deň... a naozaj si prečítaj príručku mladých svišťov a tú ďalšiu literatúru (príručka mladých svišťov - trochu infantilne písané, no sú v nej naprosté základy, ktoré ak neovládaš a nemáš ich hlboko zažité, tak sa nepohneš...)
p.s. z akého si mesta?
p.p.s. spacák - spacákom mám na mysli nie vec z tesca a exisportu, ale niečo, čo má KOMFORT aspoň 0 stupňov celzia... a každý správný muž nosí v kapse núž...
p.s. z akého si mesta?
p.p.s. spacák - spacákom mám na mysli nie vec z tesca a exisportu, ale niečo, čo má KOMFORT aspoň 0 stupňov celzia... a každý správný muž nosí v kapse núž...
spacakom si myslel nieco taketo? http://www.outdoor.sk/index.php?page=sh ... t&Itemid=2
-
twardykamen
Medium Professional
mna by v prvom rade zaujimalo ci si uz niekedy bol aspon stanovat nieto byvakovat....ze uz sa chystas do "divociny". ver mi ak by si mal byt niekde vonku aspon 5-10 km od najblizsiej dediny a popri tebe by len liscicka presla tak sa hned zlaknes...nieto uz hned ides na diviaka a medveTa
)
a ja by som ti naopak neodporucal pozerat tolko toho discovery lebo si z toho premotivovany.
v prvom rade sa nauc zakledne veci ..ako udrzat ohen,ako zalozit ohen,ako nieco upiect a taketo...
a ja by som ti naopak neodporucal pozerat tolko toho discovery lebo si z toho premotivovany.
v prvom rade sa nauc zakledne veci ..ako udrzat ohen,ako zalozit ohen,ako nieco upiect a taketo...
-
nestik
Medium Professional
Toto patrilo mne ?twardykamen napísal:mna by v prvom rade zaujimalo ci si uz niekedy bol aspon stanovat nieto byvakovat....ze uz sa chystas do "divociny". ver mi ak by si mal byt niekde vonku aspon 5-10 km od najblizsiej dediny a popri tebe by len liscicka presla tak sa hned zlaknes...nieto uz hned ides na diviaka a medveTa)
-
b-boytommy
Amateur
zo zilinyStoporko napísal:b-boytommy: už si bol niekedy na turistike? Baví ťa stanovať? Skúšal si spať niekedy v lese v stane? Skús s kamošom ktorý má podobný vzťah k prírode ako ty ísť so stanom do lesa za mestom a prespať noc v lese (mimo turistických ciest, aspoň 20 minút chôdze od turistického chodníka). Potom to skúste bez stanu, len v spacákoch. Neskôr si neberte so sebou vodu, ale podľa mapy si vyberte miesto na táborenie s prameňom (studničkou) vody a vodu si prefiltrujte a prevarte. Toto opakujte aspoň tri krát. Potom skúste v lete ísť spať bez stanu i spacáku, skúste to na neskorú jar, skorú jar... (v predpovedi počasia si dopredu zistite teploty na noc: začnite spať vonku so stanom a spacákom pri +15, potom bez stanu pri + 15, bez spacáka pri + 20 v lete a časom teploty znižujte...) no neskúšaj spať na prvý krát vonku bez ničoho a sám. Les je v noci iný ako cez deň... a naozaj si prečítaj príručku mladých svišťov a tú ďalšiu literatúru (príručka mladých svišťov - trochu infantilne písané, no sú v nej naprosté základy, ktoré ak neovládaš a nemáš ich hlboko zažité, tak sa nepohneš...)
p.s. z akého si mesta?
-
b-boytommy
Amateur
l
to je kto????Fabo napísal:Neni v ZA qwerty?