Ahojte, kúpil som si tento router http://novypocitac.sk/wifi-access-point ... ter-switch
Som v situacii, ze hore na poschodi chytam wifi signal nezabezpecenej siete a potreboval by som ten signal zosilit, aby som ho chytal dolu na prizemi. V obchode mi povedali, ze s tymto sa to da, lebo to ma funckiu wds. Ale neviem ako to nastavit. Neviete mi niekto povedat ako sa to robi?
Router funkcia opakovača
-
hojko
Site Admin
- Kontaktovať používateľa:
A to co za expert pracuje v tom obchode??? WDS je funkcia na spajanie APciek, cize si rozlozis napriklad 5 AP a spojis do WDS, ked budes notebookom hladat siet, tak ti najde len jednu siet, ale to pojde o tychto 5 AP, ktore budu vystupovat ako jedna siet. Nebudes teda musiet rozmyslat, ze ci sa pripojis na AP1, AP2, AP3, AP4 ci AP5, pretoze si WDSko vyberie, na ktore z tych AP sa pripoji. Priepustnost siete ale klesa s poctom zariadeni.
Ak by sa sa teda riadil tym co ti poradil predavac, ze zariadenie ma WDS a teda budes chytat signal aj o poschodie nizsie, tak potrebujes este jedno zariadenie, ktore spojis do WDS.
Ja na tvojom mieste, tak by som isiel do toho obchodu a spytal sa ako to myslel tym WDS, ze co to vobec je a ako tym dokazes zosilit signal, pretoze by ma tato jeho odpoved velmi zaujimala. A ak by ti povedal, ze budes teda potrebovat este jedno zariadenie, tak by som ziadal vymenenie za ine zariadenie, resp. vratenie penazi, co vsak asi ani nebude mozne. Kludne si mohol kupit lacnejsie zariadenie, stacilo by obycajne zariadenie za 30 eur a mohol si usetrit peniaze.
Ak by sa sa teda riadil tym co ti poradil predavac, ze zariadenie ma WDS a teda budes chytat signal aj o poschodie nizsie, tak potrebujes este jedno zariadenie, ktore spojis do WDS.
Ja na tvojom mieste, tak by som isiel do toho obchodu a spytal sa ako to myslel tym WDS, ze co to vobec je a ako tym dokazes zosilit signal, pretoze by ma tato jeho odpoved velmi zaujimala. A ak by ti povedal, ze budes teda potrebovat este jedno zariadenie, tak by som ziadal vymenenie za ine zariadenie, resp. vratenie penazi, co vsak asi ani nebude mozne. Kludne si mohol kupit lacnejsie zariadenie, stacilo by obycajne zariadenie za 30 eur a mohol si usetrit peniaze.