F1 2009
lacko, okej teda, uznavam, pockam si teda par velkych cien este, a potom budem robit sudy, aj ked je to moj dojem z buttona...a nie ze by som ho nemal rad, alebo by som voci nemu pestoval antipatie, naopak je to sympatak. Ale stavim sa, ze s jeho autom by vyhraval aj massa, a to naozaj extra trieda nie je(opakujem, je dobry, ale nie vynimocny, ak nesuhlasite, ok, ale nechce sa mi tento nazor opat obhajovat cez tri prispevky:) )...No a lewisove aute nie je momentalne velmi konkurencieschopne ale lewis aj tak boduje v kazdych pretekoch...
-
Mateq
Medium Professional
- Kontaktovať používateľa:
To sú mi to štandardy... Kubica, u teba nadpriemer, 1 víťazstvo, Button, slabý, 4 víťazstvá. Pritom Button dokázal svoje premiérové víťazstvo v r . 2006 získať s nehoráznou sračkou, vďaka jazdeckému umeniu, zatiaľ čo Kubica mal stroj na pódium v každých pretekoch. Zas porovnávať s majstrami sveta, vyčkaj, kým odjazdí aspoň sezónu s konkurencie schopným autom (to má teraz totiž v kariére 1x) a potom to skús porovnať.jankyi napísal:krija: asi mame kazdy ine standardy...pre mna je nadpriemer napriklad lewis(mclarenu by som nefandil, ani keby je to jediny tym v f1), mozno kubica, to ci aj vettel sa odvazim povedat po prvej desiatke pretekov, bol to schumi, hakkinen, senna, prost atd...no a podla mna sa na nich jenson velmi nechyta...
On im to aj v nižších triedach (GP2) natrel, preto bolo jeho angažovanie logickou voľbou. Rozdával si to s takou star ako je Hamilton, po 21 pretekoch stratil iba 12b. No neber to, keď to máš v mládežníckom programe Renaultu ako na dlani. To že po 2 rokoch v F1 nič nepredvedie nemohol nikto tušiť.GothaR napísal:Prave o tie detaily mi ide. Uz aj Piquet by to asi vacsine jazdcov v nizsich triedach motorsportu na okruhu natrel a pritom v F1 patri na koniec vysledkovej listiny. Pretekanie v F1 je vzdy narocne a nepaci sa mi taketo znizovanie umenia pilotov F1 a zvlast tych, ktori vyhravaju.
Pre mňa nech sa aj na hlavu postaví, ale nakoniec ho aj pri nevýhode absencii KERSU dal, za to odo mňa klobuk dole. V Bahrajne sú 4 schopné rovinky, 6,6666 sekundy - Piquet si mohol KERSovať s každej s tých štyroch, prečo by mal minúť všetky na prvej rovinke? 60koní, je veľa, by si sa čudoval. Skús si s niekým pri nahánaní z pevného štartu (na uzavretej ceste) zle preradiť, a už ho pri podobnom výkone nedáš. Takisto je 60koní dosť aj na 2 sekundy, netreba to dávať stále, práve naopak:jankyi napísal:johny, ja si celkom jasne pamatam rubensa mavat rukou v okamihu, ked ho piquet praveze brzdil pri vyjazde zo zakruty, nelson mal omnoho pomalsi exit a to sa podla mna rubensovi nepacilo...piquet zacal kers pouzivat az o chvilu a to uz mal barichello svoje predstavenie dirigenta za sebou...piquet ho predsa nemohol pouzivat hned od zaciatku, lebo vieme na 100% ze ho pouzival na konci(koncom myslim okamih, kedy sa na ich suboj prestala rezia sustredit), pretoze ak by ho zacal pouzivat v case ked sa rubens rozculoval, urcite by tych 6,666 sekundy minul skor a pri konci suboja, ktory bol poskytnuty reziou by uz kers vyuzivat nemohol, co ale ocividne robil. Praveze podla mojej mienky mal v uvode suboja barik dost dobrych sanci na predbiehanie, bol na nelsonovi nalepeny aj po vyjazde z prvych par zakrut...
pri akcelerácii je to brutálne poznať, ale zase pri ustálenej rýchlosti nie je žiadny rozdiel či ideš 340, podržíš KERS na 4 sekundy a pôjdeš 346km/h, alebo 4 sekundy ušetríš a pôjdeŠ 342km/h.
ayrton2 : akoze ani zmienka?? --- http://www.f1.sk/clanok31176.htm
Zrejme narazal na tuto temujankyi napísal:ayrton2 : akoze ani zmienka?? --- http://www.f1.sk/clanok31176.htm
-
Majro
Light Star
to co sa stava z klasickej F1 ? !!!
ziadne dotankovavanie.. to ovplyvni taktiky teamu hodne..
http://www.f1.sk/spravy/?clanok=31179
ferrarri vraj pohrozilo FIA, ze odide..
ich FIA vysmiala..
ferrarri vraj pohrozilo FIA, ze odide..
no Ferrari neodíde nikdy a to čo robia Mosley,Ecclestone a spol. to už je ako Široký a LaurinecMajro napísal:to co sa stava z klasickej F1 ? !!!
ferrarri vraj pohrozilo FIA, ze odide..ich FIA vysmiala..
-
hojko
Site Admin
Co dokazalo pridat na zaujimavost v nudnych pretekoch kde nebolo mozne predbiehanie??? Jedine zastavky v boxoch, kde zalezalo na taktike. Uz neraz sme mali moznost vidiet zaujimave preteky vdaka zvolenej taktike si safety car a naslednym boxom. A teraz zakazu tankovanie a dokonca aj ohrievanie pneumatik??? Ved to bolo typicke, ze pred startom sme sa pozerali na zahrievanie gum, "startovy rost" a pocuvali sme hlupeho Malcharka, ze na ktorom prevodovom stupni sa jazdi ktora zatacka a ze ked on jazdil Porsche Super Cup, ze sa tam umiestnil na krasnom 23. mieste. Ak sa nemylim, tak aj Formula 3000 netankovala, len prezuvali gumy, ci nie (este v casoch ked tam jazdil Enge)???
Hojko: presne tak...
Chcu spravit F1 zaujimavejsou a tak zrusia tankovanie pocas pretekov? Uz sa mi nad tymi ich napadmi zastavuje rozum. F1 ma byt kralovskou triedou motorsportu, kde sa pouzivaju najlepsie technologie a taktiku vymyslaju najlepsie mozgy.
K tomu setreniu - to nie je o setreni, ale o tom, ze chcu mat v F1 co najviac timov aj za cenu toho, ze prestiz pojde dolu a to sa mi nepaci. F1 nema byt pre hocikoho, ale iba pre toho, kto si to moze dovolit.
Na rozne obmedzenia su nizsie triedy, kde sa ukaze, ktory jazdec je lepsi a ktory moze ist do F1
F1 by podla mna mala byt z velkej casti aj o technike.
Ak ten rozpoctovy strop prejde, tak ocakavam, ze Ferrari sa spolu s inymi velkymi znackami spoji a vytvoria novy sampionat.
Chcu spravit F1 zaujimavejsou a tak zrusia tankovanie pocas pretekov? Uz sa mi nad tymi ich napadmi zastavuje rozum. F1 ma byt kralovskou triedou motorsportu, kde sa pouzivaju najlepsie technologie a taktiku vymyslaju najlepsie mozgy.
K tomu setreniu - to nie je o setreni, ale o tom, ze chcu mat v F1 co najviac timov aj za cenu toho, ze prestiz pojde dolu a to sa mi nepaci. F1 nema byt pre hocikoho, ale iba pre toho, kto si to moze dovolit.
Na rozne obmedzenia su nizsie triedy, kde sa ukaze, ktory jazdec je lepsi a ktory moze ist do F1
Ak ten rozpoctovy strop prejde, tak ocakavam, ze Ferrari sa spolu s inymi velkymi znackami spoji a vytvoria novy sampionat.
co sa tyka zakazu dotankovania, tak to by az tak nevadilo, kedze take pravidlo uz bolo v F1 v rokoch 1983-1993 a taktizovanie s mnozstvom paliva a rozhodavanie pretekov v boxoch tiez nieje najzaujimavejsie... ale skor som prekvapeny z pravidla o pohone 4x4, co zrejme zvysi spotrebu, takze monoposty budu doslova chodiace tankery... dalej co sa tyka zavedenia nastavovania uz aj zadneho krida za jazdy, tak to je fakt konina, lebo mam pocit ze ani to terajsie nastavovanie predneho kridla nenaslo vyuzitie, kedze pilot nastavuje uz take veci ako brzdy, momentalne pouzivanie KERSU tiez rusi koncetraciu pilota a oni chcu pomaly, aby si pilot mohol robit cely setup pocas jazdy... chcelo by to novych ludi na najvyssich miestach a nie chumajov, co menia pravidla pomaly 2x za jednu sezonu
-
prask
Light Professional
ja ten zakaz nevidim az tak tragicky. o show neprideme. a tiez to ma aspon trocha spolocne s novymi technologiami - asi sa viac sustredia na setrenie paliva.GothaR napísal:Chcu spravit F1 zaujimavejsou a tak zrusia tankovanie pocas pretekov? Uz sa mi nad tymi ich napadmi zastavuje rozum. F1 ma byt kralovskou triedou motorsportu, kde sa pouzivaju najlepsie technologie a taktiku vymyslaju najlepsie mozgy.
-
PAIN
Light Professional
Ak sa nemylim, tak sa zakazali ohrievace pneumatik ci nie ? Tie vaky v ktorych boli zabalene pred startom...hojko napísal: A teraz zakazu tankovanie a dokonca aj ohrievanie pneumatik??? Ved to bolo typicke, ze pred startom sme sa pozerali na zahrievanie gum, "startovy rost" a pocuvali sme hlupeho Malcharka...
Je pravda, ze F1 bolo treba trosku ozivit a zatraktívnit ale to sa myslim aj v poslednych 2-3 sezonach podarilo. Nechapem ale o co Mosleymu ide, ci si tie pravidla vymysla len tak na dobru noc alebo co, pretoze tie pravidla idu proti sebe. Chcu urobit F1 financne menej narocnu pre teamy ale zavedu KERS. Nemoznost dotankovat tiez nechapem, ako hojko napisal, to jednoducho patri k F1 a robi ju tym atraktivnejsiou. Dalsim "uzasnym" pravidlom na ktorom sa pracuje je univerzalny motor ktory ma byt zavedeny od roku 2013 ktory sa bude vyuzivat v roznych seriach od rally az po F1. Ak sa tak stane, tak teamy ako Ferrari McLaren ozaj uz nic nebude v F1 drzat. O pohone 4X4 pocujem prvykrat, ale ak je to pravda tak to uz len OMG WTF ? Nevidim ziadny rozumny argument naco to bude v F1. Zeby Mosley uvazoval aj nad pretekmi na Slovenksu po komunikaciach 2. triedy ?:D
hlavne celkom nerozumiem co ma zakaz dotankovavania spolocny so setrenim, koli ktoremu bol podla slov predstavitelov zavedeny. Na jednej strane chcu setrit, co chcu dosiahnut neprevazanim tankovacich zariadeni, co je podla mna pri mnozstve prevazanych suciastok a setkeho materialu zanedbatelne, ale na druhej strane musia tymi investovat do znizovania spotreby co moc setrenia neprinesie
Ako som napisal, nemyslim si, ze zakaz dotankovania nieco pokazi, myslim, ze F1 by mali robit atraktivnymi hlavne pretekari, tymy, spickova technika a nie pravidla FIA... chapem, ze v kazdom sporte musia platit nejake pravidla a v motosporte sa musia tieto pravidla upravovat kvoli bezpecnosti, respektujem ako dovod na zmenu aj protikrizove opatrenia, ale vacsina zmien, ktore boli zavedene v poslednych rokoch bola uplne zbytocna a navyse nemala predpokladany efekt... napr. zavedenie 8valcov, este aj sam Ecclestone priznal, ze to bolo zbytocne a nakladne, pretoze ajtak nakoniec museli obmedzit otacky. Zakaz zahrievacov pneu vidim ako velmi zbytocne opatrenie, ktore je navyse v rozpore so zvysovanim bezpecnosti a sledovanosti tiez... tak ci tak dosiahne pilot optimalnu teplotu pneu pocas jazdenia, ale v prvych kolach budu pneu nezahriate, co zhorsi ovladatelnost a zvysi pravdepodobnost nehod a vypadnuti a ak vypadne povedzme len 2x tolko aut v prvych kolach ako teraz pocas celych pretekov, tak sledovanost to nezvysi, sou mozno bude, ale kratkaPAIN napísal:...Nemoznost dotankovat tiez nechapem, ako hojko napisal, to jednoducho patri k F1 a robi ju tym atraktivnejsiou...