"Neopravnene" vyuzivanie sluzieb T-mobile

Témy, ktoré sa nedajú zaradiť do kategórií vyššie...
k6
VIP
VIP
Používateľov profilový obrázok

"Neopravnene" vyuzivanie sluzieb T-mobile

Príspevok od používateľa k6 »

Kamaratka ma jeden velmi zaujimavy "problem". Osobne si myslim, ze zaver je uplne jasny, ale pokusam sa zvazit vsetky moznosti... tak pisem sem.

Minuly rok chodila nejaky cas so zamestnancom velkej korporatnej spolocnosti. Ten jej v priebehu ich vztahu v podstate podaroval firemnu SIM kartu od spol. T-mobile (VPNka aj vonkajsie volania). Po ukonceni ich vztahu (co je uz viac ako rok), mu ju ale ona nevratila a pouzivala ju dalej. Zdoraznujem, ze neslo o ziadne extremne aktivne uzivanie. Po par mesiacoch bola SIM karta zablokovana (pre viac ako pol rokom). Dnes sa necakane tento clovek ozval s tym, ze od nej ziada uhradu za vyuzivanie sluzieb v tej dobe, ked bola SIM este aktivna a pouzivala ju ona. Predmetna suma je nieco okolo 80€, v pripade neuhradenia sa vyhraza sudom. Otazka znie: Ma tento clovek realnu sancu? Podla mna nie, osobne by som to nezaplatil. Vychadzam z tychto faktov:

1, Neexistuje pisomna dohoda/zmluva o tom, ze jej SIM kartu dal do uzivania.
2, Pokial niekomu dobrovolne darujem SIM kartu, tak to bude logicky za ucelom vyuzivania sluzieb na nej aktivovanych a neexistuje ziadna dohoda, ktora by zakazovala dane sluzby vyuzivat (napr. len akceptovat prichadzajuce hovory).
3, Operator podla zmluvnych podmienok povazuje za majitela SIM karty toho, na koho je napisana - pokial nieje pisomnym dodatkom upravene inak. Naklady vzniknute prevadzkovanim tretej strany uhradza tym padom jej majitel.
4, Pokial by vyrukoval s tym, ze pouzivanie bolo neopravnene, tak je to jeho chyba. Ak platil faktury v dobre kedy uz SIM realne nevlastnil, tak nieje o com. Odcudzenie a neopravnene uzivanie by mal majitel SIM podla zmluvnych podmienok operatora nahlasit okamzite.
5, Aj pripadny vypis hovorov ci SMS neurcuje jednoznacne identitu volajuceho. A keby aj, tak co - pokial zoberiem do uvahy hore uvedene..?
turtlak69
Guru
Guru

Príspevok od používateľa turtlak69 »

skor by chlapika vyrazili z prace ako by nieco vysudil. tym, ze ponukol takuto sim kartu imho hrubo porusil firemne pravidla.
begbeee
Hardcore addict
Hardcore addict

Re: "Neopravnene" vyuzivanie sluzieb T-mobile

Príspevok od používateľa begbeee »

1. podľa zákona aj ústna dohoda je zmluva, ťažšie sa síce dokazuje, ale právoplatná.
To ma len tak napadlo.
Ale v tých bodoch hovoríš dobre, skúsil by som si to vyriešiť niekde v kancelárii s nejakým vedúcim.
//:Jáááj som to nepochopil som myslel, ze to T-Mobile od nej niečo chce.
Je to jeho chyba, týmto by som sa v podstate veľmi ani nezaoberal.
Vysvetliť mu to a s kľudným svedomím mu povedať, ze si to odkonzultoval s nejakým známym právnikom. :D
mi-chau
Darca
Darca

Príspevok od používateľa mi-chau »

Je smiesne, ze prave on sa vyhraza sudom - on kt. by mal zrejme velky problem (teda pokial nieje v tej firme nejake velke zviera) a ako vravis - nieje ziadny dokument, ktreho by sa dalo chytit, takze by som kludne spaval.
turtlak69
Guru
Guru

Príspevok od používateľa turtlak69 »

vzhladom na to, ze sa chce sudit o 80 eciek, tipujem, ze velke zviera nebude :P
DjBass
Darca
Darca
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa DjBass »

Myslím, že všetko okolo toho by stálo určite viac ako tých 80€. Mal si tú SIM vypýtať už predtým a nie teraz sa vyhrážať...
mi-chau
Darca
Darca

Príspevok od používateľa mi-chau »

turtlak69 napísal:vzhladom na to, ze sa chce sudit o 80 eciek, tipujem, ze velke zviera nebude :P
Skor si myslim, ze tam ide o pomstu, ako o tie prachy..
hojko
Site Admin
Site Admin
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa hojko »

Ja by som to urcite neplatil. Aky arugment by pouzil voci nej, ze jej daroval nejaku SIM kartu a ona ja vyuzivala??? Ved jej ju daroval a ked vedel, ze to nezaplati, pripadne mu ju ukradla, tak preco ju nedal hned zablokovat???
Bushido
Medium Professional
Medium Professional
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Bushido »

Zbožňujem ľudí čo si myslia ze si druhých môžu kúpiť.
Point
Professional
Professional
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Point »

neviem ale.. da sa sudit o 80euro? neni podmienka sudu aby tam bola skoda minimalne tej minimalnej mzdy?
Indigo
Professional
Professional
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Indigo »

No treba sa na to pozriet este tak.

SIMku jej dal, co asi aj sam uzna, ze sa tak stalo. Dopredu si zjavne nedohodli, ze SIM moze vyuzivat len do doby kym su spolu. Takze to bolo na dobu neurcitu.

Toto cele nema pred sudom sancu a dokonca ani pred ludmi. Mozno by to chcelo rozotriet pred jeho znamymi.
Hotwire
Addict
Addict
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Hotwire »

k6 je nieco nove v tejto kauze? :P
Napísať odpoveď