iPhone alebo Nokia 5800
Tak som zistil dost zaujimavu vec. V predajni Orangu som chcel zakupit cierny iPhone 3G 16GB. Bol som upozorneny ze ho nemaju na sklade (maju len biely) ale ze sa da objednat a pride do 1 - 2 tyzdnov a ze mi daju vediet smskou. Dnes je tomu presne mesiac a ziadna sms neprisla. Nemal som moc casu riesit to ale aspon som sa informoval na infocentre Orangu. 3x som im pisal mail, 3x uplne inak (polopatisticky) pisany. 3 rozne slecny mi poslali tu istu odpoved (link na stranku orangu s telefonickymi kontaktami na pobocky). Ja som len chcel vediet ze ako dlho to standardne trva, kym poslu objednany kus na pobocku. Nic viac. Dnes tam naklusem a som zvedavy ake mi daju stanovisko.
Sorry za OT ale musel som si niekde vyliat srdce.
Sorry za OT ale musel som si niekde vyliat srdce.
Som 2 mesiace vlastníkom 5800 a môžem vám povedať že je to sračka.
strašne málo aplikácií
ak si aj nejakú nájdete je na pol displaya
ak si aj nejakú nájdete čo je na celý musíte ju ocertifikovať
najprv musíte mať certifikát
získate ho cez registrovania cez rôzne japonské stránky
čakáte naň 24 hodín
strašne pomalý telefón
nemožné prezeranie wifi
za deň vybitá batéria
otrasný fotoaparát
To je iba krátky súhrn, mojich poznatkov. Som veľmi zvedavý ako bude vyzerať nový Iphone a potom tato nokia poletí z okna.
To je iba krátky súhrn, mojich poznatkov. Som veľmi zvedavý ako bude vyzerať nový Iphone a potom tato nokia poletí z okna.
Na ten príspevok od Tomáš666 sa nedá nereagovať 
Som majiteľom iPhonu od vtedy, čo dorazil do SR. Najprv mi vadili tie isté veci ako popisuješ, avšak pri troche zručnosti a klikania na nete som hravo zvládol JB(v súčasnosti sú na to jednoduché programy a stačí vedieť čítať). Všetky veci uvádzané ako zápory sú už dávno vyriešené - samozrejme okrem vidohovoru a FM rádia (rádio riešené cez aplikáciu). Čo sa týka Nokie, práve ju kolega kúpil manželke. Strašne nadáva na pomalé reakcie (aj ja som nadával pri IP - vyriešené najnovším FW). Iphone treba brať ako SE zo série W. Pre mna to v prvom rade nie je telefón, ale centrum multimediálnej zábavy a PDA v jednom + klasický telefón. Nemám nič proti Nokii, ale tá je určená pre iný typ zákazníkov... .D
Som majiteľom iPhonu od vtedy, čo dorazil do SR. Najprv mi vadili tie isté veci ako popisuješ, avšak pri troche zručnosti a klikania na nete som hravo zvládol JB(v súčasnosti sú na to jednoduché programy a stačí vedieť čítať). Všetky veci uvádzané ako zápory sú už dávno vyriešené - samozrejme okrem vidohovoru a FM rádia (rádio riešené cez aplikáciu). Čo sa týka Nokie, práve ju kolega kúpil manželke. Strašne nadáva na pomalé reakcie (aj ja som nadával pri IP - vyriešené najnovším FW). Iphone treba brať ako SE zo série W. Pre mna to v prvom rade nie je telefón, ale centrum multimediálnej zábavy a PDA v jednom + klasický telefón. Nemám nič proti Nokii, ale tá je určená pre iný typ zákazníkov... .D
Tak uz mam informacie. Ako kazdy fanusik vie tak coskoro ma oficialne vyjst novy formware pre iPhone a iPod Touch vo verzii 3.0. A tu sa skryva aj problem, sklady vraj kvoli tomu odmietaju dodavat operatorom iPhone 3G so sucasnym formwareom ale uz sa bude distribuovat rovno s novym. To znamena, ze ti co si chcu tento telefon kupit v akcii u operatorov (tu patrim aj ja), tak si pekne pockaju. Predbezne mi upresnili termin, ze by mal byt k dispozicii v druhej polovici Juna alebo v prvej polovici Jula. Tato informacia je potvrdena v Orangi. Neviem ako je to s T-Mobilom.
//autoeditácia príspevku ( 08 Jun 2009, 13:57 )
Tak minuly stvrtok mi prisla sms a v piatok som uz cestoval domov s novym iPhonom. Prekvapilo ma ze nakoniec mal len FW 2.1. A dokonca nebol ani aktivovany. To nebol problem. A uz si uzivam. iPhone jednoznacne splnil moje ocakavania. Jailbrake som zatial nerobil, mozno ked pride FW3.0. Uvidime.
Su vsak 2 veci, ktore mi na nom trochu vadia: jeho vaha, displej reaguje aj na uplne miniaturne dotyky a tak nechtiac si spustam aplikacie ktore su v spodnom riadku, pripadne stisujem nechtiac hudbu pri zablokovani displeja (ale to bude asi len sila zvyku).
//autoeditácia príspevku ( 08 Jun 2009, 13:57 )
Tak minuly stvrtok mi prisla sms a v piatok som uz cestoval domov s novym iPhonom. Prekvapilo ma ze nakoniec mal len FW 2.1. A dokonca nebol ani aktivovany. To nebol problem. A uz si uzivam. iPhone jednoznacne splnil moje ocakavania. Jailbrake som zatial nerobil, mozno ked pride FW3.0. Uvidime.
Su vsak 2 veci, ktore mi na nom trochu vadia: jeho vaha, displej reaguje aj na uplne miniaturne dotyky a tak nechtiac si spustam aplikacie ktore su v spodnom riadku, pripadne stisujem nechtiac hudbu pri zablokovani displeja (ale to bude asi len sila zvyku).
Tak po dlhsich skusenostiach ma zarazila len jedna vec.Kamaratovi sa iphone sekol a 5 minut sa s nim nedalo absolutne nic.Potom sa sam od seba restartoval.Kamaratke sa tiez sekol a pisal ze nie je vlozena sim karta aj ked bola ale s iphonom nic neslo ani sa sam neresetol.Asi sa jej potom vybila bateria.Ale inac by som iphone bral vsemi deseti
-
MP4-27
Guru wannabe
- Kontaktovať používateľa:
ja len tak BTW > dokaz sporom:Ak by bol Iphone vazne taky zly asi by si ho nepredalo vise 100 000 000 ludi po celom svete a vdaka IPhonu Apple preziva krizu ako tak este docela dobre...
IPhone ak sa dostane do spravnych povedal by som to nenoobovskych ruk ktore si musia zvyknut na iny pristup tak to je dobra vecicka
mnoho kamosov sa mi smialo ked som mal IPhone a vycitali mi ze co vsetko akoze nedokaze a jak som mohol byt taky sprosty a kupil si ho tak sa vzdy len tak zasmejem...
inak k 5800 nechapem jak ten mobil mohol preist betatestom ten delay je strasny na to sa neda zvyknut...
IPhone ak sa dostane do spravnych povedal by som to nenoobovskych ruk ktore si musia zvyknut na iny pristup tak to je dobra vecicka
mnoho kamosov sa mi smialo ked som mal IPhone a vycitali mi ze co vsetko akoze nedokaze a jak som mohol byt taky sprosty a kupil si ho tak sa vzdy len tak zasmejem...
inak k 5800 nechapem jak ten mobil mohol preist betatestom ten delay je strasny na to sa neda zvyknut...
ja tvrdim ze iphone je ako pocitac, kupis si ho nemas tam ani hovno, mozno tak os, ked ces pozerat filmy, hrat hry, upravovat fotky atd musis si doinstalovat programy a nastavenia ktore ti vyhovuju. Zalezi len na userovi co s tou masinou dokaze. Ked niekto potrebuje vsetky apps a funkcie predinstalovane u inych telefonov tak prosim... ja zboznujem to ze kazdy ajfon technicky zdatneho usera je uplne originalny.
-
D!eSel_78
Star
100.000.000? To kde si zobral to cislo?MP4-24 napísal:ja len tak BTW > dokaz sporom:Ak by bol Iphone vazne taky zly asi by si ho nepredalo vise 100 000 000 ludi po celom svete a vdaka IPhonu Apple preziva krizu ako tak este docela dobre...
IPhone ak sa dostane do spravnych povedal by som to nenoobovskych ruk ktore si musia zvyknut na iny pristup tak to je dobra vecicka![]()
-
D!eSel_78
Star
Ale mozno donuti tych, ktori este iPhone nemaju. Ti, co im nevadili nedostatky, ho uz maju, a ti, ktorym vadili, uz mozno presvedcil. A myslim, ze pri predlzeni zmluvy v US je nejaka zlava na novy iPhone... Aj tak ja rad pockam rok, dalsi bude podla mna masakerFilipito napísal:ja som tiez cital informaciu ze cca tych 40 milionov kusov iphonov a ipodoch.
uvidime ze ako sa rozbehne iPhone 3G s , podla mna je to skoro po 3G, ludom este neskoncila viazanost![]()
no ale nechame sa prekvapit