Gympel vs SPŠ
Nam dnes riaditelka povedal toto : Ja som studovala 25rokov , mam vysoku skolu a neviem co vsetko a pozrite kde som skoncila.Ako riaditelka s mizernym platom.A tym ktorym sme sa smiali ze maju 3/4 znamky a , ze idu za kadernika a murara tak ty teraz maju zlate bane.Maju svoje salony svoje a zaraba viac o 100% ako ja.
Takze nadtym sme sa vsetci pekne zasmiali .D...
Btw prijati na Stredná odborná škola Samuela Jurkoviča
Takze nadtym sme sa vsetci pekne zasmiali .D...
Btw prijati na Stredná odborná škola Samuela Jurkoviča
ja som to vravel obrazne miesto potravín si tam daj premňa zamňa jojo shop ide o principJumperAL napísal:Si to podnikanie predstavujes prilis jednoducho.... a k tym potravinam- male potraviny postupne zanikaju, lebo nemozu cenovo konkurovat velkym retazcom ako Tesco,Billa, atd. Takze filipko bude asi niekde inde.
Ako tu už bolo spomínané, gympel je lepša príprava pre tých, ktorí sa chystajú na VŠ a myslím, že na prijímačkách vo všeobecnosti uspejú lepšie ako ostatní z odborných škôl.
Na druhej strane niekto s gymplom si veľké uplatnenie bez VŠ nenájde, zato SPŠ - áci si aj bez VŠ nájdu nejakú remeselnú robotu asi ľahšie ako gympláci.
Na druhej strane niekto s gymplom si veľké uplatnenie bez VŠ nenájde, zato SPŠ - áci si aj bez VŠ nájdu nejakú remeselnú robotu asi ľahšie ako gympláci.
sou ?? mechanik pc sieti ? myslim že najviac odbor s pc a informatika je aj na spš aj na gympli ale učiš sa tám take základy čo už asi vieš aj sam je jedno totiž aka je stredna škola skutočnu informatiku sa budeš učiť až na VŠ a len tak dodám všetkym tým pc geniom INFORMATIKA nieje hranie sa na počitači a behanie po internete mnoho ludi si to myslelo a ked sa malo učiť jazyky a podobne veci tak by šli radšej na niečo ako ekonomika atd.
-
fikus-kukis
Guru wannabe
Až ju chce študovať. Lebo v podstate nemušíš ju študovať - stačí ju vedieť, mať nejaké skúsenosti za sebou a to je tak všetko. Viem o minimálne jednom chlapcovi, čo nemá ani maturitu a "robí do IT na celkom slušnej úrovni".Pilifo napísal:94jakub, na gympli z vlastnej skúsenosti môžem povedať, že najviac sa tam venuje Pascalu + základy Corel Drawu, celého Officu a HTML. Ak chceš seriózne študovať informatiku, musíš si počkať na VŠ...
Pokiaľ chceš sa k tomu stavať ako k vednej disciplíne, robiť matematické a čo-ja-viem-ešte-aké dôkazy, že to a to pobeží ... prosím, podľa toho si aj správne vyber druhy VŠ. Ale môže sa jej skúšať venovať aj skôr než na VŠ, hoci je to taký svojský prístup.
A pozor - informatika je celkom drina, pokiaľ nemáte na to bunky a nejaké tie počiatočné vlohy.
potreboval by som help...Idem zo svojej skoly prec tj SPSE adlerka a chcem prestupit inam a chcem robit nieco z ludmi, proste bud zmenim uplne obor alebo pojdem na inu elektrotechnicku. To s ludmi som myslel tak ze im pomahat, ale neviem ci jako ,,cvokar,, alebo tak, mne vela ludi doveruje a povedia to co aj inemu ne a ludom rozumiem dost a viem co si kedy myslia a aky su...Dakujem za vsetky rady popripade by sa hodil link kde su vsetky stredne skoly v BA...
-
RomanB
Medium Professional
- Kontaktovať používateľa:
Myslim si ze clovek ktori je na mentalnej urovnii maturanta , nepojde na psychologiiu , len preto ze bude mat pekne kozene lehatko nie ?
S gympla je logickejsi postp na pedagogiiku , psychologu , humanitne vedy atd...
No z priemyslovky to tiez nie je nemozne.
Byvali spoluziak (priemyslovak) studuje psychologiu a momentalne je jeden z najlepsich z rocnika.
To co rozpravas su hlupe argumenty.
S gympla je logickejsi postp na pedagogiiku , psychologu , humanitne vedy atd...
No z priemyslovky to tiez nie je nemozne.
Byvali spoluziak (priemyslovak) studuje psychologiu a momentalne je jeden z najlepsich z rocnika.
To co rozpravas su hlupe argumenty.
a prečo nie ?? psychologia je podla teba zla práca ??? hmm maš divné myšlienky o psychologii ............a to že kamarat je najlepši z ročníka nato by som sa nespoliehal to je ojedineli prípad ja poznam chalana čo je na vysokej ekonomickej škole a strednu ma učnovku tušim cnc stroje z maturitou proste ano ked sa učiš tak ta zoberu kde kceš ale niekde ta donutia učiť a niekde nato seru len nech sa ta zbavia vid: učnovky
-
FX4087
Medium Expert
rozhodne SPŠ... priamo maturita čo ju zvýhodňuje pred SOŠ a pre prípad, že sa nepodarí dostať na vysokú školu, tak máš čo robiť, pretože máš špecializáciu na nejakú oblasť (samozrejme ak máš žiadaný smer špecializácie).
Gymnázia žijú už len zo svojej starej povesti kedy tam šli naozaj tí najlepší, to už dnes neplatí česť pár výnimkam...ale vo všeobecnosti, nedostaneš sa na vysokú si viac menej nahratý.
Gymnázia žijú už len zo svojej starej povesti kedy tam šli naozaj tí najlepší, to už dnes neplatí česť pár výnimkam...ale vo všeobecnosti, nedostaneš sa na vysokú si viac menej nahratý.
-
Vigor
King
Musim suhlasit bohuzial s tou starou povestou. Gymnazia uz zdaleka nie su nejakou skolou, kam by chodili iba ti naozaj najsikovnejsi ci najinteligentnejsi mladi ludia. Stacilo mi ked som maturoval pozriet sa na rocniky podomnou. Strac a hroza.
Ale tak faktom ostava, ze su obory, a ze je ich podla mna vacsina, kam ina skola nepripravi ani zdaleka tak ako gymnazium (pravo, medicina, farmacia, ekonomia, psychologia, medzinarodne vztahy, politologia, sociologia, marketing, tlmocnictvo a prekladatelstvo, slusne informatika atd.). Tych povolani kde je vysoka skola potrebna je dost a samozrejme ak neratame vynimky, ktore sa najdu vzdy, z drvivej casti su to gymnazisti.
Ale tak faktom ostava, ze su obory, a ze je ich podla mna vacsina, kam ina skola nepripravi ani zdaleka tak ako gymnazium (pravo, medicina, farmacia, ekonomia, psychologia, medzinarodne vztahy, politologia, sociologia, marketing, tlmocnictvo a prekladatelstvo, slusne informatika atd.). Tych povolani kde je vysoka skola potrebna je dost a samozrejme ak neratame vynimky, ktore sa najdu vzdy, z drvivej casti su to gymnazisti.
-
Vigor
King
Ak vezmem do uvahy napr. 8 rocny gympel, kam sa ide po 4. triede a su v tejto triede ziaci co maju znamky 3 ci 4, nepovazujem ich za sikovne a inteligentne deti. Pretoze kto ma v prvych 4. rocnikoch take znamky ma problem s pisanim, citanim, malou nasobilkou a pod. zakladmi. Takze tuto by sa to dalo selektovat.
Pod sikovnostou a inteligenciou som v tomto pripade mal na mysli schopnost sa ucit. Ucit sa viac uciva, pochopit to ucivo a porozumiet suvislostiam.
Pozri, poviem Ti to takto. Akurat nedavno sme na cviceniach z Ustavneho prava rozoberali podmienky pasivneho volebneho prava (teda kto vsetko moze kandidovat, resp. byt zvoleny na isty post). Velka cast ludi uviedla, ze by si medzi podmienkami vedeli predstavit vysokoskolske vzdelanie. Ako jeden z mala som mal opacny nazor, takze si nemysli, ze ludi co na VS nejdu, hovorime tu teda zvacsa o absolventoch inych strednych skol nez gymnazii, povazujem za menejcennych. To urcite nie. Ale ak uz nic ine, minimalne ten system na gymnaziu, to ze sa tam prebera viac uciva tych ziakov nauci zvladat vacsie mnozstvo uciva, ako som uz povedal, nauci ich to ucit sa, co ich lepsie pripravi na VS a ako som uz pisal, je vela povolani ktore bez VS jednoducho vykonavat nemozes.
Ty tu neustale hovoris o vynimkach, tocis sa okolo toho v celej teme, no aj ked nerad generalizujem a aj ked som spominal, naozaj ta uroven gymnazii klesa, stale nadanejsie a sikovnejsie deti na tie gymnazia chodia, nadanejsie myslim teraz nie manualne. Moze to vyzniet arogantne, namyslene ale podla mna to tak je a minimalne este par rokov aj bude.
P.S. aj pre tie jednotky a dvojky musi ziak nieco spravit. Nedavaju sa zadarmo. Takze Tvoje povazovanie ich za v podstate bezvyznamne je smiesne.
Pod sikovnostou a inteligenciou som v tomto pripade mal na mysli schopnost sa ucit. Ucit sa viac uciva, pochopit to ucivo a porozumiet suvislostiam.
Pozri, poviem Ti to takto. Akurat nedavno sme na cviceniach z Ustavneho prava rozoberali podmienky pasivneho volebneho prava (teda kto vsetko moze kandidovat, resp. byt zvoleny na isty post). Velka cast ludi uviedla, ze by si medzi podmienkami vedeli predstavit vysokoskolske vzdelanie. Ako jeden z mala som mal opacny nazor, takze si nemysli, ze ludi co na VS nejdu, hovorime tu teda zvacsa o absolventoch inych strednych skol nez gymnazii, povazujem za menejcennych. To urcite nie. Ale ak uz nic ine, minimalne ten system na gymnaziu, to ze sa tam prebera viac uciva tych ziakov nauci zvladat vacsie mnozstvo uciva, ako som uz povedal, nauci ich to ucit sa, co ich lepsie pripravi na VS a ako som uz pisal, je vela povolani ktore bez VS jednoducho vykonavat nemozes.
Ty tu neustale hovoris o vynimkach, tocis sa okolo toho v celej teme, no aj ked nerad generalizujem a aj ked som spominal, naozaj ta uroven gymnazii klesa, stale nadanejsie a sikovnejsie deti na tie gymnazia chodia, nadanejsie myslim teraz nie manualne. Moze to vyzniet arogantne, namyslene ale podla mna to tak je a minimalne este par rokov aj bude.
P.S. aj pre tie jednotky a dvojky musi ziak nieco spravit. Nedavaju sa zadarmo. Takze Tvoje povazovanie ich za v podstate bezvyznamne je smiesne.