nabijacka od notasu /pojde to opravit ?

Témy týkajúce sa procesorov, pamätí, grafických kariet, harddiskov...
klm16
Medium Professional
Medium Professional
Používateľov profilový obrázok
Kontaktovať používateľa:

nabijacka od notasu /pojde to opravit ?

Príspevok od používateľa klm16 »

v poslednej dobe sa vsetko j**e najprv mi odisla bateria na booku HP a teraz nabijacna na ASUSE.
notebook padol z postele rovno na koncovku nabijacky odvtedy nenabija z fotky je zrejme ze je koncovka KO....
adapter ako taky je dobry existuje nejaka firma ktora mi vymeni tu koncovku ?? najlpsie rovno cesku :-)
dik
Prílohy
P5080078.JPG
tomaxx_199
Medium Professional
Medium Professional

Príspevok od používateľa tomaxx_199 »

myslim ze by to islo ale musel by si kus pohrat z kablami
.cov
Star
Star

Príspevok od používateľa .cov »

Kľudne si to urobíš i sám (alebo šikovný kamarat) so spájkovačkou.
Kúpiš konektor, odcvakneš pred tým valčekom kábel, očistíš kábel a naletuješ ho na konektor (len musíš dať pozor na farbu kabla aby si ho neprepóloval).

Ten valček je na zabránenie prípadnému rušeniu.
Pokiaľ ho tam chceš mať, dá sa kúpiť.
Napr. konektor kúpim tu:
http://www.ges.cz/?page=index&or=sort&i ... gcat=XB_C1
len daj pozor na priemer, existujú rôzne rozmery
feritove jadro na kábel pre odrušenie sa dá dostať tu:
http://www.ges.cz/?page=index&or=sort&i ... &gcat=X73X
Pokiaľ ti vadí, že je to česká firma, dajú sa tie veci objednať i na Slovensku, napr. SOSelectronic, Conrad... (ale ja veci objednávam v GESe)
Pripadne, ked mate obchod na take veci v okoli, mozes si to kupit tam.
klm16
Medium Professional
Medium Professional
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa klm16 »

vyzera to jednoducho len aby tam nevznikali straty, ci by potom nebolo lepsie vymenit cely kabel od zaciatku
Sapo
Addict
Addict

Príspevok od používateľa Sapo »

Ale ved kabel sa da odpojit od zdroja, tak co tak kupit len ten kabel? to neni drahe
Gangy
Darca
Darca

Príspevok od používateľa Gangy »

Odpojit sa da len ten z druhej strany co pchas do zastrcky, tak nepot ch*joviny.
iwo1222
Medium Star
Medium Star
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa iwo1222 »

klm16 napísal:vyzera to jednoducho len aby tam nevznikali straty, ci by potom nebolo lepsie vymenit cely kabel od zaciatku
pokial to bude dobre spajkovane, tak ti nema kde vzniknut strata,
keby tade tieklo 80A tak nepoviem ale pri tich smiesnich max 5A co tade bude tiect sa o stratach nema vyznam rozpravat
Dj-XxX
Light Professional
Light Professional

Príspevok od používateľa Dj-XxX »

No pockaj chlope ved uz 0.6A moze zabit takze 5A smiesnych nebude
Sapo
Addict
Addict

Príspevok od používateľa Sapo »

Gangy napísal:Odpojit sa da len ten z druhej strany co pchas do zastrcky, tak nepot ch*joviny.
Vlastne hej to ma nenapadlo
Shano
Darca
Darca

Príspevok od používateľa Shano »

To: dj XXX ano prud 0.6A dokaze aj zabit ale nie pri takomto smiesnom napati... V praxi to znamena ze konektor z nabijacky si bezproblemov strcim do zadnice a pritom zaspievam nieco od palka haberu s usmevom na tvary :D

To: klm v prvom rade si mal vyskusat ci je ta koncovka funkcna na nejakom inaksom notebooku lebo ja uz som dokrutil vela koncoviek a na ich funkcnosti to nemalo ziaden vpliv... Skor sa obavam o koncovku v notebooku ci si ju neurval od dosky ... Njieje nejako povolena nepoletuje ?
TomKocuR
Medium Star
Medium Star
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa TomKocuR »

Môžem sa spýtať koho kedy zabila autobatéria (teraz myslím elektrickým prúdom, nie pádom na hlavu)? Tá je schopná totiž dávať stovky ampérov. Prúd človeka ešte nezabil, zabíja napätie, prúd je len jeho následkom.
A riešiť straty na napájacom kábli je kus na hlavu...
Marko5211
Medium Professional
Medium Professional
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Marko5211 »

no aby som to uviedol na pravu mieru z ohmovho zakona je zrejme ze prud je vlastne tok volnych elektronov a napätie je vlastne priamo umerne prudu pretekajuceho zatazou. a z ohmovho zakona tiez vyplyva znamy vzorec I=U/R cize napätie cca 17V(vsade rozdielne ale cca je to tolko) a odpor ludskeho tela je cca 1000 - 3000 Ohm takze ked to dosadime pri 17 V I=17V/1000Ohm=0.017A a to by ste museli byt sakra spoteny pri takom odpore...navyse jednosmerny prud sposobuje elektrolyzu krvi(rozklada krv a ta je modra) a na to aby vam ju rozlozilo dostatocne mnozstvo na to aby ste umreli by to trvalo hodnu chvylu...takze sa nieje coho bat...skorej by som sa bal pri letovani aby sa ti to potom v tom konektore neskratovalo co sa pri lacnych koncovkach stava...radsej to daj dakemu znamemu elektrotechnikovi spravit
dudo02
King
King

Príspevok od používateľa dudo02 »

TomKocuR napísal:Môžem sa spýtať koho kedy zabila autobatéria (teraz myslím elektrickým prúdom, nie pádom na hlavu)? Tá je schopná totiž dávať stovky ampérov. Prúd človeka ešte nezabil, zabíja napätie, prúd je len jeho následkom.
A riešiť straty na napájacom kábli je kus na hlavu...
Napetie nazabija-zabija prud!Priklad-paralyzer,ktory moze mat 100 000 voltov a predsa ta nezabije...Zabija prud ,ovsem pri urcitej vyske napetia-nechce sa mi to rozpisovat...Parkrat sa to uz riesilo dokonca aj tu na Hojko.com.,takze ak to je pre niekoho zaujimave nech hlada...

klm16
S koncovkou nabijacky od booku sa mozes kludne hrat a nic sa ti nestane.Jednoducho koncovku odstrihni a nepajkuj novu.Na straty zabudni-to je pre teba bezpredmetne.Ak sa podari,tak feritovy valcek ponechaj a ak nie tak ho kludne odstran-book sa bude nabijat aj tak,len mozno vznikne rusenie,ale to by som riesil az potom,ak tam nejake naozaj bude.
Napísať odpoveď