Nazory na mbank.sk

Témy, ktoré sa nedajú zaradiť do kategórií vyššie...
sundevil
VIP
VIP
Používateľov profilový obrázok

Príspevok od používateľa sundevil »

Gangy napísal:Tak to som nevedel :D

Ale embosovana je v podstate tiez debetna, kedze je viazana na rovnaky ucet (kde je povolene precerpanie) nie?
kreditka nie je prakticky viazana na ucet, lebo mas na nej urcity limit, z ktoreho ked cerpas tak ho musis nasledne zaplatit - bud este v bezurocnom obdobi alebo neskor spolu s urokmi, a nezalezi z akeho uctu vyrovnas nasledny "dlh"
begbeee
Hardcore addict
Hardcore addict

Príspevok od používateľa begbeee »

Neembosovanu dostavas k beznemu uctu. Platis nejaky zakladny poplatok za balik. V nom mas urcite sluzby. Ak spravis viac sluzieb (prevodov, inkaso, trvalych p., vyberov z bankomatu) platis za kazdu sluzbu nejaky kvazi zanedbatelny poplatok. Mas nejaky debetny zostatok povedzme 20 000 (- hodnota). To znamena ze ak mas na ucte nulu mozes este disponovat 20 000. Ale od chvile co ich pouzijes ti z tejto sumy idu uroky navyse.

Kreditka je viazana k tvojmu beznemu uctu ale netyka sa ho, akurat co viem ziadna banka ti neposkytne len samotnu embosovanu kreditku. Platis zakladny poplatok a na ucte kreditky nemas de facto nic. Ale banka ti da k dispozicii povedzme 20 000 ako kredit (+ hodnota). Tu mozes v priebehu mesiaca cerpat ale iba pri elektronickej platbe (net, POS terminal) a nie je urcena na vyber z bankomatu, za to mas ale velke poplatky. Za akykolvek pocet tychto operacii neplatis nijaky poplatok. A v priebehu mesiaca nemas ziadny urok. Na konci ti staci zaplatit min. poplatok povedzme 10% z dlznej sumy a mas znova k dispozicii 20 000.

To je rozdiel. Pri neembosovanej niekedy trva online prevod penazi do 72 hod, lebo je to prevod. Pri embosovanej mas pri online prenose okamzity ucinok.
Holubar
Darca
Darca
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Holubar »

A tiez nie je pravda, ze embosovana je kreditka a neembosovana debetna. Vsetky karty, ktore su automaticky ponukane k uctom su debetne, kreditku banka vydava len po ziadosti klienta a aj to nazaklade splnenia urcitych kriterii danych bankou. Jednoducho povedane, kreditky poskytuju banky solventnym klientom, u ktorych nemaju pochybnosti o schopnosti splacat poskytnuty uver.

tu su nejake zakladne informacie, no da sa toho najst ovela viac.
http://www.sme.sk/c/3921630/Debetna-a-k ... diely.html

//autoeditácia príspevku ( 01 Dec 2008, 21:12 )
Dnes som si pridal kartu od mBank do Paypal uctu,4 miestny kod som mal v IB okamzite pod blokovanymi peniazmi, chcem si tam vsak este pridat aj ucet, no na to potrebujem IBAN a ked som sa pytal cez sluzbu kontakt, ako sa k nemu dostanem, dostal som tuto odpoved:
Dobrý deň.

Medzinárodné prevody mBank zatiaľ neumožňuje. So zavedením tejto služby sa počíta v roku 2009. Budeme o tom informovat na našej internetovej stránke.

Prajem Vám pekný deň.

V prípade akýchkoľvek otázok alebo nejasností nás neváhajte kontaktovať.
dh_danielle
Light Expert
Light Expert

Príspevok od používateľa dh_danielle »

Ja uz vyse roka pouzivam mBank a som nim velmi spokojny, po regitrovani mi za niekolko dni zavolal kurier, doniesol mi zmluvu, ktoru som podpisal a bolo to vsetko. Nic som NEPLATIL !!!

Podobne aj s platobnou kartou, za nou som tiez dlho nezakal max 1 tyzden a to aj tak isla z Warsawy pokial sa nemylim ...
Holubar
Darca
Darca
Kontaktovať používateľa:

No ja som zatial uplne nadseny. Internet Banking je uplne skvely a da sa pohodlne ovladat aj cez mini operu v mobile. Vo VUB som musel cakat neviem kolko dni na zobrazenie vsetkych operacii, tu su okamzite zobrazene pod blokovaniami a celkovo je vsetko realizovane naozaj rychlo. A hlavne je to vsetko zadarmo. Ak sa podari ten fond ochrany vkladov, bude to dokonale.
majo20000
Medium Expert
Medium Expert

Príspevok od používateľa majo20000 »

ja som pocul zevraj mBank v blizkej dobe skonci,a mozno aj s peniazmi co tam maju ludia(podotykam ze som to iba pocul)...CO si o tom myslite?
Holubar
Darca
Darca
Kontaktovať používateľa:

ja som zase pocul, ze skonci VUB, ale podotykam,ze som to iba pocul...co si o tom myslite?
majo20000
Medium Expert
Medium Expert

Príspevok od používateľa majo20000 »

Holubar napísal:ja som zase pocul, ze skonci VUB, ale podotykam,ze som to iba pocul...co si o tom myslite?
to mi je jedno tam nemam ucet :D :D ..
Holubar
Darca
Darca
Kontaktovať používateľa:

Aj v pripade krachu mBank reps BRE Bank nie su peniaze stratene.
http://mbank.sk/sprievodca/bezpecnost/#tabs=4
Do problemov by sa dostali ludia, ktori tam maju vsetky svoje peniaze a museli by cakat na vyplacanie penazi z fondu v PL,to sa iste nevybavi za jeden den. Akurat, ze to iste sa moze stat klientom hociktorej aj slovenskej banky. Polska vlada ruci do 50 000 EUR, slovenska rucila pred krizou tusim do 20 a aj ked teraz ruci neobmedzene, proces to bude ten isty, co by to bol pri BRE Bank.
A na stranke mBank sa daju najst taketo informacie:
Nie je stanovený jazyk prihlasovania pohľadávok – teda bude možnosť ich prihlasovania v materinskom jazyku vkladateľov.
Je povinná osobná účasť pri prevzatí náhrady za vklady?
Nie. Po ukončení vyplácania správcom konkurznej podstaty je možné žiadosť a dispozíciu výplaty náhrady za vklady poslať do Fondu poštou. V takomto prípade musí vlastnoručný podpis vkladateľa na žiadosti o vyplatenie zaručených prostriedkov osvedčiť notár, obecný úrad, nútený správca alebo správca konkurznej podstaty.
Navyse podla hospodarskych vysledkov BRE Bank za rok 2008 sa podla mna netreba obavat o krach jej zahranicnych pobociek. mBank sice vykazala stratu po tretom kvartali, ale je to nova banka, ktora sa len dostava na trh, to je prirodzene.
Shark NX
Addict
Addict
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Shark NX »

majo20000 napísal:ja som pocul zevraj mBank v blizkej dobe skonci,a mozno aj s peniazmi co tam maju ludia(podotykam ze som to iba pocul)...CO si o tom myslite?
Ja som pocul ze v 2012 vsetci zomrieme.
Kokos zas sa niekto nudil na Pokeci a nema co robit len vymyslat hovadiny.
zuzkazuzka
VIP
VIP
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa zuzkazuzka »

Vklady v mBank sú zaistené, aj keby skončili, ak nikto o peniaze nepríde. Je tam ručenie (myslím 100 000 EUR???).
Na margo mBank - veľmi nenápadne znížili úrokovú sadzbu na eMax konte - z 3,7 na 2,6%. Sviniari. :evil:
Shark NX
Addict
Addict
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Shark NX »

Prisposobili sa Europe a Ceskej mBank
Polska pobocka ma 5,00%pa , Ceska 2,7%pa , Slovenska 2,6%pa
Toď ... Neviem kedy to stihli znizit ale aj tak to je jedno. Myslim si ze malo ludi tam uchovava viac ako 1mil. Sk aby mu davali rocne nejaky velky obnos.
Holubar
Darca
Darca
Kontaktovať používateľa:

zuzkazuzka napísal:Vklady v mBank sú zaistené, aj keby skončili, ak nikto o peniaze nepríde. Je tam ručenie (myslím 100 000 EUR???).
Na margo mBank - veľmi nenápadne znížili úrokovú sadzbu na eMax konte - z 3,7 na 2,6%. Sviniari. :evil:
Ak by ostali na 3.7%, zacal by som pochybovat o ich serioznosti. Take nieco nie je dlhodobo udrzatelne. Netrvalo by dlho a zacala by prebiehat interest rates arbitraz a mBank by na tom stratila obrovske peniaze. Vsimni si ze so vstupom do eurozony isiel dole urok aj napr. u ING. Vsetky urokove sadzby v eurozone su vysoko korelovane cez EURIBOR a investori tazia aj z minimalnych rozdielov medzi nimi. Samotna ECB je teraz myslim na 2.5%
sigma
Light Expert
Light Expert

Príspevok od používateľa sigma »

Zatial som spokojny.
zelovoc
Darca
Darca
Bydlisko: Nikto nikomu nie je taký zaviazaný, ako opice Darvinovi.
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa zelovoc »

uroky klesli zrejme kvoli prechodu na euro kedy urokove miery urcuje ECB a nie NBS, a urokove miery budu asi este klesat.

mam jednu otazku: bol som si dnes otvorit ucet, dostal som aj papier kde je login aj heslo ale prihlasit sa neviem, vypisuje mi neplatny identifikator alebo heslo. stalo sa to niekomu? moze byt ze tety v banke zabudli mi aktivovat ucet ci co? a kedy mi asi dojde karta?
Holubar
Darca
Darca
Kontaktovať používateľa:

S IB je to tak, ze na papieri si dostal identifikator a heslo len pre prve prihlasenie, hned po nom sa ti mal vygenerovat novy a heslo si si mal nastavit. Ak ti to nejde, zavolaj na mLinku. Karta oficialne do 2 tyzdnov, ja som ju mal o tyzdna doma. Teraz myslim posielaju cipove embosky.
Stenky
Professional
Professional

Príspevok od používateľa Stenky »

nedavno som si spravil mMax a je tam uz len 2.3%p.a.
ujo za stolikom mi tvrdil ze je to koli vstupu slovenska do eurozony.... no boh vie...

dnes som si sprevadzkoval ten ich IB a poslal som si tam prve peniaze na sporenie (2.3% je stale viac ako v SLSP na Vysokoskolackom ucte dakych 0.4%p.a.) a navyse som si nedal vydat kartu nech nemam nutkanie poloopity behat po bankomatoch a vyberat na chlast :D idem setrit. je kriza!!! :D
Soviet
Darca
Darca
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Soviet »

Tiez som si zalozil ich sporiaci ucet, kedze v Tatra Banka ma sporiace ucty (fondy) kde clovek nieze spori ale preraba..tak som povedal dovidenia a presunul prachy na eMax, ktory vypada zatial doveryhodne :)
Marecek777
Amateur
Amateur

mBank- rada

Príspevok od používateľa Marecek777 »

Ahojte, aj ja som sa stal novym klientom mBank , zatial sa mi to paci , vsetko prebehlo rychlo, ale mam par otazok :
1: Ako vyberiem napr. 6000 Eur ?
2: Ma niekto skusenost s hypotekou alebo s prefinancovanim hypoteky ?
3: Môze sa stat ze mi zmiznu peniaze z uctu ? /doklad napr. o vlozeni penazi ?/
4: Vypis zaslany elektronicky môze sluzit aj ako pravny doklad ? /je len informativny, alebo ked take nieco potrebujem musim ziadat on postou ?co uz je u nich samozrejme platene , ci mi daju na ten el.vypis peciatku a je to./

5:Ak stratim karty môzem prist o peniaze ?
6:Co ak mi niekto peniaze vyberie z uctu ?/budu mi vratene ?/

Za odpovede vopred dakujem, mozno niekto povie ze som sa to mal opytat v kiosku, ale chcem vediet vase vlastne skusenosti a nie od predajcu produktu v kiosku, dakujem. :)
Holubar
Darca
Darca
Kontaktovať používateľa:

3/ mBank zatial nema moznost vkladu hotovosti, takze doklad o vklade tym odpada. Odchadzajuce transakcie vyzaduju sms autorizaciu, ak nema nikto pristup k tvojmu mobilu, tak by sa nic take stat nemalo

4/ To zalezi od podmienok, ktore si kladie institucia, ktora ten vypis pozaduje. Napr pri zakladani ING konta uplne stacil vytlaceny vypis, co posielaju mailom. Jediny problem sm mal, ked vypis z banky mal sluzit ako dokaz adresy, mbank totiz adresu na vypise neuvadza...

5/ Mozes. Toto sa vsak da velmi chytro osetrit. Mozes si totiz zalozit okrem mkonta az 4 emax ucty, a myslim ze aj dalsie 4 emax+ ucty a medzi nimi si peniaze rozdelovat.
Ja mam napr kartu len k mkontu, tou platim v obchodoch, na nete, vyberam v bankomatoch...Finta je v tom, ze karta da peniaze len z prisluchajuceho uctu, preto si vacsinu drzim na emaxoch a na mkonte mam vzdy len urcitu sumu, ktora sluzi ako poistka, ak by sa nieco prihodilo.
Minus takehoto sposobu je, ze ak sa nahle rozhodne nieco kupit a nemas na danom ucte prevedenu dostatocnu hotovost, potrebujes sa dostat na net, aby si tak urobil. To vsak ide velmi rychlo spravit aj cez telefon s mobilnym netom.
Velke plus je vsak v tom, ze pri zneuziti karty sa neda dostat ku vsetkym tvojim peniazom, aj ked ich mas v jednej banke.

6/ Silno pochybujem. Toto je skor pripad pre policiu a vysetrovanie. Ale banka poskytuje dostatok prostriedkov na zabezpecenie tvojich penazi (sms autorizacia, pristupove udaje...), ak nie si hlupy, tak sa takymto sposobom okradnut nenechas
Napísať odpoveď