Sebaobrana pred psom - plynová zbraň
máš plynovku a papiere a zbrojný preukaz (samizda že aj na plynovku treba nejaky nie ten A či aky to )?? ak maš iba zbran tak ti ju može nenávratne zobrať chocijaký policajt bez dôvodu a ešte budeš mať problémy. ked pojdeš do banky tak SBS treba upovedomiť on ti skontroluje asi papiere možno ta požiada aby si si ju nehal niekde uňho kým si to vyybavíš a on ti ju potom vráti .........dalšia vec zbran či už normalna alebo plynova ma byť skrytá ciže buc ten ruksak alebo niekde pod oblečením nesmieš snou chodiť ako velký frajer nech ta každý vidí
inač téma o plynovkách tu je a je tam odpoved na každu tvoju otázku
otazka čislo 4. pes ma byť na svojom pozemku aj keby sa len tak potuloval po ulici a ty ho odbachneš aj skutočnou zbranou nič stoho nemáš pretože majitel si ho mal strážiť a tak isto aj keby ta napadol tak si strielal v sebaobrane a čo sa tíka psou tak stoho velku vedu nerobia ine by bolo keby si odbachol v sebaobrane človeka tam už by boli vyšetrovania atd.
inač téma o plynovkách tu je a je tam odpoved na každu tvoju otázku
otazka čislo 4. pes ma byť na svojom pozemku aj keby sa len tak potuloval po ulici a ty ho odbachneš aj skutočnou zbranou nič stoho nemáš pretože majitel si ho mal strážiť a tak isto aj keby ta napadol tak si strielal v sebaobrane a čo sa tíka psou tak stoho velku vedu nerobia ine by bolo keby si odbachol v sebaobrane človeka tam už by boli vyšetrovania atd.
-
qwerty-xyz
Re: Sebaobrana pred psom - plynová zbraň
no presne nad takym dacim uvazujem aj ja ale nad plynovkou walther PPS. Ci to ten noviamid stacit bude alebo nie odporucam strelit psikovi do ksichtu aj viac ran hned po sebe, tri - styri. Mna nahanaju iba ked som na bicykli a este sa ma snazia aj kusnut hovada chlpate, a ked som normalne ze sam ze idem peso tak sa ma boja, nechapem-- nie som pes tak asi ani nepochopim. POlicia ti nespravi nic, zbran nos skryto a vsetko bude v pohode. Zbrojny nepotrebujes. Tiet zbrane sa predavaju na volno od 18 rokov v kazdom lepsom polovnictve, v tom horsom to mas bud na objednavku alebo ti ponuknu take kabelkove plynaky.
walther P22 chvalim osobne som sa s nim hodnu chvilku hrajkal.
-
Suffel
Guru
- Kontaktovať používateľa:
ako velmi sa bojis psov? vies nieco o obrane a utoceni psov na ludi? z akeho dovodu chces pouzit plynovu zbran? je to absolutny nezmysel!!!!!!!
psa najlepsie zazenies s pevnou drevenou palicou... po dvoch uderoch po hlave sa ta ten pes bude bat do smrti a aj palici a nikto ta zato nezavrie, dolezite je aby si sa nezlakol musis byt odvazny a tvrdsi ako ten pes.. (aby ste sa nezacali do mna obuvat ze pisem kktiny a preco je to tak a podobne veci nieje to z mojej hlavy moj brat je kynolog a zo psami robi deno dene takze on ma skusenosti az az..)
psa najlepsie zazenies s pevnou drevenou palicou... po dvoch uderoch po hlave sa ta ten pes bude bat do smrti a aj palici a nikto ta zato nezavrie, dolezite je aby si sa nezlakol musis byt odvazny a tvrdsi ako ten pes.. (aby ste sa nezacali do mna obuvat ze pisem kktiny a preco je to tak a podobne veci nieje to z mojej hlavy moj brat je kynolog a zo psami robi deno dene takze on ma skusenosti az az..)
niekedy v tom strachu je ťažké nájsť nejakú palicu. Tu by mohol byť ako náhrada teleskopický obušok. Ale u takého psa nikdy nevieš, či ti ten teleskop/palicu nevytrhne z ruky.Suffel napísal:ako velmi sa bojis psov? vies nieco o obrane a utoceni psov na ludi? z akeho dovodu chces pouzit plynovu zbran? je to absolutny nezmysel!!!!!!!
Suffel, teba koľko krát naháňal pes? Bezdôvodne rozzúrený agresívny pes? Je prakticky nemožné obzerať sa okolo seba po zemi a hladať palicu. Práve to je nezmysel. A proti dvom dobermanom ktorí preskočia nedostavaný betónový plôtik (súkromná píla neďaleko od obce) je to úplný nezmysel...
Mám so psami zlé skúsenosťi a pozdáva sa mi iba jediné riešenie - plynová zbraň.
Ten prípad s bicyklom je mi tiež známy
Ale vtedy stačí zabrať a ujdeš.
Mám so psami zlé skúsenosťi a pozdáva sa mi iba jediné riešenie - plynová zbraň.
Ten prípad s bicyklom je mi tiež známy
-
Suffel
Guru
no ten (teleskop-palicu) by ti urcite z ruky nemal vytrhnut lebo kazdy pes ide po rukach teda aj ked je cviceny je cviceny na rukav takze v prvom momente pes hrizie bud ruku alebo nohu..pinco napísal:niekedy v tom strachu je ťažké nájsť nejakú palicu. Tu by mohol byť ako náhrada teleskopický obušok. Ale u takého psa nikdy nevieš, či ti ten teleskop/palicu nevytrhne z ruky.
No chlapci, si tu mýlite pojmy s dojmami...... Ale pôjdem na to postupne..... Na plynovú pištoľ zbrojný preukaz nie je potrebný, nutnosť je iba mať viac ako 18 rokov......
K tým otázkam čo, prečo a ako.....
1. Plynová zbraň a účinnosť proti psom..... Teoreticky by technické korenie (Novinamid) malo byť účinné aj voči psom..... Ale otázka je či účinok bude okamžitý a či sa dosiahne cieľa, teda odvrátenia útoku psa..... Pokiaľ cieľ (pes) zasiahne dostatočný objem účinnej látky na citlivé miesta (čumák, oči, papuľa) je vysoký predpoklad, že nebude pokračovať v útoku..... Zároveň sa tým natíska taktická otázka či strelec z plynovkou dokáže dostatočne rýchlo reagovať na hroziaci útok..... Ono sa to nezdá, ale taký rozbehnutý pes je pomerne rýchlo sa pohybujúci cieľ...... A človek má tiež určité reakčné časy, ktoré sa proste oklamať nedajú...... A čo tým chcem povedať.... Chcem tým povedať to, aby sa nestalo, že náboje s Novinamidom budú odpálené vo chvíli, keď pes už bude tak 20 cm od strelcovho krku.... Potom už je neskoro..... Takže...... iba na plynovku ako takú by som sa nespoliehal, ale pokiaľ si jej majiteľ vybuduje určité potrebné návyky, reflexy a zručnosti tak za istých priaznivých okolností môže s plynovkou útok jedného psa pomerne úspešne zastaviť......
2. Nosenie plynovej zbrane...... V krátkosti a v rýchlosti..... Túto nebezpečnú hračku môže nosiť každý občan SR vo veku 18 a viac rokov.... Pokiaľ ju nosíš skryto, tak to nemusíš rozprávať nikomu..... Jednoducho je to Tvoja osobná vec...... ale pokiaľ ideš povedzme svedčiť na súd, alebo do parlamentu či inej štátnej inštitúcie, kde je detektor kovov, tak je rozumné to ochranke povedať a riadiť sa jej pokynmi...... Platí len pre štátne (aj to len tie s detektorom), nie súkromné (banky, podniky) inštitúcie.......
3. Za akých okolností môže túto hračku policajt zadržať...... Tu je ten zákon taký plastický...... Môže byť odňatá pri dôvodnom podozrení na trestný čin..... O tom, čo je dôvodné podozrenie rozhoduje prítomný policajt (a môže rozhodovať aj podľa toho, či sa dobre vyspal, či nie, ako som už povedal, je to plastický pojem)...... Zadržaná plynovka musí ísť na expertízu..... Tam sa ukáže čo a ako..... A pokiaľ nebol ňou spáchaný trestný čin, musí Ti byť vrátená..... O jej zhabaní/prepadnutí do vlastníctva štátu môže rozhodnúť len súd, nie polícia....
4. Pokiaľ Ťa pes napadne, a Ty ho pri obrane zneškodníš (zabiť ho s priloženou zbraňou vyžaduje súčet poriadne tvrdej povahy + množstva taktických a bojových vedomostí, takže používajme radšej termín zneškodniť), tak je všetko OK, ale pokiaľ si psovi ublížil bezdôvodne a nájdu sa na to svedkovia, tak ti môžu našiť týranie zvierat a môžeš skončiť s podmienkou a pokutou.....
Ešte niečo?????
1. Plynová zbraň a účinnosť proti psom..... Teoreticky by technické korenie (Novinamid) malo byť účinné aj voči psom..... Ale otázka je či účinok bude okamžitý a či sa dosiahne cieľa, teda odvrátenia útoku psa..... Pokiaľ cieľ (pes) zasiahne dostatočný objem účinnej látky na citlivé miesta (čumák, oči, papuľa) je vysoký predpoklad, že nebude pokračovať v útoku..... Zároveň sa tým natíska taktická otázka či strelec z plynovkou dokáže dostatočne rýchlo reagovať na hroziaci útok..... Ono sa to nezdá, ale taký rozbehnutý pes je pomerne rýchlo sa pohybujúci cieľ...... A človek má tiež určité reakčné časy, ktoré sa proste oklamať nedajú...... A čo tým chcem povedať.... Chcem tým povedať to, aby sa nestalo, že náboje s Novinamidom budú odpálené vo chvíli, keď pes už bude tak 20 cm od strelcovho krku.... Potom už je neskoro..... Takže...... iba na plynovku ako takú by som sa nespoliehal, ale pokiaľ si jej majiteľ vybuduje určité potrebné návyky, reflexy a zručnosti tak za istých priaznivých okolností môže s plynovkou útok jedného psa pomerne úspešne zastaviť......
2. Nosenie plynovej zbrane...... V krátkosti a v rýchlosti..... Túto nebezpečnú hračku môže nosiť každý občan SR vo veku 18 a viac rokov.... Pokiaľ ju nosíš skryto, tak to nemusíš rozprávať nikomu..... Jednoducho je to Tvoja osobná vec...... ale pokiaľ ideš povedzme svedčiť na súd, alebo do parlamentu či inej štátnej inštitúcie, kde je detektor kovov, tak je rozumné to ochranke povedať a riadiť sa jej pokynmi...... Platí len pre štátne (aj to len tie s detektorom), nie súkromné (banky, podniky) inštitúcie.......
3. Za akých okolností môže túto hračku policajt zadržať...... Tu je ten zákon taký plastický...... Môže byť odňatá pri dôvodnom podozrení na trestný čin..... O tom, čo je dôvodné podozrenie rozhoduje prítomný policajt (a môže rozhodovať aj podľa toho, či sa dobre vyspal, či nie, ako som už povedal, je to plastický pojem)...... Zadržaná plynovka musí ísť na expertízu..... Tam sa ukáže čo a ako..... A pokiaľ nebol ňou spáchaný trestný čin, musí Ti byť vrátená..... O jej zhabaní/prepadnutí do vlastníctva štátu môže rozhodnúť len súd, nie polícia....
4. Pokiaľ Ťa pes napadne, a Ty ho pri obrane zneškodníš (zabiť ho s priloženou zbraňou vyžaduje súčet poriadne tvrdej povahy + množstva taktických a bojových vedomostí, takže používajme radšej termín zneškodniť), tak je všetko OK, ale pokiaľ si psovi ublížil bezdôvodne a nájdu sa na to svedkovia, tak ti môžu našiť týranie zvierat a môžeš skončiť s podmienkou a pokutou.....
Ešte niečo?????
-
Suffel
Guru
no tak hej moj brat hovori ze plynova zbran ked budes rozruseny a pojdes vystrelit netrafis mas ho v momente na ruke takze neviem no proste ja ta chapem ja zo psami nemam problemy sice niekedy som mal uz namale a skoro som skoncil dohrizeny takze ja ta chapem len neviem ci ta zbran je idealne riesenie ale za skusenie nic nedas mozno ti to pomoze mozno nie tazko povedat...wxy napísal:Suffel, teba koľko krát naháňal pes? Bezdôvodne rozzúrený agresívny pes? Je prakticky nemožné obzerať sa okolo seba po zemi a hladať palicu. Práve to je nezmysel. A proti dvom dobermanom ktorí preskočia nedostavaný betónový plôtik (súkromná píla neďaleko od obce) je to úplný nezmysel...
Ten prípad s bicyklom je mi tiež známyAle vtedy stačí zabrať a ujdeš.
Poďakovanie
Pinhead, to som potreboval vedieť. Viac ma v tejto chvíli nenapadá.
Ďakujem
Ďakujem
Ten nôž áno, ale treba si uvedomiť to, že taký pes môže pri útoku vyskočiť a v tej chvíli si treba chrániť krk, a na druhej strane treba získať platformu na ktorú sa zavesí a teda je možnosť ho bodnúť..... Tým chcem povedať, že treba obetovať jednu ruku...... A tuto veľmi dobre viem o čom píšem, lebo moje pravé predlaktie ešte stále zdobí séria jaziev po zuboch jedného bastarda...... Toto ale platí u psa do hmotnosti tak 35 - 40 kg (normálny zdravý primerane stavaný a mysliaci-nie spanikárený človek by s porazením tejto veľkosti za cenu pár povrchových zranení nemal mať vážnejšie problémy)...... Pokiaľ je ťažší tak potom už ide o život... Potom už je to kto z koho s neistým výsledkom.......
-
Suffel
Guru
nie ked pride na toto ze pes ta chyti a bude ta drzat za ruku najlepsie (az by si bol v takejto situacii) aby ta chytil za lavu ruku a pravou poriadne napriahni a a pestou mu vraz do nosa pes ta okamzite pusti no ale je tam roziko ze ho aj zabijeswxy napísal:Rozrušený nebývam a keď nestihnem poriadne trafiť, tak plynovka pomôže aspoň pri boji z tesnej blízkosti. Už sa mi raz stalo, že ma chytil menší pes, nejaká pouličná zmes. A môžes si byť istý, že máš vždy jednu ruku volnú, ktorou ho môžeš chytit pod krk (ak už má niečo z teba v papuli) poriadne za pažerák a aj väčšieho psa pri tom dodatočne prekotiť vlastnou váhou na chrbát a priškrtiť ho tak, že si rozmyslí či bude ešte hrýzť alebo pustí. Už ti môže byť jedno či si zranený zašpinený alebo nie a je iba na tebe, či budeš dohryzený viac, alebo ho porazíš. Nie som typ človeka ktorý sa reflexne schúli do klbka a čaká čo sa bude diať, hoci je to typické pre človeka. Zvieratá sa bránia a bojujú do posledných síl... a obávam sa, že tak isto aj útočia. Preto sa netreba dať a nehanbiť sa utekať!
-
Stoporko
VIP
preto som schválne napísal nôž v pravej ruke a pri telePinhead napísal:Ten nôž áno, ale treba si uvedomiť to, že taký pes môže pri útoku vyskočiť a v tej chvíli si treba chrániť krk, a na druhej strane treba získať platformu na ktorú sa zavesí a teda je možnosť ho bodnúť..... Tým chcem povedať, že treba obetovať jednu ruku...... A tuto veľmi dobre viem o čom píšem, lebo moje pravé predlaktie ešte stále zdobí séria jaziev po zuboch jedného bastarda...... Toto ale platí u psa do hmotnosti tak 35 - 40 kg (normálny zdravý primerane stavaný a mysliaci-nie spanikárený človek by s porazením tejto veľkosti za cenu pár povrchových zranení nemal mať vážnejšie problémy)...... Pokiaľ je ťažší tak potom už ide o život... Potom už je to kto z koho s neistým výsledkom.......
-
Suffel
Guru
zakazane skakat? fuha ten majitel ho berie ako nejake decko.. ked ten pes nieje cviceny (co z tvojho pisania na 99% predpokladam ze nieje) tak to ze povie ze on ma zakazane skakat je taka kktina ze az.. noo skus tu plynovu zbran drzim palce aby ti to pomohlo.. a takymto majitelom psov ktory maju psa a nevdia si ho ovladat a skrotit by som normalne dal majitelovy taku pokutu ze by sa nespametal.. aj ja poznam v mojom okoly par takychto ludi co tiez maju psa a totalna ignoracia pes ti moze aj na hlavu vyskocit a nic s nim nespravia.. ako chapem ze ten clovek chce mat psa ale preco potom toho "rotvajlera" co ma neda prec a nezozenie (nekupi) nejakeho co je priatelsky hravy, ak toho psa nema na pracu a na cvicenie je mu zbitocny taky pes.. to ze mu chrani dom a pozemok ok neberiem ale v dnesnej dobe do 2min je po psovi ked mu niekto da do nejakeho jedla nejaku otravu a pes to zozerie takze tam mu nepomoze ani neviem aky pes.. takze neviem pochopyt takyto ludi..wxy napísal:Ak sa jedná o agresívneho psa, ktorý vyskakuje na plot/bránu a denne ohrozuje ľudí a na sťažovanie sa jeho majitel reaguje slovami "to nie je pravda, on má zakázané skákať", myslím že by bola presne mierená rana do nosa (milovníci a ochranci psov: nutnej obrane samozrejme) prínos pre všetkých. Aký majitel, taký pes. Včera keď ma ten jeho havinko naháňal, tak iba stál na chodníku a kričal na neho špeciálne povely "POJ SEM, ČO TO ROBÍŠ??!" .. a po incidente sa ani neráčil ospravedlniť. Voči takým ľudom a ich psom je akékoľvek lutovanie a smutné smajle IMHO zbytočné.
Nôža sa bojím že ak na mňa vyskočí, môžem ním ublížit tak akurát sebe.
a este neskusali ste to riesit cez policiu?? lebo o taketo pripady co pes napada ludi by sa urcite mali zaujimat a riesit ich.. ja osobne by som skusil aj policiu.. viem ze je to sused a susedske vztahy a podobne veci ale tu ide o zdravie a zivot coloveka co si myslim ze pre prvorade.. toto je moj nazor na tuto vec a dufam ze ti ta pistol pomoze a nech ti uz da pokoj lebo verim ti ze to nieje prijemne aj ja som par krat stal voci zoci zurivemu psovi co som si myslel ze ma roztrha ale nakoniec majitel zakrocil a nic sa nestalo..
-
qwerty-xyz
Pinhead napísal:No chlapci, si tu mýlite pojmy s dojmami...... Ale pôjdem na to postupne..... Na plynovú pištoľ zbrojný preukaz nie je potrebný, nutnosť je iba mať viac ako 18 rokov......
Ešte niečo?????