Sebaobrana pred psom - plynová zbraň
-
tomaxx_199
Medium Professional
mna uz nahanalo plno psov ale strednej velkosti. ked zacne nahanat tak netreba utekat treba sa len postavit vziat palicu a zacat ho nahanat a krycat z palicov a ono ho to odplasi. alebo poniecim buchat a tiez ho to odplasi. alebo ked je velmi zly tak mozno je hladny ked mas pri sebe maso tak mu trochu daj a nachvilu ho to spomali. velkych psov sa aj ja bojim a bojim sa aj takych strednych ale velmi zlych.
-
nestik
Medium Professional
- Kontaktovať používateľa:
No alebo ho tou palicou este viac vydrazdis a potom uz je s tebou amen.tomaxx_199 napísal:mna uz nahanalo plno psov ale strednej velkosti. ked zacne nahanat tak netreba utekat treba sa len postavit vziat palicu a zacat ho nahanat a krycat z palicov a ono ho to odplasi. alebo poniecim buchat a tiez ho to odplasi. alebo ked je velmi zly tak mozno je hladny ked mas pri sebe maso tak mu trochu daj a nachvilu ho to spomali. velkych psov sa aj ja bojim a bojim sa aj takych strednych ale velmi zlych.
-
tomaxx_199
Medium Professional
no ked je pes velmi zly tak by som aj ja utekal. ako napr. tu v meste na jednej ulici byva jeden taky biely spic. a ten funguje takto ze ked prekrocim vecsiu rychlost na bycikly zacne nahanat. je z nim velka sranda ked tamat prechadzame on nekuse len ma nervy ze tamat ideme.nestik napísal:No alebo ho tou palicou este viac vydrazdis a potom uz je s tebou amen.
-
nestik
Medium Professional
Ale takych psov ako jazvecik, spic, pudel u takychto sa nemas ani coho bat, dociahne ti tak na nohu a tam ti nemoze siahnut na zivot. Inak taki najmensi byvaju praveze najvacsi nervaci a drzi, najprv ta nahana a ked pride k tebe tak prestane stekat a odide prectomaxx_199 napísal:no ked je pes velmi zly tak by som aj ja utekal. ako napr. tu v meste na jednej ulici byva jeden taky biely spic. a ten funguje takto ze ked prekrocim vecsiu rychlost na bycikly zacne nahanat. je z nim velka sranda ked tamat prechadzame on nekuse len ma nervy ze tamat ideme.
-
tomaxx_199
Medium Professional
nestik napísal:Ale takych psov ako jazvecik, spic, pudel u takychto sa nemas ani coho bat, dociahne ti tak na nohu a tam ti nemoze siahnut na zivot. Inak taki najmensi byvaju praveze najvacsi nervaci a drzi, najprv ta nahana a ked pride k tebe tak prestane stekat a odide prec
-
nestik
Medium Professional
Ako pred vcerom sa mi stalo, ideme s kamaraton popri nejakej horicke a zrazu vybehne vlciak velky. Bol asi tak 20 m priamo pred nami a par sekund sme sa na seba pozerali, uz som sa pripravoval na utek
ale nastastie od niekadial niekto zapiskal a pes isiel k panovi
No neviem ci by som na takej ceste dokazal ujst psovi.
-
tomaxx_199
Medium Professional
pes je rychli takze neviem ci by si ho obehol. ja by som niekde vyskocil alebo by som niekde isiel do pola a stratil sa munestik napísal:Ako pred vcerom sa mi stalo, ideme s kamaraton popri nejakej horicke a zrazu vybehne vlciak velky. Bol asi tak 20 m priamo pred nami a par sekund sme sa na seba pozerali, uz som sa pripravoval na utekale nastastie od niekadial niekto zapiskal a pes isiel k panovi
No neviem ci by som na takej ceste dokazal ujst psovi.
-
nestik
Medium Professional
A pred akym psom su zdrhal ? bo sa mi az nechce verit ze by si dokazal ujst pred dakym psom ako je vlciak abo doberman... Taketo psy maju dlhe nohy a su fakt dost rychly.wxy napísal:Keď som to zvládol ja.. a to som dokonca bežal prvý krát od minuloročnej operácie zlomenej nohy... V takejto situácii človek spoznáva nepoznané. Ja som ani netušil že viem tak rýchlo bežaťnohy mi lietali až po chrbát
A ako som písal niekde vyššie - hlavné je nevzdať sa!
-
tomaxx_199
Medium Professional
ani si nevedel ze dokazes tak rychlo behat rychlejsie jak peswxy napísal:Vyzeral ako vlčiak, ale celý čierny a väčší. Kus po chodníku, následne cez cestu a na ďalší chodník, ak dobre pamätám, tak za mnou šiel len do polovice cesty. Možno ma zachránilo idúce auto, ale ani ten beh nebol zbytočný.
Nemusíš pri každej príležitosti strieľať ako cowboy Buffalo Bill..... Streľba len zbytočne púta pozornosť okolia...... Nie je v takom prípade jednoduchšie nepríjemného psa zašlapnúť, odkopnúť, zadrhnúť či utĺcť teleskopom?????? A pokiaľ bude majiteľ namietať, tak mu vysvetliť, že jeho pes je nevycvičený bastard a svojvoľne útočí na ľudí (z princípu je jedno či na život, či majetok)......wxy napísal: Ako je to s takými tými malými pouličnými zmesami, ktoré neohrozujú život a chytia ma za nohu? Vtedy sa asi nedá uplatniť nutná obrana, ale čo ak si chcem chrániť napríklad drahé nohavice?Ak ma nebude chcieť pustiť, môžem vystreliť slepý náboj (prvý v komore)? Prípadne druhý CS. Dalo by sa to klasifikovať ako obrana majetku, hoci len nohavíc? No je to trochu paranoia, ale stať sa to môže
P.S. A pre ochranárov zvierat dodávam, že nie som sadista, ale žiadny pes (a je mi jedno či veľký či malý) si zo mňa a môjho oblečenia trhací kalendár robiť nebude......
-
peterkozel
Medium Professional
-
peterkozel
Medium Professional
pes nema co volne pobehovat, ak ta ohrozuje tak fakt len natvrdo, tiez byvam na dedine a neznasam ludi co maju 3.psov 10maciek a je im jedno kde loziapinco napísal:už keď ten pes pozerá zúrivo na teba, tak budeš darmo vysvetlovať majiteľovi, nech na to jeho pes je*e a nech ťa nechá odísť.
keby na teba zizal a vrcal pes, tak ti je absolutne jedno ci mozes mat zbran vytiahnutu alebo nie a tak ci tak ju vytiahnes. urcite nikto nebude namietat ked sa len chystas na obranu a nepoctil si este toho cokla davkou novinamidu. mne osobne by to bolo jedno ako to kto berie. ked som v ohrozeni, tak sa branim. zvysok ide bokom. kedy sa mas nachystat na obranu? ked uz vystartuje? neviem ci by si to stihol. skor nie ako ano.wxy napísal:Máš pravdu, bude stačiť ručne-stručne.
Asi to už preháňam, no radšej sa spýtam teraz skôr než niečo vyvediem na ulici.
Ešte ma napadla jedna možná situácia z praxe:
Stojím na chodníku a predo mnou vrčiaci pes strednej veľkosti, netuším kde má majitela a či je očkovaný a bojím sa že ma ten pes napadne. Ak vytiahnem zbraň a pre istotu na neho zamierim alebo ju len budem mať v ruke (čiže už nie skryte!) dokedy si ho všimne majitel, alebo pre bezpečnejší útek - je to konanie v rámci obrany, alebo je to viacmenej výstrednosť? Samozrejme v situácii kde nie je možnosť ujsť, alebo obavy že budem pomalší (som po operácii nohy a už druhý krát by som nemusel byť tak rýchly)
//autoeditácia príspevku ( 09 May 2009, 13:24 )
alebo zjednodušene - môžem mať v ruke aj zbraň počas odháňania alebo ručnej obrany?
k teme: keby som byval na dedine, tiez by som bol velmi obozretny co sa tyka tulavych psov a psov s poloretardovanymi panmi. malych coklov sa netreba bat. staci sa na nich rozbehnut a zrevat a je po problem (nikto nebude cvicit male prachovky, takze by som ratal s tym, ze je to len maly necviceny cokel). niekto tu pisal o obrane ci uz palicou alebo teleskopom. neviem ci by bol bezny clovek schopny sa branit ked sa na neho rozbehne 50 kilove hovado. pes ma rychlejsie reflexy a ked sa dostane k cloveku, tak uz len tazko sa napadnuty spamata (kde je on, kde je pes, kde ma tlamu alebo cumak) v takom case, aby sa mohol efektivne branit. ja osobne by som toho schopny zrejme nebol. tiez by mohol byt problem vysvetlit potom majitelovi preco ma pes zlamane kosti. rana teleskopom aj pri malom svihu narobi velku neplechu. teleskopy su lahke, takze co rana, to zlamane kosti. nemyslim, ze by par ran teleskopom ten pes len tak rozdychal. urcite lepsie riesenie je jedna rana z plynovky. pes zostane bez akychkolvek nasledkov a nabuduce utocit nebude. navyse plynovky sa hodia aj do lesa. tam by uz teleskop nepomohol vobec.