Asus eee vs. Vigor 2600VGTS
Asus eee vs. Vigor 2600VGTS
sestra ma netbook Asus Eee, pri pripajani do wifi siete generovanej routerom Vigor 2600 jej neprideli IP. ak sa vsak router resetuje vsetko je v poriadku...
je mozne nastavit router aby jej IPcku pridelilo hned?
je mozne nastavit router aby jej IPcku pridelilo hned?
-
RainbowSix
Light Professional
-
Andrew007
Guru wannabe
- Kontaktovať používateľa:
Hmmm IP ti prideluje na oboch automaticky, len by ma zaujimalo preco zacne pridelit od 1.10 a nie od 1.1 ....takze ked spustis tvoj notas tebe ip prideli, a ked pripojis sa na router neprideli zas na EEE ip.???....
..nejak to vyriesime len uz sa ztoho zmagorim... 
EDIT: Zmen DHCP server cize "start ip adresa" 192.168.1.2
EEEcku prideli ip len ked je router cerstvo vyresetovany, inak pise chybu, ze nedostal sietovu adresu...Andrew007 napísal:Hmmm IP ti prideluje na oboch automaticky, len by ma zaujimalo preco zacne pridelit od 1.10 a nie od 1.1 ....takze ked spustis tvoj notas tebe ip prideli, a ked pripojis sa na router neprideli zas na EEE ip.???......nejak to vyriesime len uz sa ztoho zmagorim...
start ip som zmenil na ... . ... . . . 2, uvidim co to urobi
//efekt zmenia posledneho cisla sa nedostavil. Vostro sa pripojil, Eee nie
-
Andrew007
Guru wannabe
- Kontaktovať používateľa:
Dpc..este ma napada, skus sa pripojit z ineho pc alebo notasu ale nie z EEE-cka, driverom to urcite byt nemoze, alebo aktualizovat na routri FW na najnovsi...
//autoeditácia príspevku ( 09 May 2009, 12:00 )
Tu mas aj navod zalezitost na 5min. http://www.t-com.sk/Default.aspx?CatID=1954
pismenka routeru nesuhlasia s pismenkami v navode, ale to asi chyba niejeAndrew007 napísal:Dpc..este ma napada, skus sa pripojit z ineho pc alebo notasu ale nie z EEE-cka, driverom to urcite byt nemoze, alebo aktualizovat na routri FW na najnovsi...![]()
pri upgradovani FW nemozem stratit databazu MAC adries ktore su povolene a podobne?
tak FW je tam aj o T-comu, nasiel som si pre VGST, a pred tym som dal samotnemu routeru si najst FW.... uz len pockat na majitelku Eee a zistit ci to malo zmysel...
//autoeditácia príspevku ( 09 May 2009, 15:24 )
nepomohlo to.
v routeri teda nebude problem...
mozno by to chcelo nastavit v Eee "nieco" co ma suvis s pridelenim IP a tym co sa vypina/maze pri vypnuti/hybernacii a potom sa to neobnovi...
//autoeditácia príspevku ( 09 May 2009, 15:24 )
nepomohlo to.
v routeri teda nebude problem...
mozno by to chcelo nastavit v Eee "nieco" co ma suvis s pridelenim IP a tym co sa vypina/maze pri vypnuti/hybernacii a potom sa to neobnovi...
Necital som poriadne celu temu, nepozeral som pridane screeny ale riesil by som to asi nasledovne, nakolko dhcp koli bezpecnosti mam na kazdom jednom z mojich routerch vypnute, pridelujem uzivatelovi IP adresu samostatne spolu s mac, cize na mac adresu napisem IPcku. Ja by som vyskusal este jednu vec, drasticky pridelit tu IP adresu v windowse pricom dns a brana bude ip adresa routera.