vybrnkavačky na gitaru
vybrnkavačky na gitaru
som zaciatocnyk staci ak tu budete davat nazvy pesniciek taby si zohnam nejake lahke vybrnkavacky som zaciatocnik na normalnu akustiku vopred diky. 
dakujem je to ejdno aky stil ale neico lahke diky moc..
a este prelozimy niekto tuto legendu??
-=-= Legend =-=-=
~ - Let ring
s - Slide to required note
h - Hammer on
p - Pull off
<> - Harmonics
{} - Played Louder
() - Played Softer
[] - Continued Note from Last Bar
= - Staccato
b* - Bend to required pith
r* - Bend Return to required pitch
#*#- If you wish, play the required fill here.
-=-= Legend =-=-=
~ - Let ring
h - Hammer on
p - Pull off
<> - Harmonics
{} - Played Louder
() - Played Softer
= - Staccato
-=-= Legend =-=-=Tomáško napísal:dakujem je to ejdno aky stil ale neico lahke diky moc..
-=-= Legend =-=-=
~ - Let ring
h - Hammer on
p - Pull off
<> - Harmonics
{} - Played Louder
() - Played Softer
= - Staccato
~ - Let ring - nechat zniet tón
s - Slide to required note - slide.. skusim popisat.. proste brnknes napr na najhrubsiu strunu na 3 prazci, a pocas toho ako znie prejdes s palcom s ktorym drzis strunu na 3 prazci na 5 prazec.. cize brnknes na 3 a prejdes tym istym palcom na 5... moze byt aj naopak z 5 na 3..
h - Hammer on - podobne ako slide, mas napr 7h9 znamena, ze das jeden palec na 7prazec a druhym pocas toho ako znie ton stlacis ten 9y...
p - Pull off - to iste ako hammer on, lenze naopak, cize z 9 na 7 napr.
<> - Harmonics - flažolety .. ako zaciatocnikovi ti to neni moc treba ale... ked zahras prazdnu napr najtensiu strunu (e) a jemne stlacis strunu na 12,24 prazci(aj na nejakych nizsich) zazneje ti taky vysoky ton...
{} - Played Louder - hraj hlasnejsie
() - Played Softer - hraj tichšie
[] - Continued Note from Last Bar - maš opakovat noty, cize taby, z predchadzajuceho baru- toho celku )
= - Staccato - netusim
b* - Bend to required pith - bending... technika je o tom, ze mas napr. 7b9 ... to znamena, ze stlacis strunu na 7 pražci brnknes, a ked ti zneje ton, tak ako keby "vytiahnes" strunu tak, aby si dostal taky isty ton ako keby si to zahral na 9 prazci(v nasom pripade)..
r* - Bend Return to required pitch - toto netušim ale asi opačny bend..
#*#- If you wish, play the required fill here. - neni podstatne
strašne tazko sa to vysvetluje slovami a asi ani nepochopis... ale skus si napisat na youtube tie jednotlive legendy a tam ti to ukazu ako sa to robi
-
Iron-Eddie
Light Professional
Staccato sú polovičné noty
Pre vysvetlenie napr. štvrťová nota staccato je vlastne osminová nota a osminová pomlka
Môže sa hrať tlmením ľavou rukou alebo pravou (Palm muting)
//edit: P. M.--- Palm Muting - tlmenie pravou rukou (ak si pravák), na "stretnutí" kobylky so strunami
(neviem, aké tam bývajú značky, ale ešte sú 2 veci)
Trill: je to rýchle hammer on a pull off po sebe
napr. 8tr9
Zahráš strunu na 8 pražci a zároveň začínaš iným prstom rýchlo poklepkávať po tej istej strune na deviatom pražci
Arpeggio - rozklad akordu
Pre vysvetlenie napr. štvrťová nota staccato je vlastne osminová nota a osminová pomlka
Môže sa hrať tlmením ľavou rukou alebo pravou (Palm muting)
//edit: P. M.--- Palm Muting - tlmenie pravou rukou (ak si pravák), na "stretnutí" kobylky so strunami
(neviem, aké tam bývajú značky, ale ešte sú 2 veci)
Trill: je to rýchle hammer on a pull off po sebe
napr. 8tr9
Zahráš strunu na 8 pražci a zároveň začínaš iným prstom rýchlo poklepkávať po tej istej strune na deviatom pražci
Arpeggio - rozklad akordu
-
winni
Medium Star
- Kontaktovať používateľa:
Jem - Finally Woken - 24
- je to uplne jednoducha vybrnkavacka, naucis sa ju s troskou cviku ak si teda zaciatocnik za daku tu hodinku
Everlast - Black Jesus
- toto som este ani ja nehral len mi to kamoska poradila ako dobru vybrnkavacku... nemalo by to byt tazke
Nirvana - rape me
- ani toto som ete nehral... takze nwm ci je to tazke ci nje... ale tak s trochou cviku to das...
Led Zeppelin - Stairway to Heawen
-straaasne pekna pesnicka
a myslim zeby mala byt aj lahka
a ma to chytlavu melodiu
nwm ako vam ale mne sa lubi...
ale zasa mne sa nelubi ten klip na nej... a sk to si ani nevsimajte, a je v akejsi blbej kvalite ae na trubke som nic ineho nenasiel...
fajn a teraz ja poprosim este nejake vybrnkavacky... nieco stylu metallica - one alebo nieco podobneho.... take su lahke celkom a pekne... dakujeem
- je to uplne jednoducha vybrnkavacka, naucis sa ju s troskou cviku ak si teda zaciatocnik za daku tu hodinku
Everlast - Black Jesus
- toto som este ani ja nehral len mi to kamoska poradila ako dobru vybrnkavacku... nemalo by to byt tazke
Nirvana - rape me
- ani toto som ete nehral... takze nwm ci je to tazke ci nje... ale tak s trochou cviku to das...
Led Zeppelin - Stairway to Heawen
-straaasne pekna pesnicka
ale zasa mne sa nelubi ten klip na nej... a sk to si ani nevsimajte, a je v akejsi blbej kvalite ae na trubke som nic ineho nenasiel...
fajn a teraz ja poprosim este nejake vybrnkavacky... nieco stylu metallica - one alebo nieco podobneho.... take su lahke celkom a pekne... dakujeem
-
winni
Medium Star
Ak sa ti podari zahrat tak Bullet for My Valentine - Curses
nic ine ma ete nenapada... zatial... skus skor te pesnicky od mettalica (/i ?)
-welcome home(sanatorium)winni napísal:Ak sa ti podari zahrat tak Bullet for My Valentine - Curses
-fade to black
-Call of Ktulu - ale je to dost tazke
- inaac pana nespomeniem si ani za nic...
//edit: jasne... z noveho albaca od Metallica-y .. The day that never comes .... velmi pekna pesnicka
-
Key5ers0ze
Guru wannabe
-
Old Dirty Bastard
Guru
Low - Death Of A Salesman
neviem, či je niečo jednoduchšie (v dobrom slova zmysle
) a ako aj hovoria uvodne slova songu.. zoberieš gitaru a brnkaš 
neviem, či je niečo jednoduchšie (v dobrom slova zmysle
No tak nic v zlom,ale co je na tomto vybrnkavacka?Old Dirty Bastard napísal:Low - Death Of A Salesman
neviem, či je niečo jednoduchšie (v dobrom slova zmysle) a ako aj hovoria uvodne slova songu.. zoberieš gitaru a brnkaš
-
Iron-Eddie
Light Professional