HD4770 vs X1950PRO

Témy týkajúce sa procesorov, pamätí, grafických kariet, harddiskov...
Lord ANAKIN
Professional
Professional
Používateľov profilový obrázok

HD4770 vs X1950PRO

Príspevok od používateľa Lord ANAKIN »

Tato nova radeona ma velmi zaujala cenou len neviem ci by to bol taky velky rozdiely oproti X1950PRO ....

skoro vsetky atributy co som len tak letmo pozrel hovoria v prospech novej noved 4770 - 512MB DDR5 oproti 256MBDDR3 a dalsie veci okolo toho len co ma zaraza je 128 bitova zbernica ... preto sa pytam aky by bol rozdiel vo vykone a ci by sa takato vymena oplatila alebo radsej ked tak sa uz pozriet po 4870 -1GB / GT260 ... alebo co vlastne vybrat alebo pockat este a vydrzat nejaky ten polrok s toutou kartou - nehravam sa vela ale ked sa uz hram tak som rad ked to nejako vyzera a neseka to ... dakujem
Šu-Do
Redeemer
Redeemer
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Šu-Do »

ak mozes pockat pol roka pockaj :wink: ak uz nebudu novsie karty, co teda nepredpokladam, urcite pojdu tie terajsie s cenou dole
Ked uz ale chces, tak urco radsej 4870 1GB verziu
brm
Darca
Darca

Príspevok od používateľa brm »

No a čo má byť, že 4770 má iba 128bit? Parametre vôbec nie sú dôležité, dôležitý je výsledný výkon.. a ak si pozrieš testy, 4770 hravo strčí do vrecka 8800GT s 256bit, dokonca tesne prekoná aj 9800GTX+ a dýcha na chrbát 4850.

Či zobrať 4770 alebo niečo silnejšie závisí od Teba. Samozrejme 4770 nemá na GTX260/4870, ale otázne je, či by si silnejšie grafiky využil. Všetko to závisí od procesora, rozlíšenia pri hraní hier atď..

A či kúpiť teraz alebo o pol roka.. povedal by som to tak.. ak teraz potrebuješ novú grafiku, kúp ju teraz.. ak ešte vydržíš so starou, počkaj ešte.. neoplatí sa kupovať veci do budúcnosti.
johny_sk
Professional
Professional

Príspevok od používateľa johny_sk »

Lord ANAKIN
Professional
Professional

- dakujem pani

Neviem ale osobne momentalne pocitujem vykonnostnu rezervu hlavne v grafike a potom v zdroji (prv chcem porozmyslat nad grafikou a potom budem rozmyslat nad zdrojom) - CPU: Intel Core 2 Duo E8200 , 2x2GB RAM DDR2 800Mhz a nativne rozlisenie monitora 1680x1080 ...

ako trosku mi vadi ze Obliovion a este par dalsich hier musim hrat bez vyhladzovania hran ale inak zeby ma nejako velmi trapila ta karta sa povedat neda .. osobne by som pockal aj pol roka len ide o to ze tu moju X1950PRO za polroka ani nepredam a dnes by som ju mohol predat za cca 60-70ecok kamaratovi (este je v zaruke a je s AC) a doplatit nejake peniaze na novu a vela sa popisalo o HD4770 tak preto som sa pytal (nejako som nenasiel sposob ako porovnat X1950PRO s HD4770) ... lebo to ze si pomozem len o trosku to sa mi velmi neoplati ... a keby som siel s vykonom este dole tak by to bola katastrofa ... a dufam ze pri tych novych kartach nieje problem napojit 2 monitory naraz ... lebo ked som mal v pocitaci G9300 tak hoci mala 2 vystupy na monitor tak nejako to velmi nechcelo ist (neviem ci chyba ovladacov alebo to ta karta nevie no zarazilo ma to ... )
Sapo
Addict
Addict

Príspevok od používateľa Sapo »

Ja by som si skor priplatil uz na tu lepsiu. v dnesnej dobe sa uz neoplati kupovat horsiu kartu ako HD4850 a uz vobec nie ked hras na takom rozliseni, radsej si priplatn a GTX260 216sp/HD4870 1gb a na par mesiacov mas pokoj :D
johny_sk
Professional
Professional

Príspevok od používateľa johny_sk »

Sapo napísal:Ja by som si skor priplatil uz na tu lepsiu. v dnesnej dobe sa uz neoplati kupovat horsiu kartu ako HD4850 a uz vobec nie ked hras na takom rozliseni, radsej si priplatn a GTX260 216sp/HD4870 1gb a na par mesiacov mas pokoj :D
ja mam 9800GTX a mam zapojene dva monitory a hravam v 1920 x 1080 a vobec nemam pocit, ze by mi nieco chybalo...
4770 bude na 1680 x 1050 bohato stacit na dnesne casy, ohladne ak si pozries ten test, co som pastoval vyssie, tak tam mas prehlad roznych hier, na ktorych to testovali, aj nastaveni atd. a vyledne FPS. Potom mozes posudit, ci to postacuje... ;)
prichodom 4770 je ale kravina ist do 4850, kedze vykon je velmi podobny, po pretaktovani moze byt prakticky totozny
Lord ANAKIN
Professional
Professional

- ten test som si pozorne pozrel ... kolko je minimum fps vhodnych na hranie ? 30fps ? uz si to presne nepametam ...
Šu-Do
Redeemer
Redeemer
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Šu-Do »

Lord ANAKIN napísal:- ten test som si pozorne pozrel ... kolko je minimum fps vhodnych na hranie ? 30fps ? uz si to presne nepametam ...
25-30.. zalezi ale velmi aky typ hry to je a ako narocny hrac si
brm
Darca
Darca

K takejto zostave by som už dal aj GTX260/GTX275/4870/4890.. ;)
vendo
Guru
Guru
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa vendo »

brm napísal:K takejto zostave by som už dal aj GTX260/GTX275/4870/4890.. ;)
naco? aby mal 100+ fps? :?
podla mna je 4770 uplne dostacujuca na to rozlisenie/zostavu sam mam 3870 (ak ju uvazujem ako 100% tak 4770 vychadza okolo 140% nad nu) a nenasiel som hru kde by som mal problem, okrem crysis.....
brm
Darca
Darca

vendo.. keďže k dnešnému dňu má 1950ku, predpokladám, že nasledujúca grafika opäť bude musieť vydržať nejaké 2-3 roky..... 4770 je na dnes a možno ešte na pár mesiacov.. GTX260/GTX275/4870/4890 na príležitostné účely vydrží možno dlhšie (napr. ako dnes 1950ka)..

toť môj názor.. :)
vendo
Guru
Guru
Kontaktovať používateľa:

brm.. kedze k dnesnemu dnu ma 1950 a nema akutnu potrebu ju vymenit myslis ze hra hry na ktore treba tamtie vyssie popisane stroje? myslis ze sa mu oplati dat 6-7k za grafiku aby mu sla jedna/dve hry na plne detaily a ostatne na 100+ fps? myslis ze tie hry hra ked mu zatial "staci" 1950? podla mna nie..
a ozaj ak by som nejaky dovod videl preco nemenit grafiku tak jedine prichod DX 11 a s tym spojene nove grafiky
zase na druhej strane keby ju vymenil za 4770 na spotrebe usetri nemale peniaze (kazdy vie co je 1950 za zruta) a to moze neskor vrazit do plnohodnotnej DX 11 grafiky

toť môj názor.. :)
Lord ANAKIN
Professional
Professional

- nejako nehravam velmi rad strielacky a tie maju vecsinou najvecsie poziadavky ... radsej hravam nieco kde treba pouzit viac rozumu alebo nejaky ten hokej / auticka na odreagovanie a tam ako tak staci aj moja X1950PRO , mam ju rok a pol stala pekne peniaze vtady ale bola to velmi dobra pomeru cena/vykon co sa priebehom casu ukazalo ... teraz ju mam moznost predat tak ju predam ... cena grafiky je maximalne ked mi prepne 200ecok bez dane z alzy ... ale bude to chciet aj zdroj ... radsej by som ale kupil nieco s cim docielim vykon vyssi o cca 20% ako mam teraz a je tichsia ako moja na ktorej je AC1
c.a.r.n.e.
Medium Star
Medium Star

Príspevok od používateľa c.a.r.n.e. »

ja tiez uvazujem o vymene 1950pro za 4770, len neviem ci mi to vobec pomoze kedze mam len amd 3800+ (2ghz). ide mi ale aj o akceleraciu HD videa, kedze moj procik zvlada maximalne 720p. a nechcem kupovat zas drahsiu grafiku lebo hry zas tolko nehravam a musel by som kupit aj novy zdroj kedze teraz mam 400w fortron co bude ma 4770 myslim v pohode stacit. myslite teda ze by s tou grafikou som pocitil nejaky narast vykonu v hrach? ci je hlavnou brzdou processor? btw ten sa chystam tiez vymenit aj s doskou ale oz niekedy na jesen...
vendo
Guru
Guru
Kontaktovať používateľa:

c.a.r.n.e. napísal:ja tiez uvazujem o vymene 1950pro za 4770, len neviem ci mi to vobec pomoze kedze mam len amd 3800+ (2ghz). ide mi ale aj o akceleraciu HD videa, kedze moj procik zvlada maximalne 720p. a nechcem kupovat zas drahsiu grafiku lebo hry zas tolko nehravam a musel by som kupit aj novy zdroj kedze teraz mam 400w fortron co bude ma 4770 myslim v pohode stacit. myslite teda ze by s tou grafikou som pocitil nejaky narast vykonu v hrach? ci je hlavnou brzdou processor? btw ten sa chystam tiez vymenit aj s doskou ale oz niekedy na jesen...
pocitit by si mal ale nie mozno az tak vyrazne, a HD video samozrejme 4770 podporuje takze ti pojde vsetko :wink:
johauac
Amateur
Amateur

Príspevok od používateľa johauac »

ja mam doma ati x1600 pro, a uz rapidne citim ze by som poitreboval silnejsiu grafiku, tak som rozmyslal nad kupou novej maticnej a noveho procaku, a rad by som spojl cez crossfire tu moju staru grafiku a toto
ATI Sapphire HD4670 1GB DDR3 2xDVI HDMI
na www.novepc.sk ju maju za 78.25 € - 2357,-SK. co je podla mna celkom dobra cena.

co myslite co by to porobilo s mojim strojom keby som si tam iba dohodil nejaku dobru maticnu {podmienka 2*pci-expres kvoli crossfire} a pritom by som si nechal iba ten svoj starsi procak jednojadrovy p4 2.66ghz
vendo
Guru
Guru
Kontaktovať používateľa:

johauac napísal:ja mam doma ati x1600 pro, a uz rapidne citim ze by som poitreboval silnejsiu grafiku, tak som rozmyslal nad kupou novej maticnej a noveho procaku, a rad by som spojl cez crossfire tu moju staru grafiku a toto
ATI Sapphire HD4670 1GB DDR3 2xDVI HDMI
na www.novepc.sk ju maju za 78.25 € - 2357,-SK. co je podla mna celkom dobra cena.

co myslite co by to porobilo s mojim strojom keby som si tam iba dohodil nejaku dobru maticnu {podmienka 2*pci-expres kvoli crossfire} a pritom by som si nechal iba ten svoj starsi procak jednojadrovy p4 2.66ghz
tak taku blbost urcite nerob
za 1. asi by nefungovali spolu a aj keby ano silnejsia by sa prisposobila slabsej=skoro ziadny vykon naviac
za 2. nechod do cross/sli ked nechces ultimatny vykon a niesi limitovany singlechip kartami je to ZBYTOCNE a bude ta to stat viac
za 3. ak chces kupovat novu tak uz byt tebou doplatim 20ecok a mam 4770 co je skoro dvojnasobny vykon oproti 4670 (bohuzial je slaba dostupnost-kariet moc neni a je o ne ohromny zaujem takze si pockas)
za 4. nevieme co by to spravilo s tvojou zostavou kedze ziadnu nepozname :wink:
johauac
Amateur
Amateur

Príspevok od používateľa johauac »

hmm, Vendo verim Vasemu skusenemu oku. tak nejdem spajat tie graficke asi b to bola zbytocna kupa.

a co sa tyka mojej zostavy. tak tu si napisem najblizsie do podpisu, avsak nemyslim si ze by to malo nejaky vyznam keby ste presne vedeli co za masinu mam doma. bo tam aj tak dlho nezostane.

dakujem za odpoved
Napísať odpoveď