nVIDIA Go 8600 vs. nVIDIA 8600GS
-
dair
Guru wannabe
- Kontaktovať používateľa:
nVIDIA Go 8600 vs. nVIDIA 8600GS
pozeram do inzeratov a mam tu notebook s NVIDIA® GeForce® Go 8600 co ma byt graficky akcelerator 512MB dedicated memory a v druhom je NVIDIA® GeForce 8600GS taktiez 512MB dedicated memory. Aky je v tom rozdiel?
Kód: Vybrať všetko
8600M GS 8600M GT
Stream Processors 16 32
Core Clock (MHz) 600 475
Shader Clock (MHz) 1200 950
Memory Clock (MHz) 700 700
Maximum Memory 512MB 512MB
Memory Interface 128-bit 128-bit-
t0m4s3
Admin
- Kontaktovať používateľa:
Mozes si vsimnut, ze GT ma sice mensie takty jak jadra tak Shader procesorov, ale ma ich dvakrat viac ako GS verzia. Uplne jednoducho by sa to dalo porovnat takto:
GS: 16x600 = 9600MHz
GT: 32x475 = 15200MHz
Toto prirovnanie, ale nie je uplne presne rovnako ako vykon dvojjadroveho procesoru proti jednojadru nemozeme vynasobit dvoma. Ale pre orientaciu to staci: Mas sice o tretinu slabsich robotnikov (stream procesory) ale zato ich mas dvakrat viac. V urcitych pripadoch vykonaju viac prace, v specifikych pripadoch to tak byt nemusi. Napada ta klasicka hadanka: "1kopac vykope 1m hlboku jamu o priemere 1m za 8hodin. Za kolko ju vykopu 8mi kopaci? Odpoved: za rovnako dlho, lebo sa do tej jamy aj tak zmesti iba jeden robotinik".
GS: 16x600 = 9600MHz
GT: 32x475 = 15200MHz
Toto prirovnanie, ale nie je uplne presne rovnako ako vykon dvojjadroveho procesoru proti jednojadru nemozeme vynasobit dvoma. Ale pre orientaciu to staci: Mas sice o tretinu slabsich robotnikov (stream procesory) ale zato ich mas dvakrat viac. V urcitych pripadoch vykonaju viac prace, v specifikych pripadoch to tak byt nemusi. Napada ta klasicka hadanka: "1kopac vykope 1m hlboku jamu o priemere 1m za 8hodin. Za kolko ju vykopu 8mi kopaci? Odpoved: za rovnako dlho, lebo sa do tej jamy aj tak zmesti iba jeden robotinik".
Cav chcem sa ta opytat ze ked mam vo svojom notebooku volny slot PCI express (momentalne mam integrovanu) tak ked by som kupil novu pridavnu grafiku ci by bolo potrebne dalsie chladenie ....ak nahodou vies kde predavaju grafiky pre nomtebooky tak posli odkazGothaR napísal:Ta 8600ka bez oznacenia bude pravdepodobne GS, lebo tie sa bezne davaju do notebookov. 8600 GT je uz vynicmony pripad a to by predavajuci asi zmienil
Kartu od nvidie bez oznacenia GS, GT, GTS, GTX,... som dlho nevidel, takze na zaklade toho usudzujem, ze to bude asi GS.
//autoeditácia príspevku ( 11 May 2009, 18:09 )
Cav chcem sa ta opytat ze ked mam vo svojom notebooku volny slot PCI express (momentalne mam integrovanu) tak ked by som kupil novu pridavnu grafiku ci by bolo potrebne dalsie chladenie ....ak nahodou vies kde predavaju grafiky pre notebooky tak posli odkazGothaR napísal:Ta 8600ka bez oznacenia bude pravdepodobne GS, lebo tie sa bezne davaju do notebookov. 8600 GT je uz vynicmony pripad a to by predavajuci asi zmienil
Kartu od nvidie bez oznacenia GS, GT, GTS, GTX,... som dlho nevidel, takze na zaklade toho usudzujem, ze to bude asi GS.
No o samostatnom predaji nic neviem, skus www.vbi.cz, ale oni su vlastne tiez len sprostredkovatelia. A chladenie by na to urcite malo byt nejake vylepsene, pretoze graficke karty kuria dost slusne.
Co mas za notebook? Nechcem ti totiz davat nadej na to, ze tam graficku vylepsis...
Co mas za notebook? Nechcem ti totiz davat nadej na to, ze tam graficku vylepsis...
mam Toshibu Satellite A300...urcite viem ze je volny slot ale zistujem ci bude mozny niejaky upgradeGothaR napísal:No o samostatnom predaji nic neviem, skus www.vbi.cz, ale oni su vlastne tiez len sprostredkovatelia. A chladenie by na to urcite malo byt nejake vylepsene, pretoze graficke karty kuria dost slusne.