a chcem sa opytat ci ked to napisem ci sa mi nic nebude formatovat ?Zozen si klasicku instalacku XP, daj nabootovat z nej, ked prejde kontrola systemu a tie blbosti, tak mas na vyber "Enter" instalacia, "R" recovery konzola tusim, opravte ma ak sa mylim. Stlac "R", prihlas sa dajme tomu na prvu konzolu, heslo administratora nezadavaj, len odklepni entrom. No a potom napis "fixmbr" a potom to potvrd. Vytukaj "exit" a malo by to celkom ist, ale samozrejme nie z instalacky XP k notasu, tam to asi nepojde.
grub error
grub error
caute...no mal som win xp a mandrivu... chcel som mandrivu odstranit tak som zformatoval particiu kde bola....spustim....grub error 22 ci 17...na nete som nasiel toto
-
hrban
Addict
- Kontaktovať používateľa:
nehcem zakaldať novú tému no ani sem to tak neparí ale problém je v tom že som mal pekne partíciu Linux a winXp pekne cez grub no skúsil som dať win7 no zle bolo vypalené DVD a nedoinštalovalo sa to a teraz miesto grub bootu nabehne že prevous versin of windows alebo setup win7 potrebujem dostať ten win install boot doprdele nejaké návrhy ???
-
audiotrack
VIP
Toto mu umozni spustat len win. Na spustanie win aj ubuntu potrebujes spravit toto:audiotrack napísal:fixboot a/alebo fixmbr v recovery konozole si skúšal?
1. Nastav si bootovanie na CD
2. Vloz instalacku ubuntu
3. Daj iba live, t.j. sa ti spusti ubuntu ale neurobi ziadne zmeny na disku
4. spusti konzolu
5. zisti, ake zariadenie reprezentuje particiu pre root
Kód: Vybrať všetko
fdisk -lKód: Vybrať všetko
sudo mnt /dev/[tvoje zariadenie] /mntKód: Vybrať všetko
sudo chroot /mnt /bin/bashKód: Vybrať všetko
sudo grub-install /dev/[zariadenie reprezentujuce disk]9. restart a malo by to byt po starom, opat k tvojej spokojnosti
-
hrban
Addict
nefungovalo bo posledný príkaz hádzal error buď že neexistuje partícia alebo cudn't find device /boot
ale spravil som to nasledovne
kde X je hard disk a Y je partícia (prvá=0 druhá=1...) po príkaze "find /boot/grub/stage1" to vyhodí presné čísla
ale spravil som to nasledovne
Kód: Vybrať všetko
sudo grub
find /boot/grub/stage1
root (hdX,Y)
setup (hd0)
quitFungovat by to malo, ide len o to, ze ci si dal spravne zariadenie. Ale vyriesil si to a to je fajn.hrban napísal:nefungovalo bo posledný príkaz hádzal error buď že neexistuje partícia alebo cudn't find device /boot
ale spravil som to nasledovnekde X je hard disk a Y je partícia (prvá=0 druhá=1...) po príkaze "find /boot/grub/stage1" to vyhodí presné číslaKód: Vybrať všetko
sudo grub find /boot/grub/stage1 root (hdX,Y) setup (hd0) quit
p.s.: Este ma napadlo, ze pri instalacii gentoo mi zobrazovalo disk ako /dev/hda a podla toho som vytvoril fstab a nainstaloval grub. No uz mi to nenabootovalo, pretoze uz nainstalovanemu systemu sa zariadenie javilo ako /dev/sda , co bolo aj spravne, kedze to je sata disk.