Overlock a problem so zapinanim

Pretaktovanie, rady, tipy, screenshoty...
verreaux
Light Professional
Light Professional

Overlock a problem so zapinanim

Príspevok od používateľa verreaux »

Takze pretaktoval som pc...

CPU: E7400 2800Mhz @ 3700Mhz
MB: Gigabyte EP43-S3L
RAM: A-Data Vitesta 800+
PSU: 500W Fortron
ostatne nie je dolezite si myslim

...a problem je v tom, ze napriek tomu, ze pri 3700Mhz je pc stabilne (orthos bezal vyse 13hodin bez chyby), tak pri zapinani sa pc na sekundu zapne, potom sa akoby restartne a potom sa zapne uz normalne. Nikde nie je ziaden problem len to zapinanie sa mi nepaci. Funguje stabilne aj na vyssich frekvenciach, no uz pri 3700Mhz sa takto zapina (pri 3600Mhz to nerobi). Vie niekto co s tym? Prikladam aj video:
kore
Light Professional
Light Professional
Používateľov profilový obrázok
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa kore »

Nic sa neboj, pri OC je toto v normalne, podobnu vec som pisal aj na PCfore, a odpovedali mi takto, a dosku mam taktiez Gigabyte. :

"na OC zostave je to normalny jav nie chyba. v CMOS si osaha aktualne nastavenia, frekvencie a voltaz. Dalej prednastavenie roznych deliciek, strapu, rekalibracia regulatorov napati na chipoch atd ,atd a na kratku dobu sa resetne, tym si mozes byt isty ze vsetko prebehlo OK a dalej pokracuje v normalnom rezime:vykonava sa P.O.S.T. ak mas speeker ozve sa jedno pipnutie ktore znaci ze POST sa vykonal spravne. tento jav u mna bol normalny na cca 4 doskach (OC) Asus: pred touto, P5WS pro, Comando, Asus Blitz, Asus Striker Extreme.

to kore: "nechce naskocit za studena" u PC jaksi neplati-to nieje sovietsky televizor Rubin.
"

Alebo respektivne tu : http://www.pcforum.sk/dvojite-zapnutie-vt65356.html
verreaux
Light Professional
Light Professional

A preco to potom nerobi ked CPU pretaktujem iba na 3600Mhz???
kore
Light Professional
Light Professional
Používateľov profilový obrázok
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa kore »

Neviem, pri 3.6 ides pri akej voltazi Vcore?

Lebo ako vravim, tak ako som pisal, musi si nacitat CMOS, a potom sa zapne, ale este jedna vec, robi ti to len ked si nechal PC dlho stat? Myslim ze si vecer vypol a rano isiel zapnut a toto robilo? Lebo ja som mal problem len vtedy.
verreaux
Light Professional
Light Professional

fuuuu to teda neviem....momentalne som uz na 4Ghz s 1,44V a Vcore pri 3,6Ghz uz nepamatam. Ked pc vypnem na dlhsie = vypinam vypinac na predlzovacke, tak to tak robi, ale ked vypnem tak, ze zdroj je v zasuvke zapojeny, tak to nerobi...cize uz je mi to asi jasne.
Napísať odpoveď