zdravim mam graficku kartu nVidia 9600 OC 512.. a pri starte(zapnuti PC) mi ide fan na 95% a je to dost hlucne(viem ze je to normalne) akonahle nabehne windows (Vista) tak stichne.... da sa to niak nastavit? ide mi hlavne o to ze ked v noci pridem domov a zapnem si pocitac tak zobudim stvrtku domu.. :DD..
- malo by to mozno ist aj nejako softverovo ale ani sajnu nemam a do biosu grafiky by som sa osobne velmi nehrabal ...
- jedine co ma napada je kupit nejaky chladic na grafiku iny alebo ju chladit pasivne , v dobre vetranej skrinke by to malo ist ...
No neviem, a to Ti robí ako dlhý čas? Lebo chladič na mojej ATI 4870 sa asi 1 - 2 sekundy po štarte točí na 100% a potom hneď stíchne a to isté aj pri vypínaní. Myslím, že je to spôsobené procesorom, ktorý sa naštartuje (alebo vypne) neskôr ako sa začne točiť ventilátor a tým pádom ho tú prvú sekundu nereguluje. Bude to najskôr tak, lebo aj pri skladaní, keď som zabudol zapojiť káblik, procesor nešiel a ventilátor sa stále krútil na 100%.
mne to ide na 100% iba pri starte do kym sa mi nenacita Vista ked sa zjavy logo Visti v stede obrazovky tak uz ide iba na 25%(popripade jak si ju nastavim) a pri vypinani to nerobi vypne sa tak ako je nastaviny...25%
To je normalne.
Vyber s grafiky vrtulu daj si pod grafiku 80mm chladic a mas problem vyrieseny, ja to tak mam na mojej HD4850 a slape a je ticha teploty do 55 stupnov (tolko isto mala aj s chladicom od vyroby)