Benzin vs. Nafta

Autá, motorky, tuning a všetko okolo...

Tak ako. Benzin ci naftu ?

BENZIIIIIN!!!! Nafta patri do traktora a na kurenie
245
35%
Jedine Nafta....
150
21%
Mam rad oboje
170
24%
Je mi to uplne jedno
79
11%
Nevyznam sa v tom
60
9%

Celkom hlasov: 704

makaveli
King
King
Používateľov profilový obrázok
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa makaveli »

Kybelvody napísal:V com je vyhoda toho, ze brzdis lavou nohou?
nordkapp_pb napísal:brzda lavou nohou je bezna zavodna prax
takze predpokladam, ze na to, aby si nestracal zbytocne stotiny prehodenim pravej nohy z brzdy na plyn
RATZINGER666
Darca
Darca
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa RATZINGER666 »

makaveli napísal:takze predpokladam, ze na to, aby si nestracal zbytocne stotiny prehodenim pravej nohy z brzdy na plyn
presne tak ale az do momentu kedy potrebujes podradit systemom pata - spicka pri com moze byt spominany "zrychlovaci" efekt uplne opacny takze musis vediet kedy je to vhodne a pouzivat to len na rovinatych usekoch s velmi rychlymi zakrutami

da sa to vyuzit aj pri technike driftu kedy si pri rozhadzani auta posles kola do smyku... a je to asi jediny sposob ako sa da driftovat s predokolkou (vid. scandinavian flick) :)
Tripmaster
Light Star
Light Star
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Tripmaster »

Wooot? Na predkolkach ti je brzdenie lavou nohou uplne zbytocne. Pouzivanie lavej nohy na brzdenie a sucasne pouzivanie pravej nohy na pridavanie sa pouziva pri stvorkolkach (alebo zadkolkach). Vyuziva sa pritom rozdelenie brzdneho ucinku, ktory je vacsi na prednych brzdach ako na zadnych. Ucelom takehoto manipulovania je dostat (halvne stvrokolku) do pretacavej pozicie, lebo charakteristika nahonu na vsetky kolesa to normalne nedovoluje. Pri zadkolkach je pretacavost samozrejmosotou, preto brzdenie lavou sa nerobi kvoli dosiahnutiu pretacavosti, skor kvoli udrzaniu smyku pri spominanom drifte, alebo neviem akych este situaciach -> niesom pretekar, takze je mozne, ze co som pisal o tych zadkolkach nie je uplne pravda, ale som si isty, ze ta "stvorkolkova teoria" je spravna.
RATZINGER666
Darca
Darca
Kontaktovať používateľa:

noo ja spominam predokolky len v uplne poslednej vete takze som si nie uplne isty na ktoru cast reagujes
nordkapp_pb
Hardcore addict
Hardcore addict
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa nordkapp_pb »

stvorkolky mozes poslat tiez aj bez brzdy, rozhodenim auta a plnym kotlom (pri dostatocnom vykone a predpoklade ze je vykon distribuovany medzinapravovym diff. vacsinovo na zadok) ...

... pri zadokolkach brzda na udrzanie driftu ? ... jedine plynom .. keby si tukol do brzdy tak si v hodinach ...

... predokolku posles tiez do pretacaveho smyku (prave rozhodenim pred zakrutou s pripadnym pouzitim brzdy, ktora odlahci zadok), ale skoncis jakmile predne kolesa ziskaju dostatocny kontakt -> zaberu a auto sa automaticky zorvná ich smerom ...
Gangy
Darca
Darca

Príspevok od používateľa Gangy »

Fabo napísal:Gangy ty fakt stojis na semaforoch na brzde so spojkou v zabere? :shock:

Teda ak nepotrebujes prave ukazat chlapcovi v druhom rade ze vies ist rychlo tak vacsiu hlupost snad ani robit nemozes...
Ok zacnem s odvykackou xD
Stenky
Professional
Professional

Príspevok od používateľa Stenky »

Tripmaster napísal:Wooot? Na predkolkach ti je brzdenie lavou nohou uplne zbytocne.
chyba. na predkolkach je Left-Foot braking velice uzitocne pri prejazde zakrutou ked sa snazis ist po idealnej stope, tak brzdenim lavou nohou sa dostavas do fakt mierneho smyku (zadok auta) a tympadom eliminujes neziaducu nedotacavost FWD aut

Kód: Vybrať všetko

WIKI:

In rallying left-foot braking is very beneficial, especially to front-wheel drive vehicles.[3][4] It is closely related to the handbrake turn, but involves locking the rear wheels using the foot brake (retarding actually, to reduce traction, rarely fully locking - best considered a misapplication), which is set up to apply a significant pressure bias to the rear brakes. The vehicle is balanced using engine power by use of the accelerator pedal, operated by the right foot. The left foot is thus brought into play to operate the brake. It is not as necessary to use this technique with Rear-wheel drive and All wheel drive rally vehicles because they can be easily turned rapidly by using excess power to the wheels and the use of opposite lock steering, however the technique is still beneficial when the driver needs to decelerate and slide at the same time. In rear wheel drive, left foot braking can be used when the car is at opposite lock and about to spin. Using throttle and brake will lock the front tires but not the rears, thus giving the rears more traction and bringing the front end around.

RATZINGER666
Darca
Darca
Kontaktovať používateľa:

nordkapp_pb napísal:predokolku posles tiez do pretacaveho smyku (prave rozhodenim pred zakrutou s pripadnym pouzitim brzdy, ktora odlahci zadok), ale skoncis jakmile predne kolesa ziskaju dostatocny kontakt -> zaberu a auto sa automaticky zorvná ich smerom ...
na odlahcenie zadku a plus k ciastocnemu zablokovaniu zadnych kolies cim vznika podobny efekt ako pri pouziti rucnej brzdy akurat pretacavy ucinok je vyraznejsi... s plnym kotlom samozrejme... samozrejme neoplati sa to skusat s bubnami :P

// akurat som si vsimol ze som napisal nieco podobne ako sem skopiroval stenky :D
Mateq
Medium Professional
Medium Professional
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Mateq »

nordkapp_pb napísal:... predokolku posles tiez do pretacaveho smyku (prave rozhodenim pred zakrutou
Scandinavian flick :D
G0lDiER_
King
King
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa G0lDiER_ »

lock..nezmyselna tema, nikto ti nedokaze ze jasne ze nafta, alebo benzin..nieco je dobre v tom nieco v tom, v com uz kazdy vie :roll:
nordkapp_pb
Hardcore addict
Hardcore addict
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa nordkapp_pb »

G0lDiER_ napísal:lock..nezmyselna tema, nikto ti nedokaze ze jasne ze nafta, alebo benzin..nieco je dobre v tom nieco v tom, v com uz kazdy vie :roll:
no ocividne nevie ... 90% ludi tu na fore ani nevie ako taky naftovy motor pracuje, nie este ake su jeho vyhody / nevyhody :-) .. tak ked nemas nieco k teme, naco spamujes ?
Stenky
Professional
Professional

Príspevok od používateľa Stenky »

u nas na Strojnickej STU jedna dama na termodynamike pri odpovedi Dieslov a Ottov cyklus zaryte tvrdila ze v motore sa stlaca a expanduje vzduch. ked sa jej prednasajuci spytal, ci pocula o vynaleze ze "benzin" odpovedala ze "jasne", docent pokracoval "a co s tym benzinom teda?" a ona "co ako?" :D bolo na nej vidiet ako si v duchu mysli "co sem tahas benzin do motorov???" :D:D:D

proste mala pocit ze motory jazdia na stlacanie a rozpinanie samotneho vzduchu :D
Gothar
Moderátor
Moderátor

Príspevok od používateľa Gothar »

Dokaz namiesto kecov: http://www.autoweb.cz/autoweb-tv/skoda- ... tml?id=237
Zlta ma TDI, cervena TFSI. Od 3:20 davaju sprint z 0 a potom pruzne zrychlenie.
Zhrnutie: Vyhral to benzin.
PS: konecne relevantny test, viac sa tu uz asi neda dokazat, aj ked by sa este mohlo testovat u roznych znaciek, ale mne toto staci - do sportovo ladeneho auta patri benzin.
nestik
Medium Professional
Medium Professional
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa nestik »

Som za benzin
makaveli
King
King
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa makaveli »

GothaR napísal:PS: konecne relevantny test, viac sa tu uz asi neda dokazat, aj ked by sa este mohlo testovat u roznych znaciek, ale mne toto staci - do sportovo ladeneho auta patri benzin.
ale ten benzin ma o 22 kW (30 PS) viac ako diesel.. :)
Fabo
Hardcore addict
Hardcore addict
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Fabo »

makaveli: cim to asi bude? Zeby tym, ze je benzin na dane ucely vhodnejsie palivo? :)

//autoeditácia príspevku ( 13 May 2009, 13:45 )
makaveli: cim to asi bude? Zeby tym, ze je benzin na dane ucely vhodnejsie palivo? :)
Point
Professional
Professional
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Point »

GothaR
PS: konecne relevantny test, viac sa tu uz asi neda dokazat, aj ked by sa este mohlo testovat u roznych znaciek, ale mne toto staci - do sportovo ladeneho auta patri benzin.
nvm no ci ej toto zrovna pravdive tvrdenie..pokial viem posledne roky vyhrava v le mans tdi nie? a myslim, ze sa tam nejedna len o tu stranku spolahlivosti..ale tak samozrejme to bude iny motor ktory ma audina co jazdi na le mans ako v ceskej oktavii.. ale to len tak na okraj no

hm no toto ma nenapadlo, ze vlastne koli spotrebe.. ale aj tak si myslim, ze ked tu niekto nie je technik le mans tak to mozu byt len dohady :)
Gothar
Moderátor
Moderátor

Príspevok od používateľa Gothar »

Pokial viem, tak ta audina vyhrava hlavne kvoli nizsej spotrebe, co je v Le Mans dost vyznamne.
cubix
Star
Star

Príspevok od používateľa cubix »

Stenky napísal:
proste mala pocit ze motory jazdia na stlacanie a rozpinanie samotneho vzduchu :D
Pomylila si to so stirlingom no :) .
Dunlop
Guru wannabe
Guru wannabe

Príspevok od používateľa Dunlop »

Point napísal:nvm no ci ej toto zrovna pravdive tvrdenie..pokial viem posledne roky vyhrava v le mans tdi nie? a myslim, ze sa tam nejedna len o tu stranku spolahlivosti..ale tak samozrejme to bude iny motor ktory ma audina co jazdi na le mans ako v ceskej oktavii.. ale to len tak na okraj no
Žiadne dohady, je to proste tak...
Ak trebars jedna zastavka na tankovanie trvá jednu minutu, a jedno auto za 24hodín spraví dajme tomu o 10 zastavok menej, je to vcelku slušne, nie? tieto čisla som samozrejme strellil odboku, ale ide o pointu, ktorou je že vyhrava len koli spotrebe :)
Napísať odpoveď