PC na download

O internete a sieťach, problémoch, nastaveniach...
Arachno
Light Star
Light Star
Používateľov profilový obrázok

PC na download

Príspevok od používateľa Arachno »

Zdravicko.
Chcel by som si doma zriadit PC len cisto na download. Na tuto ulohu sa mi najviac hodi nejaky starsi notebook.
Neviem co vsetko potrebujem na spojenie dvoch PC + aby na oboch bol internet. Co sa tyka PC sieti tak dotoho sa moc neviznam, tak by sa mi aj hodil nejaky navod ako to vsetko spojazdnit. A este by som potreboval poradit ze aky operacny system by som mal pouzivat na tom notebooku (mozno bude zapnuty aj 24 hodin tak nieco spolahlive).
Diky moc.
tomaxx_199
Medium Professional
Medium Professional

Príspevok od používateľa tomaxx_199 »

ked len na stahovanie tak pouzivaj linux.
Andrew007
Guru wannabe
Guru wannabe
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Andrew007 »

No ak mas doma notebook najlepsie riesenie bude ich spojit cez wifi cize kupit nejaky lacni router, pti vybere OS tak to je len na teba a na download naozaj staci aj notas s 512ram ale do toho ja uz neidem..ked budes mat otazky ohladom zosietovanie tak mi daj vediet

takze bud si kupis router, a na notasoch budes mat net bezdrotovo...napis sem ake mas doma pripojenie na net ci adsl, ppoe... :wink:

tomaxx 199 -nemusi nikam zavolat jednoducho to vyriesi s routrom no ak chches zaplatit stovky eur "technikovi" :D tak prosim...
Arachno
Light Star
Light Star

Andrew007 napísal:No ak mas doma notebook najlepsie riesenie bude ich spojit cez wifi cize kupit nejaky lacni router, pti vybere OS tak to je len na teba a na download naozaj staci aj notas s 512ram ale do toho ja uz neidem..ked budes mat otazky ohladom zosietovanie tak mi daj vediet

takze bud si kupis router, a na notasoch budes mat net bezdrotovo...napis sem ake mas doma pripojenie na net ci adsl, ppoe... :wink:

tomaxx 199 -nemusi nikam zavolat jednoducho to vyriesi s routrom no ak chches zaplatit stovky eur "technikovi" :D tak prosim...
- Notebook este doma nemam ale uz ho zhanam :)
- Preco prave spojenie cez wi-fi ? Ja by som to dal radsej cez kabel.
-Co sa tyka routra. Nepotrebujem nejaky super stroj :) ale skor nieco lacne. Co poviete na SMC 7004VBR Cable/DSL?
- A OS som aj ja rozmyslal nad Linuxom ale neviem sa rozhodnut ze aky.
- A neviem ci je to dolezite ale internet mam cez wi-fi (zatial)
kukiak
Addict
Addict
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa kukiak »

co tak router s usb vstupom a podporou downloadu a vyjde ta to o neviem kolkokrat lacnejsie ?
Arachno
Light Star
Light Star

??? otakom niecom som este nepocul. co to?!
Andrew007
Guru wannabe
Guru wannabe
Kontaktovať používateľa:

Ahoj, to SMCko je v pohode, no a ohladom vyberu OS ti neporadim...ked ti lepsie vyhvuje linux tak linux ked nie tak ostan pri Wine ...
a ziadni super stroj nepotrebujes mat kludne by stacilo aj keby mas pc s 128mb ram :wink:
A spominal si ze teraz mas net cez wifi, to myslis ako lebo to SMCko wifi rezim nepodporuje...ak mas doma este jeden ruter nato pripojene tak pouzi tam LAN zosietovanie, alebo myslis pripojenie na net cez PPOE ? (ako napr. wimax)

to kukiak: Precitaj si jeho post este raz on chcel pc na stahovanie dat z netu nie mat doma FTP server z ktoreho by tahal subory do ostatnich kompov..
tomaxx_199
Medium Professional
Medium Professional

linux ubuntu. ale skor taky lepsi ked chces aj hned napalovat a vyuzivat niejake lepsie programi
Arachno
Light Star
Light Star

Andrew007 napísal: A spominal si ze teraz mas net cez wifi, to myslis ako lebo to SMCko wifi rezim nepodporuje...ak mas doma este jeden ruter nato pripojene tak pouzi tam LAN zosietovanie, alebo myslis pripojenie na net cez PPOE ? (ako napr. wimax)
Mno ten internet som mal povodne cez kablovku akurat ze mi to potom dali cez antenu. Je to antena NANOSTATION2. A internet mam od WIMAX tusim :D . A nevem ci je to nejaksi dolezite ale IP je riesana tak ze to mam nastavene na "Ziskat IP adresu zo serveru DHCP automaticky". Takze ziadnu tam nemam napisanu.
Andrew007
Guru wannabe
Guru wannabe
Kontaktovať používateľa:

Ou ziadni problem prave naopak, nebudes musiet riesit DHPC kedze mas automaticke pridelenie IP-cka (ak dobre viem mas uricte neverejnu dinamicku) A este jedna otazka: SMC-cko pouzivas teraz alebo si uz kupil ale nevies zapojit..ak teraz uz pouzivas tak uz ti staci napichnut kabel RJ45 do Lan1(obycajni "lan" kabel) a druhy konec do pc ci notebook a mas vyrieseni net. :wink:
Arachno
Light Star
Light Star

Andrew007 napísal:Ou ziadni problem prave naopak, nebudes musiet riesit DHPC kedze mas automaticke pridelenie IP-cka (ak dobre viem mas uricte neverejnu dinamicku) A este jedna otazka: SMC-cko pouzivas teraz alebo si uz kupil ale nevies zapojit..ak teraz uz pouzivas tak uz ti staci napichnut kabel RJ45 do Lan1(obycajni "lan" kabel) a druhy konec do pc ci notebook a mas vyrieseni net. :wink:
ee zatial som este nic nekupil ani router a ani notebook. Ale uz book mam vyhliadnuty. Jeden mi tu ponukol Acer One za 200€, cisto novy. Myslim ze ten by stacil :D
Andrew007
Guru wannabe
Guru wannabe
Kontaktovať používateľa:

Jasne sak urcite, este ked budes chciet kopirovat veci napr. z kompu do notasu budes musiet nastavit aby pracovali v jednej skupine, ak budes mat dalsie otazky tak mi napis.. :)
Arachno
Light Star
Light Star

Andrew007 napísal:Jasne sak urcite, este ked budes chciet kopirovat veci napr. z kompu do notasu budes musiet nastavit aby pracovali v jednej skupine, ak budes mat dalsie otazky tak mi napis.. :)
Hmmm to tusim aj viem :D a ked ne tak sa trosku potrapim :)
t0m4s3
Admin
Admin
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa t0m4s3 »

Radsej router s podporuou downloadu a k tomu NAS - http://cs.wikipedia.org/wiki/Storage_Area_Network

tzn. kupis krabicu do ktorej supnes obycajny disk.
Arachno
Light Star
Light Star

t0m4s3 napísal:Radsej router s podporuou downloadu a k tomu NAS - http://cs.wikipedia.org/wiki/Storage_Area_Network

tzn. kupis krabicu do ktorej supnes obycajny disk.
A to je oco lepsie? O tomto som este nepocul.
t0m4s3
Admin
Admin
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa t0m4s3 »

Ak to postavis na gigabite, tak ta siet neobmedzuje svojim rychlostnym limitom, tzn. filmy mozes pozerat priamo z disku.
tomaxx_199
Medium Professional
Medium Professional

existuje nieco co bude stahovat aj ked je pc vypnuty?
Arachno
Light Star
Light Star

tomaxx_199 napísal:existuje nieco co bude stahovat aj ked je pc vypnuty?
:) no ono to tak bolo myslene. Ze napriklad vecer dam stahovat a rano vypnem. Ale aby nemusel slapat moj stolny PC ktory ma velku spotrebu tak som chcel nejaky notebook s malou spotrebou.
tomaxx_199
Medium Professional
Medium Professional

Re: PC na download

no ale nie pocitac nieco zeby pocitac bol vypnuti

//autoeditácia príspevku ( 16 May 2009, 10:31 )
Andrew007 napísal:No ak mas doma notebook najlepsie riesenie bude ich spojit cez wifi cize kupit nejaky lacni router, pti vybere OS tak to je len na teba a na download naozaj staci aj notas s 512ram ale do toho ja uz neidem..ked budes mat otazky ohladom zosietovanie tak mi daj vediet

no ono sa da aj tak ale ked pise ze sa do toho nevyzna tak potom ako to spravi?

//autoeditácia príspevku ( 16 May 2009, 10:34 )
Arachno napísal:Zdravicko.
Chcel by som si doma zriadit PC len cisto na download. Na tuto ulohu sa mi najviac hodi nejaky starsi notebook.
Neviem co vsetko potrebujem na spojenie dvoch PC + aby na oboch bol internet. Co sa tyka PC sieti tak dotoho sa moc neviznam, tak by sa mi aj hodil nejaky navod ako to vsetko spojazdnit. A este by som potreboval poradit ze aky operacny system by som mal pouzivat na tom notebooku (mozno bude zapnuty aj 24 hodin tak nieco spolahlive).
Diky moc.
a aky mas router?
kukiak
Addict
Addict
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa kukiak »

Andrew007 napísal:Ahoj, to SMCko je v pohode, no a ohladom vyberu OS ti neporadim...ked ti lepsie vyhvuje linux tak linux ked nie tak ostan pri Wine ...
a ziadni super stroj nepotrebujes mat kludne by stacilo aj keby mas pc s 128mb ram :wink:
A spominal si ze teraz mas net cez wifi, to myslis ako lebo to SMCko wifi rezim nepodporuje...ak mas doma este jeden ruter nato pripojene tak pouzi tam LAN zosietovanie, alebo myslis pripojenie na net cez PPOE ? (ako napr. wimax)

to kukiak: Precitaj si jeho post este raz on chcel pc na stahovanie dat z netu nie mat doma FTP server z ktoreho by tahal subory do ostatnich kompov..
a ty porozmyslaj, pred tym nez nieco napises :)
Napísať odpoveď