Včera som nainštaloval Comodo Firewall 3.5.57173.439.
1. Kedže moja angličtina je slabšia, poradte či treba nejak nastavovať po nainštalovaní? Niekde som čítal, žeby mi mal prísť registračný mail. Adresu si vypýtal, ale nič mi neprišlo. Stači ho jednoducho nainštalovať a on pobeží spravne? Mám k tomu ESS 4. Je potrebný ešte nejaky program na ochranu?
2. Aký je váš odhad ohľadom jazykovo zrozumiteľnej verzie tohto Firewallu?
no cez googla. problem je, že pri downloadoch často nie je dátum a potom človek nevie, či je novšia verzia.
no som prístupný všetkým radám, tak daj číslo novej verzie a ja si nájdem.
a k pôvodným otázkam niečo?
Dnes vyjde finálna 3.9, takže ešte počkaj, ja tu potom určite postnem linky. Čo sa zrozumiteľnosti týka, bude v nej obsiahnuta už aj slovenčina, takže by to nemal byť problém. A ak máš ESS, tak načo ti CIS? Alebo budeš mať jedno, alebo druhé, nie však oboje. Ja osobne odporúčam CIS, ale čo si vyberieš, je už na tebe.
vidíš, další dobrý dotaz.
CIS (Comodo Internet Security?) nemám ako antivir. iba firewall som chcel inštalovať. ESS nemá firewall, že? aspoň ja som to tak pochopil
takže som dal ESS - ako antivir a comodo firewall. tvrdíš, že stačí 1 z toho? a netreba žiadny spy..., spam..., ad-aware atd.?
CISko obsahuje aj ochranu proti Spyware, takže nepotrebuješ nič extra. ESS obsahuje aj fireewall, ale ten je horší. Je však otázne, načo vlastne používaš bezpečnostný balíček, keď ho aj tak v konečnom dôsledku okresaš.
CISko obsahuje firewall, antivírus, proaktívnu ochranu, pamäťový firewall, pamäťový scanner a omnoho viac. Akonáhle z toho niečo vyradíš, už to nie je plnohodnotný bezpečnostný balíček. O to viac, keď chceš používať rovno dve, lebo nemôžeš mať napr. dve firewally alebo dve antivírusy a pod.
Aha už chápem. Ty si myslel, že keď to nechám ako to mám teraz, preto akože okrešem.
Ja som už myslel do budúcnosti a po dnešnej debate sa samozrejme rozhodnem pre jeden celý balíček bez okresania. Asi skúsim CIS. Viac ľudí si ho chváli. Aj TY si mi pomohol, aby som pochopil problematiku. Ďakujem. Počkám si na Comodo 3.9