Autorske prava
Autorske prava
zdar cem vytvorit stranku s wallpapermi...no mam otazku zo smeru autorskych prav...ako zistim ze vlozenim na stranku neporusim autorske prava...a ake to moze mat nasledky?a ze vraj asi 99 percent stranok s wallpapermi porusuje autorske prava.dik
Pokial si foto, z ktoreho urobis wallpaper, nafotis sam, tak je to ok. Tak to ale asi nikto nerobi...
Inak su vsetky lepsie fotky chranene autorskym pravom ako fotograficke dielo a potrebujes suhlas autora, pripadne toho, kto s fotkou disponuje a ma k nej prava - nech uz ti ho da "zadarmo" napr. za uvedenie jeho mena, alebo za nejaku protihodnotu.
Teoreticky sa moze stat, ze ta niekto zazaluje napr. na nahradu skody, alebo nebodaj na teba poda trestne oznamenie.
Tolko len velmi v skratke...
Inak su vsetky lepsie fotky chranene autorskym pravom ako fotograficke dielo a potrebujes suhlas autora, pripadne toho, kto s fotkou disponuje a ma k nej prava - nech uz ti ho da "zadarmo" napr. za uvedenie jeho mena, alebo za nejaku protihodnotu.
Teoreticky sa moze stat, ze ta niekto zazaluje napr. na nahradu skody, alebo nebodaj na teba poda trestne oznamenie.
Tolko len velmi v skratke...
Hehe tato tema ma potesila. Ty si asi prvy clovek koho vidi,že sa najprv pyta ci nebude porusovat autorske prava. Ono vsade kde sa pozries na stranky ludi (nie normalnych projektov) sa vsade kradne material/napady navzajom no niektory tomu hovoria inspiracia iny zase kradez. Dalej si mozes povsimnut ze podaktory operatori na Slovensku dokonca predavaju pozadia do mobilov z obrazkov ktore sa volne "valaju" na internete 
Myslim, ze ak chces robit stranku s wallpaperi a nebudes nikomu kradnut material t.j. budes si robit sam vlastne tak sa tym netrap, ale skor usudzujem ze si chces spravit len taku stranocku bo si z DCčka ci odkadial stiahol stovky wallpaperov a chces to dat na net.
Myslim, ze ak chces robit stranku s wallpaperi a nebudes nikomu kradnut material t.j. budes si robit sam vlastne tak sa tym netrap, ale skor usudzujem ze si chces spravit len taku stranocku bo si z DCčka ci odkadial stiahol stovky wallpaperov a chces to dat na net.
je to zbytocna praca. kto chce, tak si wallpaper najde alebos pravi vlastny. kedysi to bolo fajn, ked nebolo tolko stranok s pozadiami. davnejsie to celkom letelo. no teraz mi to pripada ako zabity cas. o prava sa bat nemusis. kym nebudes mat z toho naozaj biznis a peniaze a vysoku navstevnost, nikto sa tym zaoberat nebude. a biznis z toho mat skoro urcite nebudes a navstevnost tak isto nebude taka, aby z toho niekto robil velke halo.