velke vyuzitie CPU
velke vyuzitie CPU
je normalne aby isiel procesor v klude ked sa ni na nom nerobi na 50 percent?
nejak som si vsimol ze nic neni zapnute ale vyuzitie CPU je 50 %
a pritom procesy su len zakladne pustene, predtym nebol takyto problem
neviete kde moze byt problem?
nejak som si vsimol ze nic neni zapnute ale vyuzitie CPU je 50 %
a pritom procesy su len zakladne pustene, predtym nebol takyto problem
neviete kde moze byt problem?
-
Šu-Do
Redeemer
- Kontaktovať používateľa:
presentationfontcache.exe is a Windows Presentation Foundation Service\r from Microsoft Corporation\r belonging to .NET Framework 3.0\r . This is the graphical subsystem of the .NET Framework 3.0, an essential component of Windows Vista.
nejaka kktina, urcite pokial ti system nebude robit problemy, to nebudes potrebovat
nejaka kktina, urcite pokial ti system nebude robit problemy, to nebudes potrebovat
-
Murder_Inc
Star
Re: velke vyuzitie CPU
Čaute, nezakladám zbytočne novú tému, ale aj ja som si všimol, že mám zvýšené využitie CPU pri normálnom stave (bežal len Google Chrome). CPU mi skákalo niekedy aj cez 60% len so spusteným Chrome :O Tu je screenshot všetkých procesov. Mám Windows 7, Intel i5 4570. Za rady ďakujem.
Podľa toho posuvného pásu si ukázal asi len štvrtinu svojich procesov. Ale vidno, že SMSvcHost.exe je problémový. Vraj je to súčasť Microsoft Net. Frameworku. Asi používaš nejaký soft, ktorý ho vyžaduje, ťažko povedať, ktorý to je.. z toho obrovského množstva procesov. Skús tento proces ukončiť a uvidíš, či spadne nejaký iný progam.

-
Murder_Inc
Star
Zoradil som procesy podľa najväčšieho využitia, ale ak je potrebné, urobím screen všetkých procesov. Máš pravdu, aj ja čítam o tom SMSvcHost, ale netuším aký soft by ho mohol vyžadovať
Ešte otázka - stačí ukončiť proces alebo treba ukončiť strom procesov? Vďaka
Vyskúšaj, ale malo by stačiť ukončiť proces. Otázne je, či si to nejaký program opäť nespustí. Máš Windows aktualizovaný? Možno by pomohla nejaká aktualizácia Net. Frameworku..
-
Murder_Inc
Star
Mám povolené automatické aktualizácie Windowsu a asi cez týždeň som mal nejaké aktualizácie systému, keď som PC vypínal...skúsim ručne vyhľadať aktualizácie? Inak mal si pravdu, ukončil som ten SMSvcHost a keď som ho ukončil vyskočila tabuľka Avastu s týmto:
Aha, zvláštna cesta, tam by nemal byť uložený tento súbor, správna cesta k nemu by mala byť:
"C:\Windows\Microsoft.NET\Framework64\v3.0\Windows Communication Foundation\SMSvcHost.exe
Ja by ten Tvoj súbor zmazal, podľa mňa to bude nejaké svinstvo.. prebehni komp Malwarebytes Antimalware a tiež pozri, aké programy sa Ti spúšťajú pri zapnutí PC (napr. cez Ccleaner alebo msconfig.msc). Ak ho tam nájdeš, určite vymaž jeho spúšťanie aj samotný súbor.
"C:\Windows\Microsoft.NET\Framework64\v3.0\Windows Communication Foundation\SMSvcHost.exe
Ja by ten Tvoj súbor zmazal, podľa mňa to bude nejaké svinstvo.. prebehni komp Malwarebytes Antimalware a tiež pozri, aké programy sa Ti spúšťajú pri zapnutí PC (napr. cez Ccleaner alebo msconfig.msc). Ak ho tam nájdeš, určite vymaž jeho spúšťanie aj samotný súbor.
-
Murder_Inc
Star
Fyzicky som tam to .exe nenašiel aj keď som mal odkryté všetky súbory, ale zadal som cestu do prehliadača a vyskočila mi táto tabuľka:
Máš zobrazené skryté a systémové súbory? Vyzerá to byť nejaký coin miner.. 
ked sa ti nechce hrabat sa s nastaveniami skrytych zloziek, tak
do štartu napíš cmd > klikni pravym > spustiť ako správca (administrator) a napíš:
alebo
do štartu napíš cmd > klikni pravym > spustiť ako správca (administrator) a napíš:
Kód: Vybrať všetko
del /F /A:H C:\Users\Murder\AppData\Roaming\SMSvcHost.exeKód: Vybrať všetko
del /F /A:H C:\Users\Murder\AppData\Roaming\*.exe-
Murder_Inc
Star
Veľká vďaka patrí užívateľovi brm. Akonáhle som nainštalovať trial verziu Malwarebytes Anti-Malware, tak mi detekovalo malware a odstránilo SMSvscHost.exe, ako si hovoril, bol to miner a spolu s týmto mi to našlo ďalšie malware-y. Teraz už mám využitie procesora okolo 3%