Star Trek
-
dair
Guru wannabe
- Kontaktovať používateľa:
asi takzelovoc napísal:vynikajuce. ako fanusika povodnych ST filmov to bolo super. ze tam hral aj leonard nimoy tak respect. toto som necakal. tesim sa na dalsie casti. ppc
Prijemne prekvapilo a rozhodne nesklamalo a kopa kopa superlativov.
Ak by som mal jednu negativnu vec co ma napadla tak len to ze to bolo kratke a chcem viacej viacej viacej
-
seth82
Darca
nebojte sa, Roberto Orci a Alex Kurtzman dostali zelenu od Paramountu a uz pisu pokracovanie...J. J. Abrams sa pravdepodobne vrati na rezisersku stolicku a podla niektorych sprav Paramount chce cvaknut za film az do 250M USD, berte do uvahy, ze tento prvy film stal ''iba'' 130M USD. Premiera je planovana na jar/leto 2011...
-
Old Dirty Bastard
Guru
ODB: tak ja toho mam zo ST napozerane statocne a nezrovnalosti? sak tu ide o to, ze sa spravila komplet nova casova linia tym, ze Nero cestoval v case naspat - sak to tam bolo aj pekne vysvetlene v samotnom filme + scenaristi si otvorili cestu k dalsim pribehom s novou posadkou.. + velmi pekne vizualne spracovanie + vpohode herci + vtip... proste nom nom
-
Old Dirty Bastard
Guru
hmm, novou posadkou?
lol ako to mysliš.. ved to bola posadka z TOS, nič nove.. akurat ukazali ich "začiatky" na enterprise.. novy star trek film sa odohraval asi tak cca 20 rokov po TNG a neviem kolko rokov presne pred TOS, ale minimalne nejakych 10.. a ta časova linia.. tam bolo tolko nezrovnalosti, že vypisať ich by mi trvalo nejaku polhodku.. ale tak spomeniem teraz len toto:
- Nero sa vratil 20 rokov v čase späť.. prečo zomg nevaroval svoju rodnu planetu pred jej zničenim? ale namiesto toho 20 rokov trčal kdesi v prdeli vo vesmire a "čakal"
- a čakal a čakal.. čakal na Spocka, ano.. ale aj ked nevedel kedy sa Spock zjavi, očividne vedel velmi presne kde sa Spock zjavi, pričom cestovanie čiernymi dierami je velmi nestabilne (tak ma teraz napada, že Nero svoju planetu nevaroval preto, lebo nechcel riskovať, že sa tam medzitym objavi Spock a zmizne mu, lol)
- taktiež ak by sa Nero vratil v čase a zničil by Vulkan tak, ako ho aj zničil.. ta paralelna buducnosť by sa cela zmenila, ale z nejakeho dôvodu sa tak nestalo (ano ja viem, potom by nemohol byť film, ale je to nedomyslene a pišem to len preto, že Star Trek je STAR TREK a taketo diery..)
- a to, že Kirk narazil na Spocka na planete Delta Vega, kde ho mlady Spock vysadil len tak, že nazdar.. chapem prečo bol na tej planete, ale asi nebola velka ako Spišska Nova Ves
- prečo nezničil Nero Enterprise, ked mal možnosť? mohol zajať celu lod, nech mi nehovoria, že Narada nebola vybavena vlečnym lučom.. a prečo bola vlastne obyčajna ťažobna lod (ani sa nepodobala na romulansku technologiu, absolutne.. ale tak ani ti romulani vo filme sa vôbec nepodobali na romulancov
) tak dokonale vyzbrojena? ano, romulani su povastne paranoidna rasa, ale toto bolo trochu moc.. (zbrane ako menšia flotila, ale tak dajme tomu, že to bola ako obrana proti piratom, keby mali na palube vyťaženy nejaky vzacny prvok)
- stary Spock sa nechcel stretnuť s mladym Spockom.. aby umožnil jeho priatelstvo s Kirkom a blabla.. ale to je imho trochu nezodpovedny pristup vzhladom na to, že tam pobiehal šialenec ničiaci planety
- a koniec.. to ako sa na palubu Narady jednoducho dostal Spock a Kirk.. samozrejme v každej časti serialu alebo ineho filmu o Star Treku sa pri bojovom strete chranili štitmi, čiže prienik na nepriatelsku lod bol vylučeny, hlavne teleportom.. (ak teda nebola poškodena a nevypadli nejake obranne systemy, čo Narada rozhodne nebola)
- ale najväčšia kravina bola, že Nero obvinoval Spocka zo zničenia jeho planety, pritom on sa ju snažil zachraniť
Vidiš.. keby sa na nich Spock vysral hned, nevznikol by žiaden novy nedomysleny star trek
Proste..cely scenar bol tak dosť naivne napisany, aby sa z toho mohol stať blockbuster, nič viac.. howgh. sam sa čudujem, že sa mi to až tak velmi pačilo
efekty robia svoje, preto som bral aj to, že cely dej Avatara je "skopčeny" (registroval som to, ale OK.. ved som tu aj skôr pisal, že je to kopia hry Albion.. ale fakt sa to viac podoba na Pocahontas
ešte aj ten strom duši je uplna kopia mami vrby z Pocahontas, rofl)
- Nero sa vratil 20 rokov v čase späť.. prečo zomg nevaroval svoju rodnu planetu pred jej zničenim? ale namiesto toho 20 rokov trčal kdesi v prdeli vo vesmire a "čakal"
- a čakal a čakal.. čakal na Spocka, ano.. ale aj ked nevedel kedy sa Spock zjavi, očividne vedel velmi presne kde sa Spock zjavi, pričom cestovanie čiernymi dierami je velmi nestabilne (tak ma teraz napada, že Nero svoju planetu nevaroval preto, lebo nechcel riskovať, že sa tam medzitym objavi Spock a zmizne mu, lol)
- taktiež ak by sa Nero vratil v čase a zničil by Vulkan tak, ako ho aj zničil.. ta paralelna buducnosť by sa cela zmenila, ale z nejakeho dôvodu sa tak nestalo (ano ja viem, potom by nemohol byť film, ale je to nedomyslene a pišem to len preto, že Star Trek je STAR TREK a taketo diery..)
- a to, že Kirk narazil na Spocka na planete Delta Vega, kde ho mlady Spock vysadil len tak, že nazdar.. chapem prečo bol na tej planete, ale asi nebola velka ako Spišska Nova Ves
- prečo nezničil Nero Enterprise, ked mal možnosť? mohol zajať celu lod, nech mi nehovoria, že Narada nebola vybavena vlečnym lučom.. a prečo bola vlastne obyčajna ťažobna lod (ani sa nepodobala na romulansku technologiu, absolutne.. ale tak ani ti romulani vo filme sa vôbec nepodobali na romulancov
- stary Spock sa nechcel stretnuť s mladym Spockom.. aby umožnil jeho priatelstvo s Kirkom a blabla.. ale to je imho trochu nezodpovedny pristup vzhladom na to, že tam pobiehal šialenec ničiaci planety
- a koniec.. to ako sa na palubu Narady jednoducho dostal Spock a Kirk.. samozrejme v každej časti serialu alebo ineho filmu o Star Treku sa pri bojovom strete chranili štitmi, čiže prienik na nepriatelsku lod bol vylučeny, hlavne teleportom.. (ak teda nebola poškodena a nevypadli nejake obranne systemy, čo Narada rozhodne nebola)
- ale najväčšia kravina bola, že Nero obvinoval Spocka zo zničenia jeho planety, pritom on sa ju snažil zachraniť
Proste..cely scenar bol tak dosť naivne napisany, aby sa z toho mohol stať blockbuster, nič viac.. howgh. sam sa čudujem, že sa mi to až tak velmi pačilo
Zaujimavo rozpisane, ale tak nieco ti tam vyvratim 
-Na Spocka cakal kvoli tomu, aby Spock videl ako mu Nero znici planetu. Niekde tam aj spomina "Kill him? No...I will let him watch"
-Cestovanie v case a zmeny v buducnosti su nevysvetlene javy, kazdy tvorca to berie inak, niektori tak, ze sa hned zmeni aj zivot postav prichadzajucich z buducnosti a niektori tak, ze sa nezmeni
-Stretnutie Kirka a stareho Spocka na tej planete je obrovska nahoda, ale nie je to vylucene.
-Nero stity na konci nemal kvoli tomu, ze o Enterprise nevedel a ani na neho nikto neutocil. S Enterprise sa skryli za akysi mesiac a cakali v zalohe.
-A to, ze Spock chcel Nerovu planetu zachranit, ale nepodarilo sa mu to, tam aj sam spomina, no Nero to pochopil zle, s tym nic nenarobis.
-K technologiam sa neviem vyjadrit, z povodnej ST serie som videl iba 2 filmy.
-Na Spocka cakal kvoli tomu, aby Spock videl ako mu Nero znici planetu. Niekde tam aj spomina "Kill him? No...I will let him watch"
-Cestovanie v case a zmeny v buducnosti su nevysvetlene javy, kazdy tvorca to berie inak, niektori tak, ze sa hned zmeni aj zivot postav prichadzajucich z buducnosti a niektori tak, ze sa nezmeni
-Stretnutie Kirka a stareho Spocka na tej planete je obrovska nahoda, ale nie je to vylucene.
-Nero stity na konci nemal kvoli tomu, ze o Enterprise nevedel a ani na neho nikto neutocil. S Enterprise sa skryli za akysi mesiac a cakali v zalohe.
-A to, ze Spock chcel Nerovu planetu zachranit, ale nepodarilo sa mu to, tam aj sam spomina, no Nero to pochopil zle, s tym nic nenarobis.
-K technologiam sa neviem vyjadrit, z povodnej ST serie som videl iba 2 filmy.
-
Old Dirty Bastard
Guru
- páni, čakať 20 rokov na niekoho len preto, aby ho potom mohol nechať trčať na planete odkial môže pozorovať zničenie Vulkanu.. fakt by som na jeho mieste išiel radšej zachraniť svoju planetu tym, že ju predom varujem
myslim, že môžeme kludne vylučiť to, že nechcel v alternativnej linii zasahovať do zmeny dejin, kedže hned pri svojom prichode do tejto linie zničil USS Kelvin, čo dosť ovplyvnilo vyvoj nasledujucich udalosti
- teraz neviem, či bolo vo filme spominane, že tie štity fakt nemal.. bolo? lebo ako som spominal, romulani su paranoidni a preto myslim, že aj keby nečakal utok tak sa pri takej akcii kde stoji na jednom mieste dlhšiu dobu predsa nenecha len tak na pospas možnej hrozbe tym, že bude lod uplne bez štitov
k ostatnym bodom sa už nevyjadrujem, lebo je to fakt o dohadoch (alternativna linia, to stretnutie na planete atd), ale myslim, že som ich odôvodnil celkom logicky
- teraz neviem, či bolo vo filme spominane, že tie štity fakt nemal.. bolo? lebo ako som spominal, romulani su paranoidni a preto myslim, že aj keby nečakal utok tak sa pri takej akcii kde stoji na jednom mieste dlhšiu dobu predsa nenecha len tak na pospas možnej hrozbe tym, že bude lod uplne bez štitov
k ostatnym bodom sa už nevyjadrujem, lebo je to fakt o dohadoch (alternativna linia, to stretnutie na planete atd), ale myslim, že som ich odôvodnil celkom logicky
Tie stity priamo nespominali, ale hovorili o umysle zaskocit ho.
A samozrejme sa tu mozeme dohadovat este dlhsie, ja som len chcel naznacit to, ze cely ten pribeh nie je uplne nerealny a pri akceptovani toho, ze Nero konal dost emotivne a teda nie uplne logicky, tak je to aspon pre mna uveritelne. (Rozhodne viac ako napriklad pribehy Jamesa Bonda v podani Pierca Brosnana
)
A samozrejme sa tu mozeme dohadovat este dlhsie, ja som len chcel naznacit to, ze cely ten pribeh nie je uplne nerealny a pri akceptovani toho, ze Nero konal dost emotivne a teda nie uplne logicky, tak je to aspon pre mna uveritelne. (Rozhodne viac ako napriklad pribehy Jamesa Bonda v podani Pierca Brosnana
-
Old Dirty Bastard
Guru
a ked už sa spominalo to narušovanie kánonu.. ako som vravel, novy star trek sa odohrava cca 20 rokov po serialy the next generation... v novom star treku spominaju, že scott prvykrat použil teleportovanie počas rychlosti warp (tušim 3).. akurat, že už v serialy the next generation Picard poslal vysadok na planetu teleportom počas rychlosti warp (a tušim bola dokonca vyššia ako warp 3)
čiže dalšia drobna chybička do zbierky (ako sa to vezme)
čiže dalšia drobna chybička do zbierky (ako sa to vezme)
-
Old Dirty Bastard
Guru
sice nie, hluposť som teraz trepol mg
TNG sa odohrava v 24 storoči, čiže všetko je fajn
to bolo všetko až davno po "dobrodružstvach" Kirka a Spocka v originalnej serii
//ono sa to občas aj zle rozlišuje, ked sa točia prequely, kde su efekty 100krat lepšie ako v sequeloch, lol
//autoeditácia príspevku ( 06 Jan 2010, 12:47 )
inak odporučam pozrieť prequelovy serial Stsr Trek: Enterprise, posledny serial, ktory sa dotočil tušim v 2005.. tam je všetko pekne ukazane ako sa začinalo kolonizovanie galaxie prvej lode enterprise (teda prvej, ktora sa plavila vesmirom).. ako to bolo ešte za čias hivzednej flotily a ako sa postupne formovala federacia spojenych planet

//ono sa to občas aj zle rozlišuje, ked sa točia prequely, kde su efekty 100krat lepšie ako v sequeloch, lol
inak odporučam pozrieť prequelovy serial Stsr Trek: Enterprise, posledny serial, ktory sa dotočil tušim v 2005.. tam je všetko pekne ukazane ako sa začinalo kolonizovanie galaxie prvej lode enterprise (teda prvej, ktora sa plavila vesmirom).. ako to bolo ešte za čias hivzednej flotily a ako sa postupne formovala federacia spojenych planet
pekne, že si ma sprdol za pomylenie rokov medzi serialmi, ale vôbec si sa nevyjadril k tomu ako si myslel tu novu posadku, ktora vôbec nie je nova naprikladMaki napísal:ODB: boha ako sa tento film moze odohravat 20 rokov po TNG, ked cela TNG sa odohrava tak 80 rokov po Kirkovej ere? po TOSke... a tento film je na "zaciatku" TOSky.... a toska je storocie po ST Enterprise
lebo sa chcel pomstit - ono je to silna zbran, najma pre tak emotivny narod ako su romulani... preco nesiel varovat svoju planetu? bohvie, mozno by mu nikto neveril...- Nero sa vratil 20 rokov v čase späť.. prečo zomg nevaroval svoju rodnu planetu pred jej zničenim? ale namiesto toho 20 rokov trčal kdesi v prdeli vo vesmire a "čakal"
tu je skor nezrovnalost to, ze vobec nieje dokazane akekolvek cestovanie ciernymi dierami, keby povedali cervia diera tak ok... cierna diera iba vsetko zere a nemame sancu anilen zistit co sa potom deje- a čakal a čakal.. čakal na Spocka, ano.. ale aj ked nevedel kedy sa Spock zjavi, očividne vedel velmi presne kde sa Spock zjavi, pričom cestovanie čiernymi dierami je velmi nestabilne (tak ma teraz napada, že Nero svoju planetu nevaroval preto, lebo nechcel riskovať, že sa tam medzitym objavi Spock a zmizne mu, lol)
paralelna buducnost sa nezmenila? a ako to my mozeme vediet ked to nebolo ukazane? takto sa zrejme nikto ani len nepokusil zachranit romulus kedze ziaden vulkanec by nebol ochotny- taktiež ak by sa Nero vratil v čase a zničil by Vulkan tak, ako ho aj zničil.. ta paralelna buducnosť by sa cela zmenila, ale z nejakeho dôvodu sa tak nestalo (ano ja viem, potom by nemohol byť film, ale je to nedomyslene a pišem to len preto, že Star Trek je STAR TREK a taketo diery..)
nepravdepodobne, ale nie nemozne- a to, že Kirk narazil na Spocka na planete Delta Vega, kde ho mlady Spock vysadil len tak, že nazdar.. chapem prečo bol na tej planete, ale asi nebola velka ako Spišska Nova Ves
myslis, ze enterprise by sa nechala zajat - ved by sa nechali radsej znicit... ze Nerada mala vyzbroj ako mala flotila? sak jasne ked je z buducnosti(in my time, this is merely a mining vessel) => v tej dobe uz bolo za silu povazovane nieco ine... preco romulanci nevyzerali ako romulanci? no to ti vysvetlit neviem- prečo nezničil Nero Enterprise, ked mal možnosť? mohol zajať celu lod, nech mi nehovoria, že Narada nebola vybavena vlečnym lučom.. a prečo bola vlastne obyčajna ťažobna lod (ani sa nepodobala na romulansku technologiu, absolutne.. ale tak ani ti romulani vo filme sa vôbec nepodobali na romulancov) tak dokonale vyzbrojena? ano, romulani su povastne paranoidna rasa, ale toto bolo trochu moc.. (zbrane ako menšia flotila, ale tak dajme tomu, že to bola ako obrana proti piratom, keby mali na palube vyťaženy nejaky vzacny prvok)
nikdy nevies co sa vulkancovi honi v hlave... okrem toho si predsa scenaristi museli nechat dvierka na pokracovanie kirkovych a spockovych dobrodruzstiev ako priatelov - ved by si celu trekkie komunitu proti sebe postvali- stary Spock sa nechcel stretnuť s mladym Spockom.. aby umožnil jeho priatelstvo s Kirkom a blabla.. ale to je imho trochu nezodpovedny pristup vzhladom na to, že tam pobiehal šialenec ničiaci planety
tazobna lod bohvie akeho vyznamu - stity mozno nemala vobec, iba nejake tie trapne torpeda na obranu a rychly unik....okrem toho coho sa mal obavat ked mal kodu ku earth defences, flotilu ktora na neho letela znicil pri vulkane a ostatok bol dade v prdeli v laurentskom systeme?- a koniec.. to ako sa na palubu Narady jednoducho dostal Spock a Kirk.. samozrejme v každej časti serialu alebo ineho filmu o Star Treku sa pri bojovom strete chranili štitmi, čiže prienik na nepriatelsku lod bol vylučeny, hlavne teleportom.. (ak teda nebola poškodena a nevypadli nejake obranne systemy, čo Narada rozhodne nebola)
tak ked to chlapec nepochopil dobre a myslel si ze spock jeho planetu nechal napospas supernove naschval...- ale najväčšia kravina bola, že Nero obvinoval Spocka zo zničenia jeho planety, pritom on sa ju snažil zachraniťVidiš.. keby sa na nich Spock vysral hned, nevznikol by žiaden novy nedomysleny star trek
![]()
//autoeditácia príspevku ( 06 Jan 2010, 12:59 )
okrem asi polovice TOSky a filmu cislo 5 som videl vsetko => enterprise, ds9,tng, voyager...Old Dirty Bastard napísal:sice nie, hluposť som teraz trepol mgTNG sa odohrava v 24 storoči, čiže všetko je fajn
to bolo všetko až davno po "dobrodružstvach" Kirka a Spocka v originalnej serii
//ono sa to občas aj zle rozlišuje, ked sa točia prequely, kde su efekty 100krat lepšie ako v sequeloch, lol![]()
pekne, že si ma sprdol za pomylenie rokov medzi serialmi, ale vôbec si sa nevyjadril k tomu ako si myslel tu novu posadku, ktora vôbec nie je nova napriklad
ku "novej posadke" - sorry, mal som tam dat uvodzovky hned.... bolo to myslene nove obsadenie - ze konecne nie Nimoy+Shetner.... ved bolo treba niecim zaujat... si predstav ze by natocili ST XI so 70 rocnym shetnerom v obtiahnutej uniforme... no kto by na to siel do kina?...
-
Old Dirty Bastard
Guru
ano, ale že mu do toho nekecal nikto z posadky je tiež čudne + by možno stačilo ukazať romulanom Naradu na orbite a hned by im došlo, že su z buducnosti (hlavne ak by nazreli do počitačov) heh, ved už aj v ST-E sa stretli s cestovanim v čase, čo bolo davno pred TOS a celym novym filmomMaki napísal:lebo sa chcel pomstit - ono je to silna zbran, najma pre tak emotivny narod ako su romulani... preco nesiel varovat svoju planetu? bohvie, mozno by mu nikto neveril...
no ani nie, ved teraz neviem presne v ktorej časti tušim tretej serie TNG sa Enterprise stretla so stabilnou čiernou dierou a taktiež ňou vysadok cestoval tam aj späťMaki napísal:ltu je skor nezrovnalost to, ze vobec nieje dokazane akekolvek cestovanie ciernymi dierami, keby povedali cervia diera tak ok... cierna diera iba vsetko zere a nemame sancu anilen zistit co sa potom deje
tak nezmenila sa, predsa ak by sa zmenila, tak by sa v 2233 spravne Nero vôbec objaviť nemalMaki napísal:paralelna buducnost sa nezmenila? a ako to my mozeme vediet ked to nebolo ukazane? takto sa zrejme nikto ani len nepokusil zachranit romulus kedze ziaden vulkanec by nebol ochotny
trapne torpeda?Maki napísal:tazobna lod bohvie akeho vyznamu - stity mozno nemala vobec, iba nejake tie trapne torpeda na obranu a rychly unik....okrem toho coho sa mal obavat ked mal kodu ku earth defences, flotilu ktora na neho letela znicil pri vulkane a ostatok bol dade v prdeli v laurentskom systeme?
tak to si pri TOS vydržal dlhšie ako ja, nemal som na to nejako nervy, možno by ma to bavilo 40 rokov dozadu heh, ale planujem to raz určite dotiahnuť dokoncaMaki napísal:okrem asi polovice TOSky a filmu cislo 5 som videl vsetko
-
seth82
Darca
Re: Star Trek XI
Neviem, kam som to mal zaradiť, takže to dám sem, ST XII sa začne natáčať už za pol roka :3
http://www.totalfilm.com/news/star-trek ... n-january/
http://www.totalfilm.com/news/star-trek ... n-january/
veeeelice prevelice sa tesila 
-
seth82
Darca
Tak. Dnes som zistil, že českí distribútori zmenili z nejakého nevysvetliteľného dôvodu premiéru Into Darkness a hodili ju na 6. júna, čo je samozrejme o 3 týždne neskôr, ako globálny release. Neviem, ako to bude u nás, UFD.sk vždy ukazuje, že 16.5., avšak na Slovensku nie je ani jedno kino s Dolby Atmos. Pozrel som ale na Viedeň a tam je to 17.5. v Cineplexxe, kde som v živote nebol (vo Viedni som bol, keď som mal 6).
Nevie niekto, ako fungujú filmy v Rakúsku v tomto kine? Samozrejme, ak chcel by som, aby to bolo v originálnom znení s titulkami - robia to tam tak ako u nás? Pretože ak to bude s titulkami, tak tie mi nevedia, nemecky neviem až tak dobre, takže by som uprednostnil Angličtinu. http://www.cineplexx.at/content/filme/f ... lmid=37578
//až prídem na to, ako zmeniť názov témy, tak ho zmením na Star Trek...
//autoeditácia príspevku (11 Mar 2013, 17:18)
http://www.guardian.co.uk/film/filmblog ... NTCMP=SRCH Tak novinári videli 30 minút z filmu a sú nadšení...Aj v jednotke reagovali podobne, takže dúfam, že to bude aspoň tak dobré..
//autoeditácia príspevku (21 Mar 2013, 11:58)
Nový trailer, vydaný dnes, ukazuje trochu viac
Nevie niekto, ako fungujú filmy v Rakúsku v tomto kine? Samozrejme, ak chcel by som, aby to bolo v originálnom znení s titulkami - robia to tam tak ako u nás? Pretože ak to bude s titulkami, tak tie mi nevedia, nemecky neviem až tak dobre, takže by som uprednostnil Angličtinu. http://www.cineplexx.at/content/filme/f ... lmid=37578
//až prídem na to, ako zmeniť názov témy, tak ho zmením na Star Trek...
//autoeditácia príspevku (11 Mar 2013, 17:18)
http://www.guardian.co.uk/film/filmblog ... NTCMP=SRCH Tak novinári videli 30 minút z filmu a sú nadšení...Aj v jednotke reagovali podobne, takže dúfam, že to bude aspoň tak dobré..
//autoeditácia príspevku (21 Mar 2013, 11:58)
Nový trailer, vydaný dnes, ukazuje trochu viac