blbne Chello?
-
Stenky
Professional
blbne Chello?
najde sa tu clovek z Petrzalky ktory by mi potvrdil ze Chello v poslednych tyzdnoch blbne?
Alebo je to routrom ?(ten som nedavno menil..... odpalil sa adapter, takze ten je takmer novy)
Kym zavolam do UPC a zje*em ich ako siroty, potrebujem si overit ci je problem u nich alebo u mna...
Blbne to sposobom ze raz za cas ma odpoji od netu tak na minutu... Alebo mam spiky (99% casu je ping do 30ms ale raz za cas vyskoci do vysin)
Alebo je to routrom ?(ten som nedavno menil..... odpalil sa adapter, takze ten je takmer novy)
Kym zavolam do UPC a zje*em ich ako siroty, potrebujem si overit ci je problem u nich alebo u mna...
Blbne to sposobom ze raz za cas ma odpoji od netu tak na minutu... Alebo mam spiky (99% casu je ping do 30ms ale raz za cas vyskoci do vysin)
Mne už Chello blbne vyše roka, ako nie aj viac... ale neni to len ROUTROM, ten som vymenil a stále to blbne, ako nie tak často ako to bolo.. ale blbne, napr v stredu asi do 10:30 vôbec nešiel net!!! a to sa kedysi dialo len ked nebola káblovka, ale kablovka fakčila.. a viacerím luďom to blbne čo poznám..
potvrdzujem v oblasti trnavky. niekedy ma odpoji aj 5x za den. ked nahadzem linky do flashgetu a dam sosat, tak ma odpoji a musim restartovat router. potom to zazracne ide. co je ale divne, ked idem do nastaveni routra a status bol stale pripojeny a aj IP nacitana. neviem co sa s tym deje, ale zacina ma to riadne stvat. uz som si myslel, ze mi odchadza router. pozeral som aj logy z routra a nic nezvycajne som tam nenasiel. co je divne, ked som to nechal tak, tak sa to "opravilo" po chvilke samo. kazdopadne chello bolo super, ale nejako ide dolu vodou...
-
Stenky
Professional
routre su v poriadku. ja som moj nedavno menil skrz pokazeny adapter.... aj modem je ok.
sesternica tam volala nedavno a jej tvrdili ze menia frekvencie ze ma restartovat modem a pockat kym sa chyti... le to uz trva dake tie tyzdne.
co mi ale prijde debilne je ze na ich stranke v sekcii "technicke informacie" maju z hola nic a dokonca ten link vas presmeruje na taku tu stranku rezervovanej ale nevyuzitej domeny.
vcera ked ma uprostred rozohratej hry Warcraft 3 odpojilo a modem znova nacital vsetky veci (blikal jak pojaseny)
tak som to uz neuniesol a napisal im stavnaty email. ak to nepomoze tak bude o to stavnatejsi telefonat.
// Presne tak. Postavia sa tam vsetci do pozoru lebo platim nemale prachy za net od ktoreho ocakavam satbilitu a vzdy v tej najlepsej chvili ma odpoji... ak ti z tej karmy (-) narastol E-Penis aspon o 0.1mm tak som rad. Ale ludia su vseliaky, a aj s takymi curakmi ako si ty svet rata...
sesternica tam volala nedavno a jej tvrdili ze menia frekvencie ze ma restartovat modem a pockat kym sa chyti... le to uz trva dake tie tyzdne.
co mi ale prijde debilne je ze na ich stranke v sekcii "technicke informacie" maju z hola nic a dokonca ten link vas presmeruje na taku tu stranku rezervovanej ale nevyuzitej domeny.
vcera ked ma uprostred rozohratej hry Warcraft 3 odpojilo a modem znova nacital vsetky veci (blikal jak pojaseny)
tak som to uz neuniesol a napisal im stavnaty email. ak to nepomoze tak bude o to stavnatejsi telefonat.
// Presne tak. Postavia sa tam vsetci do pozoru lebo platim nemale prachy za net od ktoreho ocakavam satbilitu a vzdy v tej najlepsej chvili ma odpoji... ak ti z tej karmy (-) narastol E-Penis aspon o 0.1mm tak som rad. Ale ludia su vseliaky, a aj s takymi curakmi ako si ty svet rata...
uz ma to vytaca statocne. denne restartujem (modem+router) aspon 5x. ked dam nieco stahovat, hned sa to zosype. jeden film cez rapget taham tak pol dna lebo to treba stale restartovat. idem im zavolat a spytat sa kedy mi konci viazanost. takto to dalej nepojde. ak mam uz po viazanosti a idem ukoncit zmluvu a prechadzam na fibernet. cena je len o malo vyssia a rychlost 15Mbps oproti 10.
edit: tak som im pekne zavolal, povedal co sa stalo a odved bola, ze mi viazanost konci az niekedy o pol roka. bolo mi odporucene zobrat stary modem a ist vymenit niekde do UPC (ani neviem kde sidlia) za novy a vraj by to malo pomoct. takze akonahle budem mat na to cas, tak beriem modem a idem ho vymenit. ak to nepomoze, tak v zime rusim zmluvu a prechadzam na fiber.
edit: tak som im pekne zavolal, povedal co sa stalo a odved bola, ze mi viazanost konci az niekedy o pol roka. bolo mi odporucene zobrat stary modem a ist vymenit niekde do UPC (ani neviem kde sidlia) za novy a vraj by to malo pomoct. takze akonahle budem mat na to cas, tak beriem modem a idem ho vymenit. ak to nepomoze, tak v zime rusim zmluvu a prechadzam na fiber.
Počuj, mne to blblo. Tiež mám starý 5 ročný model modemu či koľko. Blbnúť to blblo asi od apríla či kedy, neviem presne. Volali sme do UPC, po pol hodine sme sa dovolali. Dali sme sledovať trafiku na 2 dni (oni robia takú službu bezplatne) a zaznamenali tam výpadky. Tak sme ich pozvali, nech to skontrolujú. Merali káble prístrojom a bolo všetko v poriadku. Nič sme neplatili, lebo to nebola naša vina. Tak to blblo naďalej, tak sme požiadali o nový modem. Od kedy ho vymenili ide všetko krásne. Tiež používam router.
A k tým výpadkom sme sa dozvedeli, že nejako prerábajú svoju sieť či čo, a bežia na modemoch všelijaké testy a podobne. Preto furt blikajú na modeme dáta.
A poznámka. Ak odovzdávaš starý modem a dajú ti nový. Vypýtaj si peňažnú zálohu za ten starý, lebo teraz už neberú zálohu myslím.
S chellom za tých niekoľko rokov neboli žiadne probémi ani s rýchlosťou, jedine som sa stretol s týmto. Ale po výmene ide zase všetko krásne. Jedine ma sere tá telefónna linka, že sa tam dovoláva pol hodiny. No čudujem sa, že tieto staré modemy nemenia automaticky, keď vedia, že to blbne každému, kto ho ešte má.
A k tým výpadkom sme sa dozvedeli, že nejako prerábajú svoju sieť či čo, a bežia na modemoch všelijaké testy a podobne. Preto furt blikajú na modeme dáta.
A poznámka. Ak odovzdávaš starý modem a dajú ti nový. Vypýtaj si peňažnú zálohu za ten starý, lebo teraz už neberú zálohu myslím.
S chellom za tých niekoľko rokov neboli žiadne probémi ani s rýchlosťou, jedine som sa stretol s týmto. Ale po výmene ide zase všetko krásne. Jedine ma sere tá telefónna linka, že sa tam dovoláva pol hodiny. No čudujem sa, že tieto staré modemy nemenia automaticky, keď vedia, že to blbne každému, kto ho ešte má.
thx za info, ale nejako neviem o akej penaznej zalohe je rec. modem je predsa vo vlastnictve UPC a davaju ho bezplatne a tak isto ho po ukonceni zmluvy beru naspat. ked ukoncim zmluvu, tak im vratim ten novsi modem (ktory si pojdem zobrat a vratit stary). neviem o aku zalohu sa jedna. mne dali stary router bezplatne s tym, ze ho musim potom vratit.