switch plus router

O internete a sieťach, problémoch, nastaveniach...
mihol
Amateur
Amateur

switch plus router

Príspevok od používateľa mihol »

Zdravím! Potrebujem poradiť, aký router mám kúpiť (som z toho jeleň :-)) a či sa vôbec oplatí. Opíšem situáciu: doma mám net z 5GHz antény, ktorý ide LAN káblom do obyčajného switcha. Odtiaľ je napojený 1 káblom 1 PC a 1 kábel ide do mojej izby na druhej strane domu. Tam som mal doteraz káblom napojený 1 notebook. Avšak teraz chcem používať 1 PC cez kábel, 2 notebooky cez wifi a plus 2 PDA. Chcem sa opýtať, či si môžem dať do svojej izby router s wifi, aj keď bude za switchom (bude to fungovať?). Ten router by som chcel v mojej izbe, pretože od miesta, kde je teraz switch, je asi 5 stien a chcel by som chytiť wifi aj na dvore. Ak áno, môžem kúpiť napr. toto, resp. čo také relatívne lacné:

Kód: Vybrať všetko

http://sktechnik.ekatalog.biz/zbozi/belkin-g-wireless-router-54mbps-802-11g-4xlan/detail.aspx?p=z:105640
Ďakujem za odpovede
MakeFake
Spammer
Spammer
Používateľov profilový obrázok
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa MakeFake »

V prvom rade ti nemoze ist kabel s wifi anteny do switchu, kedze wifi kabel je koaxial. Bude mas niekde na streche router alebo existuju riesenia ked wifi antena uz ma integrovany router (je to pekne integrovane takze to neni ani vidiet).

Na to co chces urobit ti staci obycajny Ovislink WL5460 (najlepsie s flasnutym nejakym alternativnym firmwarom), da sa zohnat aj za 15 Euro (samozrejme nie novy).

Alebo ked uz ides kupit nejaky novy "wifi router" doporucim z eNkovym standardom.
mihol
Amateur
Amateur

Príspevok od používateľa mihol »

Je to nejako tak urobené, že do tej antény mi ide iba sieťový kábel a pri PC je taká malá škatuľka, kde ide ten kábel od antény a druhý, čo ide do switchu, plus napájanie. Mňa len zaujíma, či ten router môže ísť za switchom. Stačí mi ten hore spomenutý? do nejakých 50 euro nemám problém. Dik
manager666
Star
Star
Používateľov profilový obrázok

Príspevok od používateľa manager666 »

Ked to mas takto urobene, ze "z anteny ti ide LAN kabel" (laicky napisane :) ,v skutocnosti tam mas s najvacsou pravdepodobnostou APcko do ktoreho ide Antena-SMA konektor a z APcka ti ide z LAN rozhrania LAN kabel), tak ten switch mozes vyhodit a kupit iba Wifi router.
Nezabudni riadne zabezpecit. 8)
:wink:
Napísať odpoveď