problem s neviem cim

Ak potrebujete pomoc alebo poradiť, píšte sem (len PC, elektronika atď.)...
drodo15
Light Expert
Light Expert

problem s neviem cim

Príspevok od používateľa drodo15 »

zdravím. mám problém zrejme s grafikou. keď spustím hociakú hru, tak mi to v nej seká. neviem to presne opísať, proste zapnem napr. CSko, NHLku a v hre (v menu nie) mám také 20-30sekundové lagy/seky. proste sa akokeby celá hra/celý komp zastaví a potom sa to znova rozbehne. a toto mi robí za 2min asi tak 2x, potom sa to akotak rozbehne, ale stále to robí často. vo windowse to ide bezchybne. neviete v čom je problém? grafiku mám nvidiu fx 5200 a doteraz som s nou nemal žiadny problém. aj som čosi googlil a našiel som akurát to že to robí aj iným keď si dali najnovšie drivery. aj ja som ich mal, ale odinštaloval som ich a nainštaloval som 71.89, teda tie staršie. thx za rady :-)
lollo
Professional
Professional
Používateľov profilový obrázok
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa lollo »

hmm a vtedy ti to islo bezchybne? skusal si menit nastavenia na danych hrach?
drodo15
Light Expert
Light Expert

lollo napísal:hmm a vtedy ti to islo bezchybne? skusal si menit nastavenia na danych hrach?
nastavenia som neskúšal meniť. vyskúšam aj keď myslím že to tým nebude, keďže napr. CSko s tými istými nastaveniami hrám už 3 roky na tomto istom PC :-X
GIGABYTE
King
King
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa GIGABYTE »

Nezaznamenal si kedy ti to začalo robiť ? Po niečom čo si nainštaloval, prípadne odinštaloval.. Bežíš na tých driveroch od GPU čo si mal nainštalované vtedy keď ti to ešte nerobilo ?
tomaxx_199
Medium Professional
Medium Professional

Príspevok od používateľa tomaxx_199 »

odinstaluj driveri a nainstaluj znovu
drodo15
Light Expert
Light Expert

GIGABYTE napísal:Nezaznamenal si kedy ti to začalo robiť ? Po niečom čo si nainštaloval, prípadne odinštaloval.. Bežíš na tých driveroch od GPU čo si mal nainštalované vtedy keď ti to ešte nerobilo ?
začalo mi to robiť asi predvčerom. nič také som neinštaloval. Základné veci čo inštalujem vždy po reinštale winu..čiže drivers na základovku, skype, QIPko, drivery na grafiku atď. Ale musím pripomenúť, že som si skúšal grafiku, hdd, ramku a aj procesor dať do druhého kamarátoveho PC (ktorý má tú istú základnu dosku) a išlo mu všetko bez problémov. takže si myslím že bude problém v základovke mojej. aj keď mi všetko beží bez problému, iba tie hry sekajú.

//autoeditácia príspevku ( 15 May 2009, 15:47 )
tomaxx_199 napísal:odinstaluj driveri a nainstaluj znovu
to som skúšal už asi 5-6x a drivery rôzneho druhu. Od starých omeda, po nové omega drivery, od starých oficiálnych z nvidia.com po najnovšie ofic. nvidia.com. Tak isto som už reinštaloval asi 3x aj win :-X :cry:
tomaxx_199
Medium Professional
Medium Professional

nemusi byt chyba len z grafickou kartou moze byt aj s ramkou alebo ake mas teploty pocitaca hlavne grafickej
drodo15
Light Expert
Light Expert

tomaxx_199 napísal:nemusi byt chyba len z grafickou kartou moze byt aj s ramkou alebo ake mas teploty pocitaca hlavne grafickej
ešte vediet ako to zistiť a aj by som ti povedal :-D Speed Fan či ako sa to volá, tam mi ukazuje 3 teploty, no bohužial neviem ktorá je čoho teplota. ale viem že pri tých teplotách som mal fajočky, a pohybovali sa okolo 40°C takže to nieje zlé.
tomaxx_199
Medium Professional
Medium Professional

a teplota grafiky?
iwo1222
Medium Star
Medium Star
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa iwo1222 »

co keby si aj napisal aku mas zostavu ?
drodo15
Light Expert
Light Expert

iwo1222 napísal:co keby si aj napisal aku mas zostavu ?
intel pentium 4 2,2ghz, 1gb ram 400mhz cl 3.0, nvidia geforce fx5200 128bit 128mbit, fibernet 30/2
drewodrewo
Medium Star
Medium Star
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa drewodrewo »

hmm a filmi? ked spustíš hru v menu ti to nerobý,a ked začneš hrat tak to spravý..koľko trvá to sekanie?začne hneď alebo neskôr po začatí?
preto sa pýtam ža grafiky májú takú ochranu proti odpáleniu "prah spomalenia jadra" že by si ti zahriala o začalo by to sekať následuje spomalenie jadra a vtedy chladne....a dokola :oops: teda dúfam že som sa teraz nezabil :D ventilátor na gpu? bordel prach v chladiči?nehýbal si s chladičom? prípadne kontaktná pasta? a tie teploty pozisťuj(pc wizard) hlavne GPU.
//
ale najskôr porieš tie ovládače :lol:
a pravidlá? názov by som zmenil napríklad :sekanie hier na PC :P
tomaxx_199
Medium Professional
Medium Professional

mozno mas chybu niekde inde mozno vo windowse alebo v hrach
drewodrewo
Medium Star
Medium Star
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa drewodrewo »

tomaxx_199 napísal:mozno mas chybu niekde inde mozno vo windowse alebo v hrach
nie
drodo15
Light Expert
Light Expert

drewodrewo napísal:hmm a filmi? ked spustíš hru v menu ti to nerobý,a ked začneš hrat tak to spravý..koľko trvá to sekanie?začne hneď alebo neskôr po začatí?
preto sa pýtam ža grafiky májú takú ochranu proti odpáleniu "prah spomalenia jadra" že by si ti zahriala o začalo by to sekať následuje spomalenie jadra a vtedy chladne....a dokola :oops: teda dúfam že som sa teraz nezabil :D ventilátor na gpu? bordel prach v chladiči?nehýbal si s chladičom? prípadne kontaktná pasta? a tie teploty pozisťuj(pc wizard) hlavne GPU.
//
ale najskôr porieš tie ovládače :lol:
a pravidlá? názov by som zmenil napríklad :sekanie hier na PC :P
1) za ten názov sa ospravedlňujem ;-)
2) teplota procesora 43,5°C ; teplota HDD 40°C ; teplota grafiky 56°C
- myslím že je to všetko v norme
3) drivery som skúšal už asi všetky možné aj nemožné...
4) grafikou to nieje. včera som si grafiky vymenil s kamarátom a robí mi to aj na tej jeho, čož jemu to na mojej grafike nerobí :X už sme vymienali aj HDD, aj RAMku, aj procesor a jemu to ide normálne. podľa mňa to bude v základnej doske. už mám vedľa seba inú, zachvílu to vyskúšam a potom sa ozvem.
ešte k tej tvojéj 1. vete. v menu mi to nerobí, vo filmoch taktiež nie. ale v ukážkach v hre mi to robí. napríklad keď dám gól na NHLke a ide replay tak mi to seká. jedno seknutie mi trvá asi 15-20sekúnd, a robí to ako sa mu zachce. niekedy to sekne 2x po sebe na 20sekúnd, a niekedy 5min nič a potom to sekne, potom zas 5min nič a potom to sekne napr. 2x za sebou hneď.

//autoeditácia príspevku ( 17 May 2009, 12:37 )
tomaxx_199 napísal:mozno mas chybu niekde inde mozno vo windowse alebo v hrach
tiež som si to myslel, ale zistil som že to asi tak nebude. Pretože mi to robí v každéj hre, aj v tých ktoré som v živote nehral a včera som ich pre vyskúšanie nainštaloval.
tomaxx_199
Medium Professional
Medium Professional

a skusil si aj integrovanu?
drodo15
Light Expert
Light Expert

tomaxx_199 napísal:a skusil si aj integrovanu?
neskúsil, skúsim. :-)
Napísať odpoveď