takže čavte
mam taky problem že ked dam vypnut pc tak normalne vypina ale potom sa normalne reštartne mal by sa vypnut ale nevypne neviete v čom može byt problem??predtim som mal integrovanu grafiku ale ako som dal ati radeon x800 tak sa nechce akosi vypnut
zakladna ASUS M2N-CM DVI/C/SI, nForce630
2 Gb ram ddr2
zdroj no name 400 W
ati radeon x800
4 HDD
AMD Dual-Core Athlon A64 X2 5200+ EE (65W)
nemas znahodou zositovane pc?? mne to tak robilo ked som mal cez switch zostietovane 3pc tak som jeden vypol normalne sa vypinal a hned nato sa zapal ako keby si ho restartoval ako si pisal...
nie nepomohlo presne toto aj kamošovi robilo a tiež mal sapphire akesi neviem typ.mas este dajake napady:?
//autoeditácia príspevku ( 16 May 2009, 13:47 )
akurat davam full scan na ad-aware a už su tam 2 virusy može to byt aj tym?? inač skusal som zapojiť druhy hdd a tam je vista ale tam sa normalne vypol pc
však uvidím nahodim ešte eset a ak nepomože tak čo by mohlo hmm?
štart -> spustiť, napíš eventvwr.msc a enter. Vľavo vyber system, v pravo si daj zoradenie podľa dátumu a hladaj chyby z daného dňa a najlepšie času kedy si dal vypínať. Možno došlo k nejakej hw chybe (zrejme kvôli tej grafike) ktorá spôsobila reštart. Ak tam niečo nájdeš, čo zodpovedá tomu času tak dvojklik a pošli sem popis chyby
//autoeditácia príspevku ( 16 May 2009, 15:52 )
ST1GD3R napísal:Hmm nebudeš mať neaký vír ktorý prenastavil vypnut na restartovat?
to je veľmi nepravdepodobné, nemám pocit že je to programovatelný event, že by stačilo iba niečo v registroch zmeniť alebo tak. Skôr tam bude robiť problém niečo s tou grafikou keď to začalo až po jej výmene robiť
no datum si nespomeniem ale asi to bolo večer takže prve to bude asi a inač som si všimol že neodinštalovalo všetky ovladače lebo som našiel v ovladacom panely nvidiu na grafiku aj ked som dal vsetky prec
takže tu su screeny kde vsade boli chyby
tak predsa to bude tou grafikou. Skús si spraviť poriadok s ovládačmi, na chybách čo si dal skôr sa mi zdá že som videl niečo že tam dačo chýbalo alebo čo to bolo
no ale praveze tieto ovladace su zo stranky
ati.amd.com/support/driver.HTML
zeby som skusil z http://www1.sapphiretech.com ????
alebo ako hmmm?ja uz fakt neviem
no to važne neviem registre som prečistil a tie ovladače nie nemal by som ich mat viac nechapem na co naražaš?tu je fotka z spravca zariadení
//autoeditácia príspevku ( 16 May 2009, 18:12 )
vieš kedy bol preinštalovany pred nedavnom hned sa kuknem kedy ale asi to bude najrozumnejší spôsob
takže 14.5.09 o 19:19:29 bol instalovany
počkaj, prečo ju tam máš ako secondary? Si si istý že ju používaš a nie si stále na tej integrovanej? Prepol si ju v biose? Ja som desktop pod rukami nemal už ani nepamätám, ale ako si spomínam ešte na moje archaicke časy práce s pc tak viem, že keď som dával do pc s integrovanou grafikou novú 64 MB ( ) tak som integrovanu vypínal v biose
audiotrack napísal:počkaj, prečo ju tam máš ako secondary? Si si istý že ju používaš a nie si stále na tej integrovanej? Prepol si ju v biose? Ja som desktop pod rukami nemal už ani nepamätám, ale ako si spomínam ešte na moje archaicke časy práce s pc tak viem, že keď som dával do pc s integrovanou grafikou novú 64 MB ( ) tak som integrovanu vypínal v biose
mas pravdu v biose sa vypina integrovana a zapina sa normalna.. a to secondary no ja neviem ale on ju tam ma dva krat raz normalne a druhy krat ze secondary on to ma nejake dopletene skus tu grafiku vybrat a skus dat len integrovanu ci to to bude robit, alebo skus vymenit za druhu ak mas nejaku a vyskusat to tak..
audiotrack napísal:počkaj, prečo ju tam máš ako secondary?
počkaj moja integračka nezvladla ani napríklad NFS most wanted na maximalne rozlišenie a to nehovorim ani GTA SA a teraz fičim na maximalných a monitor mam zastrčeny v pcie grafike ale ked spustim hd video tak ta integračka až horí 55°C heh a v biose som dal že prve pcie-pci-igp
vtedy to bolo takto igp-pci-pcie a to sekondary je druha zastrčka taka vačšia biela nie???či sa mylim???
integracka hori? teraz mi to trochu neni jasne ako ked ty pouzivas pci tak integrovanu mas vypatu.. takze nechapem ako ti moze horiet..
//autoeditácia príspevku ( 16 May 2009, 18:36 )
a este to secondary je vlastne druhy dodatocny, vedlajsi a ty by si tam mal mat nastavene primary to je hlavny (prvy) proste v biose kde mas pci-e tak tam by malo byt primary aspom ja to tak mam...
dúfam že som to neprehliadol,teda spýtam sa: pred montážou tej grafiky bolo všetko OK?.nieaké to OC si neriešil? ZDROJ?
na zdroji máš aký konektor teda koľko pinový? 20/24?
a taká prosba nevedel by hodiť fotku celej bedne a ukázať presne čo ti "horý". vieš na isto že to je integračka? chip set?
GOOD LUCK
typek61 napísal:no to važne neviem registre som prečistil a tie ovladače nie nemal by som ich mat viac nechapem na co naražaš?tu je fotka z spravca zariadení
//autoeditácia príspevku ( 16 May 2009, 18:12 )
vieš kedy bol preinštalovany pred nedavnom hned sa kuknem kedy ale asi to bude najrozumnejší spôsob
takže 14.5.09 o 19:19:29 bol instalovany
mozno sa ti pokazila karta
//autoeditácia príspevku ( 17 May 2009, 11:45 )
typek61 napísal:no tak zapol som speed fan 55°C
tu mate fotky a inac sekondary nie je tento slot??pp.JPG??
a tu je screen z speedfan a everest
ja viem je to zaujimave