Poradte s modemom.

Ak plánujete kúpu HW, SW, elektroniky..., tak si skúste nechať poradiť...
DJsparco
Novice
Novice

Poradte s modemom.

Príspevok od používateľa DJsparco »

Takze na uvod najskor napisem ze sa zrovna moc nerozumiem modemom,routerom,atd.proste doteraz pouzivam modem Microcom AD 2622 od T-comu ktory ma uz dake 4 roky a slape bez problemov,no nedavno som si kupil notebook Acer Aspire 6920G-582G32MN ktory ma ako kazdy novy notebook OP-Windows Vista a sucasny modem ju nepodporuje.Preto by som potreboval nejake lacne riesenie pripojenia notebooku na net,kludne mi postaci tiez klasicky modem na Turbo 2 od T-comu.wifi router nepotrebujem,kedze notebook mam stale na jednom mieste a sucasny comp po spojazdneni netu na notebooku dam prec,cize potrebujem len nieco na jeden comp.na ich stranke som nasiel tento: http://www.t-com.sk/Default.aspx?CatID= ... &ktzid=797 ,len ako som uz pisal,moc sa tomu nerozumiem a neviem ci to bude fungovat.tu je zopar parametrov mojho notebooku:

Komunikace

* Acer Video Conference zahrnující integrovanou webovou kameru Acer Crystal Eye HD, podporující technologii Acer PrimaLite™
* Software Acer Video Conference Manager podporující technologii Video Quality Enhancement (VQE) s kompresí videa H.264, podporující online videohovory v rozlišení 640 x 480 pixelů a s interaktvním drag-and-drop Picture-in-Picture (PIP)
* Technologie Acer PureZone
* Volitelně Acer Xpress VoIP telefon
* Intel® Wireless WiFi Link 4965AGN (dual-band quad-mode 802.11a/b/g/Draft-N) Wi-Fi CERTIFIED® síťové připojení, podporující bezdrátovou technologii Acer SignalUp™ s bezdrátovou technologií InviLink™ Nplify™, nebo Intel® PRO/Wireless 3945ABG (dual-band tri-mode 802.11a/b/g) Wi-Fi CERTIFIED® síťové připojení, podporující bezdrátovou technologii Acer SignalUp™
* 56K ITU V.92 modem s PTT homologací; Wake-on-Ring ready
* 10/100/1000Mbps Gigabit Ethernet; Wake-on-LAN ready
* Bluetooth® 2.0+EDR (Enhanced Data Rate)
(vybrané modely)

Rozhraní

* 1x ExpressCard™/54 slot
* 1x Čtečka karet 6 v 1 (SD™, MMC, MMCplus™, MS, MS PRO, xD)
* 4x USB 2.0 port
* 1x HDMI™ port s podporou HDCP
* 1x Consumer infrared (CIR) port
* 1x Externí displej (VGA) port
* 1x RF-in jack
(pouze u modelů s TV tunerem!)
* 1x Podpora sluchátka/reproduktor/line-out konektor s podporou S/PDIF
* 1x Microphone-in jack
* 1x Line-in jack
* 1x Modem (RJ-11) port
* 1x Ethernet (RJ-45) port
* 1x DC-vst. konektor pro AC adaptér

ak sa nemylim tak by sa to malo dat zapojit cez ethernet port,ale s toho som uz uplna lama.dik za pomoc
PAuLi3
Darca
Darca
Používateľov profilový obrázok
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa PAuLi3 »

cena toho modemu 66e, za tie peniaze mas dnes plnohodnotny adsl2+ wifi router s modemom, takze urcite by som radsej siel do toho , ako platiti nehorazne vysoku sumu za taky modem...
btw. mam tiez dsl od t-com , (turbo2)
mam doma 2 xnotebooky a normalny pc, na ktorom mam napojeny tento router, ktory mi uz vyse roka slape ako svajciarske hodinky.. nepotrebujes k nemu ani povodny modem , kedze ho v sebe. notebooky su napojene cez wifi , co je urcite lepsie ako tahat dlhe kable cez cely dom
DJsparco
Novice
Novice

PAuLi3 napísal:cena toho modemu 66e, za tie peniaze mas dnes plnohodnotny adsl2+ wifi router s modemom, takze urcite by som radsej siel do toho , ako platiti nehorazne vysoku sumu za taky modem...
btw. mam tiez dsl od t-com , (turbo2)
mam doma 2 xnotebooky a normalny pc, na ktorom mam napojeny tento router, ktory mi uz vyse roka slape ako svajciarske hodinky.. nepotrebujes k nemu ani povodny modem , kedze ho v sebe. notebooky su napojene cez wifi , co je urcite lepsie ako tahat dlhe kable cez cely dom
no len ja som podpisoval novu zmluvu a ten modem by som mohol mat za akciovu cenu 14,90 eur.ide mi o to ci to bude fungovat.kabel uz mam 4 roky natiahnuty,takze to mi az tak nevadi.len nechcem zbytocne platit za ten wifi router od T-comu 49,90eur,ked ho aj tak nevyuzijem.
PAuLi3
Darca
Darca
Používateľov profilový obrázok
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa PAuLi3 »

tak potom len klasicky z tvojho pc cez sietovy kabel na tvoj notebook, btw modem ma len jeden RJ45 konektor, ktory neviem ci davas alebo nie aj do PC, cize ak mas na pc len jeden rj45 konektor tak potom neviem ako to chces spravit s tymto modemom...
Filipito
Darca
Darca

Príspevok od používateľa Filipito »

zober ten co ti poradil pauli, kvalitna znacka (momentalne mam tiez doma netgear a tiez perfektne funguje). nic s nim nestratis.
predstav si situaciu ze mas nieco rozrobene , potrebujes ist na wc, zapnes wifi a ides :wink: , ziadne kable nic. :)
DJsparco
Novice
Novice

PAuLi3 napísal:tak potom len klasicky z tvojho pc cez sietovy kabel na tvoj notebook, btw modem ma len jeden RJ45 konektor, ktory neviem ci davas alebo nie aj do PC, cize ak mas na pc len jeden rj45 konektor tak potom neviem ako to chces spravit s tymto modemom...
sucasny modem mam zapojeny do PC cez usb.skusal som ten modem nainstalovat aj do notebooku,ale je to dost zlozite.chce to po mne take nastavenia,ake som doteraz pri instalacke na PC nikdy nemusel nastavovat.a ani neviem ci to pojde,ked T-com ma na stranke pri tom modeme napisane ze nepodporuje Vistu.

//autoeditácia príspevku ( 17 May 2009, 12:46 )
Filipito napísal:zober ten co ti poradil pauli, kvalitna znacka (momentalne mam tiez doma netgear a tiez perfektne funguje). nic s nim nestratis.
predstav si situaciu ze mas nieco rozrobene , potrebujes ist na wc, zapnes wifi a ides :wink: , ziadne kable nic. :)
no ja az taky zavisly na nete nie som :D .
xH4wK

Príspevok od používateľa xH4wK »

Aj ked celkom nechapem ako ti moze OS nepodporovat modem, to sa prihlasujes na domenu vo wine ? nemas to nastavene v modeme ? Ak by si to mal nastavene v modeme, nie je mozne aby ti to neslo, iba ak by si nemal ovladace na LAN port ktory mas pravdepodobne na doske.

Ale ak chces tak tu mas za cca 56,80€
http://www.datacom-ke.sk/default.asp?cl ... tiid=19318
Pouzivam ho aj ja a fachci bez problemov, wifi takisto.
Napísať odpoveď