Zdravicko.
Potreboval by som kupit nejaky router. Do tychto veciciek sa moc nevyznam tak ked polozim nejaku blbu otazku tak sa necudujte
Potreboval by som prepojit dva stolne PC a dostat nane internet. Ale jeden PC by musel slapat cez WiFi a druhy cez kabel.
Cena: okolo 50 €.
Mno ten internet som mal povodne cez kablovku akurat ze mi to potom dali cez antenu. Je to antena NANOSTATION2. A internet mam od WIMAX tusim . A nevem ci je to nejaksi dolezite ale IP je riesana tak ze to mam nastavene na "Ziskat IP adresu zo serveru DHCP automaticky". Takze ziadnu tam nemam napisanu.
Arachno ziadni problem osobne mam doma WI-Maxshita pripajas sa cez PPOE tzv. vytacanie cekni tieto modely:: ja by som isiel do Asusu alebo Ovislink, D-Link by som nikdy neriskoval...
tomaxx_199 napísal:wl-5460 multifunkcne ap to znamena ze sa da vseliak nastavit a stoji okolo 33€
Myslel si toto? OvisLink WL-5460AP. Ktomu treba kupit aj nejake prijimacie zariadenie ze? Dasa ten router s PC prepojit aj s kablom alebo len cez WiFi ???
Takze takto, ten ovislink ma 2x1 RJ-45 pripojku na LAN cize prvy PC napojis cez kabel, druhy cez WI-FI..samozrejme ten druhy pc bude potrebovat wifi zariadenie bud cez USB, PCI,...router nastavis na routovanie nahodis heslo a uz surfujes, nic ine ktomu nepotrebujes...rezim budes mat PPOE cize len zadas heslo a meno ktore si dostal za par sekund si to nastavis a ides...
Andrew007 napísal:Takze takto, ten ovislink ma 2x1 RJ-45 pripojku na LAN cize prvy PC napojis cez kabel, druhy cez WI-FI..samozrejme ten druhy pc bude potrebovat wifi zariadenie bud cez USB, PCI,...router nastavis na routovanie nahodis heslo a uz surfujes, nic ine ktomu nepotrebujes...rezim budes mat PPOE cize len zadas heslo a meno ktore si dostal za par sekund si to nastavis a ides...
No ten PC ktory pojde cez WiFi je dost stary a neviem ci je nanom nejaky PCI slot tusim su to vsetko AGP takze to radsej poriesim cez USB.
A aky to ma asi dosah?
No zo Sarku, ak mas par Ecok naviac ...este ktomu Canyonu beres to na vlastnu zodpovednost, neviem teor. aky ma dosah a router ked uz vyberat nechces tak zober ten pre teba cena/vykon
tomaxx_199: pre boha nechaj Arachna aby vybral sam co cche, najlepsie je to ze pred par dnami som ti ja vysvetloval to cele, a teraz pises ako by si mal stym rocne skusenosti