caute,
robim si doma mensiu DB a dostal som sa k mensiemu problem s SQL, mam 2 tabulky, v jednej je ID a Datum (a dalsie polozky, ktore su nepodstatne), do tejto prvej sa insertuju udaje a v druhej sa tiez nachadza ID a Datum a potreboval by som aby sa po zadani ID v druhej tabulke(v Prvej uz to ID aj s Datum uz su) automaticky vyplnil Datum (aby bol rovnaky ako v prvej tabulke). Snazil som sa to riesit cez cudzi kluc odkazujuci na prvu tab kde ID je primarny kluc. Bohuzial mi to stale nebere.
Mam nahodene mysql a DB zatial upravujem cez Navicat.
Chcel by som poprosit o mozne riesenia, pripadne navrhy, ako by sa dal tento problem osetrit. thx
problem s SQL
-
audiotrack
VIP
- Kontaktovať používateľa:
Kód: Vybrať všetko
update tabulka2 set datum=(select datum from tabulka1 where tabulka2.id=tabulka1.id and tabulka2.id=5) where tabulka2.id=5diky
, som aj rozmyslal ze ked to nepojde nejako cez navicat nastavit, ze to pekne porobim cez klasicke sql prikazy. Ale aj tak by bolo fajn keby niekto vedel ako to osetrit priamo cez navicat aby som mohol navicat vyuzivat aj ako editor a zaroven aj na vkladanie dat cez formulare priamo v navicate...
-
TGiJack
Medium Star
- Kontaktovať používateľa:
Navicat je proste len programik na vytvaranie tabuliek ,DB,atd.. ale vytvor si vnom Query ktore ti napisal audiotrack a ulož si ho a ked ho budeš potrebovat tak ho len pustiš a je hotovopeto_73 napísal:diky, som aj rozmyslal ze ked to nepojde nejako cez navicat nastavit, ze to pekne porobim cez klasicke sql prikazy. Ale aj tak by bolo fajn keby niekto vedel ako to osetrit priamo cez navicat aby som mohol navicat vyuzivat aj ako editor a zaroven aj na vkladanie dat cez formulare priamo v navicate...
Scitavanie prvkov v roznych tabulkach
jaj, nenapadlo mi ze to bolo myslene takto, neskor to skusim, dik
edit 19.5 : prebehlo mi to v pohode, upravene podla potreby, takze diky moc:)
//autoeditácia príspevku ( 22 May 2009, 0:02 )
Chcel by som sa spytat, ze ako by sa dali zratat dva udaje v dvoch roznych tabulkach a najlepsie tak aby sa k tomu prvemu pripocital ten druhy a prepisal by sa... rozmyslal som ze to nejako spravit cez Update, pripadne mozno sum alebo join...
Proste napr do stav.pocet priradit hodnotu stav.pocet + prijem.pocet (ale len jeden udaj vzhladom na ID zaznamu ktore su rovnake pre tie dva zaznamy (snad to je napisane ako tak pochopitelne) pripadne este ako aj odcitat ak by som odoberal. diky
//autoeditácia príspevku (24 May 2009)
som si k tomu teraz vecer sadol a problem je vyrieseny sposobom, vytvorenia dalsieho stlpca v druhej tabulke, kam sa potom prekopiruju dane data a nasledne dalsim updatom sa stlpce zrataju... takze pohodicka
edit 19.5 : prebehlo mi to v pohode, upravene podla potreby, takze diky moc:)
//autoeditácia príspevku ( 22 May 2009, 0:02 )
Chcel by som sa spytat, ze ako by sa dali zratat dva udaje v dvoch roznych tabulkach a najlepsie tak aby sa k tomu prvemu pripocital ten druhy a prepisal by sa... rozmyslal som ze to nejako spravit cez Update, pripadne mozno sum alebo join...
Proste napr do stav.pocet priradit hodnotu stav.pocet + prijem.pocet (ale len jeden udaj vzhladom na ID zaznamu ktore su rovnake pre tie dva zaznamy (snad to je napisane ako tak pochopitelne) pripadne este ako aj odcitat ak by som odoberal. diky
//autoeditácia príspevku (24 May 2009)
som si k tomu teraz vecer sadol a problem je vyrieseny sposobom, vytvorenia dalsieho stlpca v druhej tabulke, kam sa potom prekopiruju dane data a nasledne dalsim updatom sa stlpce zrataju... takze pohodicka