Zarovnanie v html
-
weroro
Flash coder
- Kontaktovať používateľa:
Zarovnanie v html
cawte...
html nepatri do mojej parkety a ovladam ho len zbezne...
tak sa chcem opytat ako sa da zarovnat objekt na stred stranky a to tak ze bude zarovnany aj horizontalne a aj vertikalne..
na horizontalne pouzivam <center> ale vertikalne zarovnat neviem... chcem dosiahnut aby sa objekt pri akom kolvek rozliseny monitora na stranke centroval presne do jej stredu aj vodorovne aj zvislo...
dakujem
html nepatri do mojej parkety a ovladam ho len zbezne...
tak sa chcem opytat ako sa da zarovnat objekt na stred stranky a to tak ze bude zarovnany aj horizontalne a aj vertikalne..
na horizontalne pouzivam <center> ale vertikalne zarovnat neviem... chcem dosiahnut aby sa objekt pri akom kolvek rozliseny monitora na stranke centroval presne do jej stredu aj vodorovne aj zvislo...
dakujem
-
TGiJack
Medium Star
tu je ako jednodychy priklad
.stred { width: 700px;..... margin: 200px auto; tam kde je tých 200px to je vlastne o kolko ma byt stranka posunuta od vrchu a "auto" je kolko ma byt posunuta od kraja takze všetko čo napišeš teraz medzi ten div bude v strede a 200px posunute od vrchu
ak chceš niečo konkretne vysvetlit tak sa opítaj
}
Kód: Vybrať všetko
<!DOCTYPE HTML PUBLIC "-//W3C//DTD HTML 4.01 Transitional//EN">
<html>
<head>
<meta http-equiv="content-type" content="text/html; charset=utf-8" />
<style>
body {
margin: 0;
text-align: center;
}
.stred {
width: 700px;
background-color: #FF6600;
margin: 200px auto;
}
</style>
</head>
<body>
<div class="stred">
Obsah stránky
</div>
</body>
</html>
ak chceš niečo konkretne vysvetlit tak sa opítaj
}
-
weroro
Flash coder
je to good ale aj tak musim rucne nastavovat o okolko pixelov sa ma zvislo posunut ... nie je nie co take ze bi sa to zarovnalo automaticky? lebo pri rozliseni 1024x768 to je napr. good ale ked si stranku otvorim na 1680x1050 tak to neni v strede ale zase o nieco hore..
edit// neda sa namiesto 200px pouzit dako auto? skusal som ale nejde to
margin: 200px auto;edit//
margin: 200px auto;-
TGiJack
Medium Star
stači ak to 200 zmeniš napriklad na 5% a jeto bude sa ti to automaticky zväčšovat podla rozlišenia
čiže novy zápis bude takýto
margin: 5% auto;skús niečo takéto
<table border="0" cellspacing="0" cellpadding="0" width="100%" height="100%">
<tr>
<td align="center" valign="middle">
<table cellspacing="0" cellpadding="2" border="0">
<tr>
<td>
obsah stranky by mal byt vzdy v strede
</td>
</tr>
</table>
</td>
</tr>
</table>-
TGiJack
Medium Star
aj toto je riešenie velmi pomale lebo niektore prehladače ti nezobrazia stranku pokym nenačitaju celu tabulku, aj ked v dnešnej dobe je to uz celkom jedno ..ked už ma každy rýchli internet..beluský napísal:skús niečo takéto
<table border="0" cellspacing="0" cellpadding="0" width="100%" height="100%"> ....... </table>
ale ako kto chce mne sa lepšie pracuje z div/span a tabulky pouzivam len na formulare,tabulky a nejake tie menšie pracičky
Trochu mimo témy, ale napadlo mi, čo by robili "tvorcovia" webových stránok, keby všetky prehliadače začali spracovávať height=100% presne tak, ako by to spracovávať mali (a teda v podstate by to ignorovali).beluský napísal:skús niečo takéto
<table border="0" cellspacing="0" cellpadding="0" width="100%" height="100%"> <tr> <td align="center" valign="middle"> <table cellspacing="0" cellpadding="2" border="0"> <tr> <td> obsah stranky by mal byt vzdy v strede </td> </tr> </table> </td> </tr> </table>
Načo do toho pcháte css....
a máš to 
<html>
<head>
</head>
<body>
<div align="center">
Stred
</div>
<div align="left">
Left
</div>
<div align="right">
Right
</div>
</body>
</html>
-
TGiJack
Medium Star
prepač že kazim tvoju radost ale on to chcel aj vertikalne umiestnit do strebuMmartin napísal:Načo do toho pcháte css....a máš toKód: Vybrať všetko
<html> <head> </head> <body> <div align="center"> Stred </div> <div align="left"> Left </div> <div align="right"> Right </div> </body> </html>
Re: Zarovnanie v html
Potreboval by som pomoc, nevyznam sa v tom a ked som uz googlil a myslel som, ze to mam tak mi to neslo. Potrebujem hodit klikatelne odkazy na stranku v takomto tvare:
hojko hojko hojko
hojko hojko
hojko
Ako docielit, aby som mal medzi odkazmi rovnake medzery v stlpcoch/aby to bolo zarovnane. Tiez nejaky kod, ktorym si urcujem aka ta medzera ma byt velka. Ak by bol niekto taky dobry a urobil mi tieto 3 riadky a ja si tam uz dosadim svoje texty a linky. Googlil som, no nejak neuspesne, myslel som ze by to mohlo ist cez tabulku (<table>, <tr>, <td>...) no to mi zarovnalo iba ak tam bol text, nie klikatelny odkaz. K+ samozrejmostou. Dakujem za kazdu pomoc, kedze toto vobec neovladam.
hojko hojko hojko
hojko hojko
hojko
Ako docielit, aby som mal medzi odkazmi rovnake medzery v stlpcoch/aby to bolo zarovnane. Tiez nejaky kod, ktorym si urcujem aka ta medzera ma byt velka. Ak by bol niekto taky dobry a urobil mi tieto 3 riadky a ja si tam uz dosadim svoje texty a linky. Googlil som, no nejak neuspesne, myslel som ze by to mohlo ist cez tabulku (<table>, <tr>, <td>...) no to mi zarovnalo iba ak tam bol text, nie klikatelny odkaz. K+ samozrejmostou. Dakujem za kazdu pomoc, kedze toto vobec neovladam.
-
harrison314
Hardcore addict
daj to do neviditelnej tabulky,neoiron napísal:Potreboval by som pomoc, nevyznam sa v tom a ked som uz googlil a myslel som, ze to mam tak mi to neslo. Potrebujem hodit klikatelne odkazy na stranku v takomto tvare:
hojko hojko hojko
hojko hojko
hojko
tam kde maju byt policka prazdne daj
-
Grim
Darca
...daj sem kód tej tabuľky...tabuľka zarovnáva aj odkazy a obrázky...niečo si tam podľa mňa robil zle...
Grim dakujem, pozrel som sa na to este raz a skutocne som to urobil zle. Kedze sa v tom nevyznam tak som myslel, ze to v tabulke byt nemoze 
harrison314 dakujem za tip
harrison314 dakujem za tip
-
weroro
Flash coder
Tabuľky? To ako vážne?
Takto to vyzerá:
Alebo
Takto to vyzerá:
<!doctype html public "-//W3C//DTD HTML 4.01 Transitional//EN" "http://www.w3.org/TR/html4/loose.dtd">
<html>
<head>
<meta http-equiv="content-type" content="text/html; charset=utf-8">
<title>test</title>
<style type="text/css">
<!--
.stlpec{float:left;padding:0 5px;}
//-->
</style>
</head>
<body>
<div class="obal">
<div class="stlpec">
<a href="#">hojko1</a>
<br>
<a href="#">hojko1</a>
<br>
<a href="#">hojko1</a>
</div>
<div class="stlpec">
<a href="#">hojko2</a>
<br>
<a href="#">hojko2</a>
</div>
<div class="stlpec">
<a href="#">hojko3</a>
</div>
</div>
</body>
</html>Kód: Vybrať všetko
<!doctype html public "-//W3C//DTD HTML 4.01 Transitional//EN" "http://www.w3.org/TR/html4/loose.dtd">
<html>
<head>
<meta http-equiv="content-type" content="text/html; charset=utf-8">
<title>test</title>
</head>
<body>
<div class="obal">
<div>
<a href="#">hojko1</a>
<a href="#">hojko1</a>
<a href="#">hojko1</a>
</div>
<div>
<a href="#">hojko2</a>
<a href="#">hojko2</a>
</div>
<div>
<a href="#">hojko3</a>
</div>
</div>
</body>
</html>Re: Zarovnanie v html
Čo máš proti tabuľkám? Kým do nich nepchá kopu javascriptu, je to dosť jedno.
-
weroro
Flash coder
Možno dosť subjektívny názor ale ak robíš dynamickú stránku (čo v tomto prípade nevieme ale v dnešnej dobe to je viac ako isté) ktorá sa generuje, tak sa omnoho lepšie pracuje s blokmi ako s TD. Nejde ani tak o to čo je obsahom ale o princíp samotný. Samozrejme ak chcem robiť cenník alebo výsledky zápasov, tak sa nad tým zamyslím, ale toto nič podobné asi nebude.
weroro dakujem za kody, ten prvy by sa mi hodil viac, no ked ho skopirujem tak mi vsetky odkazy da pod seba a nevytvori stlpce. Ten druhy ide perfektne. Chyba je niekde u mna takze asi ostanem pri tabulke
Ak by mi to, ale islo niekedy tak medzery medzi stlpcami si upravujem tymto? stlpec{float:left;padding:0 5px;}
Este k tym tabulkam, to je prve co som vygooglil a pre absolutneho neznalca html kodu mi to prislo najprijatelnejsie na nahodenie.
Zatial som chcel dat iba klikatelne odkazy, neskor mozno aj obrazky, aby ste mali predstavu co vlastne chcem, tak take nieco:
http://www.visitslovakia.com/partneri/
Este k tym tabulkam, to je prve co som vygooglil a pre absolutneho neznalca html kodu mi to prislo najprijatelnejsie na nahodenie.
Zatial som chcel dat iba klikatelne odkazy, neskor mozno aj obrazky, aby ste mali predstavu co vlastne chcem, tak take nieco:
http://www.visitslovakia.com/partneri/