Kupa zdroja

Ak plánujete kúpu HW, SW, elektroniky..., tak si skúste nechať poradiť...

Ktory zdroj podla poziadaviek z alzy kupit ?

CORSAIR TX850, 850W
1
7%
CORSAIR TX750, 750W
3
21%
CORSAIR HX620, 620W
3
21%
CORSAIR HX520, 520W
2
14%
CORSAIR TX650, 650W
0
Žiadne hlasovania
SEASONIC S12-650HT Energy 80-Plus, 650W
3
21%
TAGAN TG500-U88 BZ, 500W
0
Žiadne hlasovania
Enermax PRO82+ 525W
2
14%
iny
0
Žiadne hlasovania

Celkom hlasov: 14

Lord ANAKIN
Professional
Professional
Používateľov profilový obrázok

Kupa zdroja

Príspevok od používateľa Lord ANAKIN »

Takze potreboval by som poradit nejaky solidny zdroj k :

Intel CD2 8200
2x2GB DDR2 800Mhz
HDD WD 640GB 7200ot/32MB cache
DVD napalovacka
2x120mm ventilator

-proste taka klasika ale ide o to ze mala by prist do zostavy nejaka nova lepsia grafika , dalsi disk , nejaky neon , neskor dalsia mechanika
takze mal by potiahnut v pohode tieto veci ....

- o bonus beriem modularnu kabelaz, cim tichsia prevadzka , aktivne PFC , vyberahte prosim na alze ...

dakujem
skajlerko
Medium Star
Medium Star
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa skajlerko »

FORTRON BlueStorm II 500W

http://www.alza.sk/zdroj-fortron-bluest ... d81684.htm

toto ti kľudne postačí.
johny_sk
Professional
Professional

Príspevok od používateľa johny_sk »

enermax, seasonic, corsair ...
Lord ANAKIN
Professional
Professional

pod pojmom lepsia grafika si predstavujem aby dokazala napajat vsetko co je na trhu ze keby sa mi za dva roky dostala do ruky taka :

http://www.alza.sk/graficka-karta-gainw ... 104424.htm

ze nemusim nakupovat zdroj ... mam 400kovu Sagu a nemam ju ani rok no ked by som kupil taku:

http://www.alza.sk/graficka-karta-gainw ... 111858.htm

uz by mi asi nestacila :(

takze nieco aj do buducnosti ...

-upravim to trosku este... maximum cenovy strop 120ecok , samozrejme cim menej tym lepsie a nech je skladom
Nyssow
Darca
Darca

Príspevok od používateľa Nyssow »

Ak 120€ Enermaxy sú drahé, čiže buď HX620 / TX650.
Rattata
Light Professional
Light Professional

Príspevok od používateľa Rattata »

odporucam http://www.alza.sk/zdroj-corsair-hx520-d67907.htm

pracoval som s nim viackrat, perfektne vyriesena kabelaz, tichy, dobra cena, maximalna spokojnost...
brm
Darca
Darca

Príspevok od používateľa brm »

Ak tam chce silou mocou pchať žrútov typu 4870X2/GTX295 a všetko celé prípadne ešte aj vytaktovať, tak už by som radšej pozeral po 600W alternatíve.

Inak Enermax Pro82+ 625W je tesne nad 120€.. akurát nemá modulárnu kabeláž.
Rattata
Light Professional
Light Professional

Príspevok od používateľa Rattata »

4870x2 ta 520 utiahne, asi tak dva mesiace dozadu som skladal tuto zostavu. Samozrejme ktovie ake grafiky budu o dva roky...
brm
Darca
Darca

Príspevok od používateľa brm »

veď hej.. ale keby taktnul E8200 na +4GHz a potočil by aj 4870X2/GTX295, už by podľa mňa atakoval hranicu 500W.. :)

A ako píšeš.. ktovie, akú spotrebu budú mať 5870X2/GTX395.. aby sa o pár rokov nesťažoval.. :)
Lord ANAKIN
Professional
Professional

- okis dik chlapci za motivaciu do ktorych znaciek sa pustit ...
- jasne ze nebudeme sa hrat na jasnovidcov lebo za dva roky budem menit urcite aj dosku , procak a neviem co vsetko ale podla mna uz to celkovo energeticke zatazenie nemalo ist velmi hore lebo to bude neunostne a zacina sa v poslednom case vsade zeleno mysliet , len som bol vytoceny s tej sagy co nevydrzala ani rok a to som do nej investoval cca v prepocte 50ecok ... cakal som ze vydrzi viac ....
- modularna kabelaz je len bonus .... mam presklenenu bocnicu tak preto by to mohlo byt lepsie, ked nie modularnu kabelaz tak aspon oflexovane vsetky kable lebo saga ma len 24pin vetvu oflexovanu od vyroby a nechcem do toho sahat ... aspon zatial nie a ked kupujem novy zdroj tak to uz urcite nie ....

takze mi to nejako shrnte co by ste kupovali vy nejaku najlepsiu trojku na pomer cena/vykon

este rozmyslam nad :

http://www.alza.sk/pocitacovy-zdroj-cor ... 107116.htm
vykonovo vyzera byt na tom s velkou rezervou len pozeram ze ma 120 vetrak a 140 by mala tichsie pracovat a najme este ked aj zdroj ma nizssi vykon ...

necham sa oste vami ovplyvnit / poradit .... dakujem
clovek1
Amateur
Amateur

seasonic

Príspevok od používateľa clovek1 »

osobne by som odporucal zdroj SeaSonic, su podla www.silentpcreview.com najlepsie.
aspon co sa tyka pouzitych suciastok, efektivnosti (bezne 80%+), tichosti (asi najtichsie na svete).
pouziva ich aj Apple ako svojho dodatavatela uz skoro 20r.

ohladom buduceho vykonu zdroja je portebne sa pozerat na vykon 12V vetiev, pretoze CPU aj GPU si beru dnes napajanie hlavne z 12V vetvy.
takze je lepsi zdroj, ktory dodava 52A na 12V vetve a ma udavany celkovy vykon 650W, nez napr. zdoj s celkovym udavanym vykonom 750W ale ma len 40A na 12V vetvach.

konkretne ja uvazujem, ze pri dalsom upgrade kupim tento:
http://www.tichepc.sk/produkt/Seasonic- ... -1313.html
Lord ANAKIN
Professional
Professional

ten seasonic maju na alze za 94ecok co je pekny rozdiel oproti tiche pc ... len mne sa viac pozdava pocin od Corsair - tuto znacku odporucali viacery a aj v testoch na tom neboli najhorsie a vyhodu vidim v 140mm vetraku ktory by mal byt dufam tichsi a ma pisany vyssi maximalny prudovy odber :

http://www.alza.sk/pocitacovy-zdroj-cor ... d83564.htm

co vy na to ?
clovek1
Amateur
Amateur

Lord ANAKIN napísal:ten seasonic maju na alze za 94ecok co je pekny rozdiel oproti tiche pc ... len mne sa viac pozdava pocin od Corsair - tuto znacku odporucali viacery a aj v testoch na tom neboli najhorsie a vyhodu vidim v 140mm vetraku ktory by mal byt dufam tichsi a ma pisany vyssi maximalny prudovy odber :

http://www.alza.sk/pocitacovy-zdroj-cor ... d83564.htm

co vy na to ?
pokial viem, tak na Alza rovnaky Seasonic, ako som uvadzal v linku, nemaju. ak si myslis nieco ine, posli priamy link.

Corsair tusim niektore zdroje (napr TX650) nechava robit SeaSonicu a dava si tam svoju nalepku. ten TX750 vyraba zase Channel Well Technology.
tie Corsairy su zvycajne opticky lepsie. a SeaSonicy zase zvycajne elektricky a posluchovo ;)

inac ten Corsair vypada papierovo odhladom vykonu dobre. ma 60A na 12V co dava spolu 720W pre CPU + GPU. ma 4x8 pin PCIe konektory pre graficku kartu.
inac myslim, ze je to zdroj pre SLI/Crossfire. ale mozno v buducnosti budu tolko zrat aj samostatne karty :)

dnes ma myslim pretaktovany CPU do 150W
ATI4870 ma asi 150W, 4870x2 bude mat nieco pod 300W
nVidia karty budu mat asi o malo menej, nez zodpovedajuce ATI karty (Nvidia 295 <= 4870x2)

konkretne na TX750 sa vraj stazuju kvoli hlucnosti. vraj je hlucnejsi ako TX650.
http://forum.corsair.com/v3/showthread.php?t=78467
http://forum.corsair.com/v3/showthread.php?p=387852
patro16
Light Professional
Light Professional

Re: seasonic

Príspevok od používateľa patro16 »

clovek1 napísal:osobne by som odporucal zdroj SeaSonic, su podla www.silentpcreview.com najlepsie.
aspon co sa tyka pouzitych suciastok, efektivnosti (bezne 80%+), tichosti (asi najtichsie na svete).
najtichsie zdroje na trhu vobec su Enermaxi rady PRO82+ a MODU82+ tak nezavadzaj

Lord ANAKIN :// ak vyzadujes maximalne ticho jednoznacne by som siel do PRO82+ 525W/625W alebo ak potrebujes naviac odpojitelne kable tak MODU82+ 525W/625W

osobne som po novom vlastnikom MODU82+ 625W a je to neuveritelne tichy zdroj(idle 500rpm) nechyta sa nanho ziadny Corsair, Seasonic... moznoze be quiet! by nanho mal ale ten som namal takze nemozem posudit ale to je uplne ina trieda ako Enermax, Corsair ci Seasonic

ale v podstate ak niesi narocny tak neurobis chybu ani jednou zanckou ale uz by som nekupoval zdroj bez cable managementu a taky 620W ti s prehladom postaci aj do buducnosti
clovek1
Amateur
Amateur

Re: seasonic

patro16 napísal:najtichsie zdroje na trhu vobec su Enermaxi rady PRO82+ a MODU82+ tak nezavadzaj

Lord ANAKIN :// ak vyzadujes maximalne ticho jednoznacne by som siel do PRO82+ 525W/625W alebo ak potrebujes naviac odpojitelne kable tak MODU82+ 525W/625W

osobne som po novom vlastnikom MODU82+ 625W a je to neuveritelne tichy zdroj(idle 500rpm) nechyta sa nanho ziadny Corsair, Seasonic... moznoze be quiet! by nanho mal ale ten som namal takze nemozem posudit ale to je uplne ina trieda ako Enermax, Corsair ci Seasonic

ale v podstate ak niesi narocny tak neurobis chybu ani jednou zanckou ale uz by som nekupoval zdroj bez cable managementu a taky 620W ti s prehladom postaci aj do buducnosti
dovolim si o tvojom vyjadreni pochybovat:
http://www.silentpcreview.com/article699-page1.html
patro16
Light Professional
Light Professional

tusim si nachytal sam seba pretoze konkretne ten Enermax MODU82+ 625W je na 3.mieste a v hlucnosti je rovnaky ako ten na 2. mieste a na prvom mieste je 430W Nexus(co je pre nas nepodstatne) takze je vlastene na 2.mieste a v hlucnosti na 1.mieste rovnako ako ten 850W Seasonic ked to chces takto vysvetlit podla tabuliek :wink:
silentpcreview napísal:10 = completely noiseless,
9 = effectively inaudible (usually this means <22 dBA@1m with a very smooth character and no hum, buzz or intermittent sonic effects)
5 = very quiet (~25 dBA@1m with a benign acoustic signature), and
1 = borderline quiet (~30 dBA@1m).
a netestovali zdroje z vyssej rady Be Quiet!(550W a viac )... maju tam len Be Quiet! Dark Power Pro 430...
takisto netestovali Enermaxi PRO82+/MODU82+ 525W...

takze by som sa podla silentpcreview nejako striktne neriadil

btw. posledny prispevok sa necituje
clovek1
Amateur
Amateur

patro16 napísal:tusim si nachytal sam seba pretoze konkretne ten Enermax MODU82+ 625W je na 3.mieste a v hlucnosti je rovnaky ako ten na 2. mieste a na prvom mieste je 430W Nexus(co je pre nas nepodstatne) takze je vlastene na 2.mieste a v hlucnosti na 1.mieste rovnako ako ten 850W Seasonic ked to chces takto vysvetlit podla tabuliek :wink:
a netestovali zdroje z vyssej rady Be Quiet!(550W a viac )... maju tam len Be Quiet! Dark Power Pro 430...
takisto netestovali Enermaxi PRO82+/MODU82+ 525W...

takze by som sa podla silentpcreview nejako striktne neriadil

btw. posledny prispevok sa necituje
ano ten Enermax Enermax Modu82+ 625W je vynikajuci zdroj.
z hladiska hluku, ucinnosti, kvality atd.
ale nie je pravda, ze by bol najlepsi na trhu. alebo, ze by bol lepsi nez akykolvek SeaSonic na trhu.

k ostatnym Enermaxom sa vyjadrit neviem, lebo netusim, cie vyrobky pod svojou znackou pri ktorom vyrobnom modeli predavaju.
aj Enermax predava zdroje vyrabane inymi vyrobcami pod svojou znackou.

Enermax, Tagan, ... to su komercne znacky. s peknym obalom, reklamou atd. kvalita tam moze byt, aj nemusi. zdroj mozu vyrabat, alebo len kupovat a lepit nalepky. to je rozne od jedneho modelu k druhemu.
patro16
Light Professional
Light Professional

clovek1 napísal: ale nie je pravda, ze by bol najlepsi na trhu. alebo, ze by bol lepsi nez akykolvek SeaSonic na trhu.
ty sa uvedom co pises absolutne necitas co pisem ja (ale ved co sa budem rozculovat nad nejakym novacikom ktory do tejto problematiky prd vidi)oporucam ti dokladne precitat moje prispevky vyssie :roll:
clovek1 napísal:k ostatnym Enermaxom sa vyjadrit neviem, lebo netusim, cie vyrobky pod svojou znackou pri ktorom vyrobnom modeli predavaju.
aj Enermax predava zdroje vyrabane inymi vyrobcami pod svojou znackou.
Eneramax si vyraba svoje zroje rady Pro, Modu, Liberty sam neprelepuje ich nalepkymi ako to robi Corsair zo vsetkymi zdrojmi(co su vlatne Seasonic alebo CHANNEL WELL TECHNOLOGY) a zabudas ze za bavime o urcitej triede a urcitych typoch zdrojov nepreberame znacku ako taku!!! :roll:

a pre tvoju informaciu kto vyraba vsetky zdroje Corsairu :wink: :
Corsair HX520W ... SEA SONIC ELECTRONICS CO LTD
Corsair HX620W ... SEA SONIC ELECTRONICS CO LTD

Corsair VX450 ... SEA SONIC ELECTRONICS CO LTD
Corsair VX550 ... CHANNEL WELL TECHNOLOGY CO LTD

Corsair TX650 ... SEA SONIC ELECTRONICS CO LTD
Corsair TX750 ... CHANNEL WELL TECHNOLOGY CO LTD

Corsair HX1000W ... CHANNEL WELL TECHNOLOGY CO LTD
clovek1 napísal:Enermax, Tagan, ... to su komercne znacky. s peknym obalom, reklamou atd. kvalita tam moze byt, aj nemusi. zdroj mozu vyrabat, alebo len kupovat a lepit nalepky. to je rozne od jedneho modelu k druhemu.
o Taganoch toho vela neviem(ale co som cital recenzie tak su to taktiez kvalitne zdroje) takze to necham tak ale kvalita je pri takychto znackach na vysokej urovni a obal a podobne veci su len doplnky :wink:

a zapamätaj si, ze posledny prispevok sa necituje
clovek1
Amateur
Amateur

je mozne, ze v sucasnosti enermax vyraba vsetky svoje zdroje sam.

temou bola porada zdroja pri kupe.
myslim, ze autor nespravi chybu ak sa bude riadit tabulkou na www.silentpcreview.com a cenou zdroja.
s prihliadnutim na potrebny vykon 12V vetvy ( Watt = Amper x 12 Volt)
Napísať odpoveď