Ako spravit ohen bez zapaliek?
-
audiotrack
VIP
- Kontaktovať používateľa:
-
erytrocyt
VIP
Audiotrack, a povedz mi čo zapáliš tu ? Áno, správne nič.
A čo by si zapáli tu? Máš mnoho možností.
Svojou fotkou si zhrnul, že ak sa človek v zime stratí, tak len v prostredí, ktoré vymedzuje tvoja fotka. Ale ty sa môžeš stratiť v akomkoľvek prostredí. V lese, na stepi, v horách kdekoľvek.
Tvoj príspevok s tou fotkou beriem ako tak, že dnes proste nemáš svoj deň.
//Ale aj tak budem reagovať na tvoj príspevok - každý ihličnatý stom pri svojom kmeni má suché odumreté konáriky, ktoré sa zapáliť dajú. Živica ihličnatých stromov je horľavá. Ešte niečo?
A čo by si zapáli tu? Máš mnoho možností.
Svojou fotkou si zhrnul, že ak sa človek v zime stratí, tak len v prostredí, ktoré vymedzuje tvoja fotka. Ale ty sa môžeš stratiť v akomkoľvek prostredí. V lese, na stepi, v horách kdekoľvek.
Tvoj príspevok s tou fotkou beriem ako tak, že dnes proste nemáš svoj deň.
//Ale aj tak budem reagovať na tvoj príspevok - každý ihličnatý stom pri svojom kmeni má suché odumreté konáriky, ktoré sa zapáliť dajú. Živica ihličnatých stromov je horľavá. Ešte niečo?
-
audiotrack
VIP
-
zvonenie33
Light Professional
pozri sa do vreciek a vyber vreckovkyaudiotrack napísal:úloha špecialne pre erytrocyta (ostatní mu neraďte):
nájdi na nasledujúcom obrázku niečo suché čo by sa dalo zapáliť:
týmto smerujem k tomu, že tá finta s ladom je tak dobrá na discovery, ale v skutočnosti dosť nepoužiteľná.
zkuzte povedat cari mari fuk!vsak ked chcete ohen,tak sa musite aj trosku posnazit,a nie len z nicoho a bez snahy spravit ohen.
Este ma napadla jedna moznost,nemusite ani nic robit,dokonca si ani drevo nemusite nazhromazdovat.staci sa postavit na kopec ku stromu,pockat tak tyzden dva,kym bude poriadna burka,potom pockat a vymodlikat si,aby do stromu udrel blesk a je to
bude to trvat mozno pol roka,mozno(takmer naisto)vas blesk zabije,ale hlavne je,ze bude ohen
Este ma napadla jedna moznost,nemusite ani nic robit,dokonca si ani drevo nemusite nazhromazdovat.staci sa postavit na kopec ku stromu,pockat tak tyzden dva,kym bude poriadna burka,potom pockat a vymodlikat si,aby do stromu udrel blesk a je to
-
tomaxx_199
Medium Professional
sleduj slnkotomaxx_199 napísal:a ako mam s tym sklickom hybat? aby zacalo horiet to mam drzat daleko alebo blizko
sklicko ci lupa to mas asi to iste
skus si to niekde za slnecneho pozadia na dakej doske (len nie doma parkety)
poloz zakrivene sklicko alebo este lepsie lupu na to a pomaly ju dvihaj
nebude to prave tien co bude pod tym ale akoby svetlejsia cast
a asko to dvihas sa bude zmensovat a zasa zvecsovat
princip je to mat vo vzdialenosti kedy je jasna plocha co najmensia = co najviac lucov do jedneho mieste = najvyssia teplota
nerob to na bielom papiery, dost to odraza a oci to nemaju radi
-
tomaxx_199
Medium Professional
No ak su v správnej vzdialenosti a v rovnakom zakrivení tak je to v pohode.tomaxx_199 napísal:a islo by z krabickou kitkat? to sklicko je dvojite
ak niesu : to znamená že vytvárajú dve jadrá alebo vytvárajú jedno väčšie ako 3 - 5mm tak je to zle. Samozrejme tá veľkosť záleží od veľkosti lupy alebo skla, ľadu a i. A aj od trpezlivosti čím máš väčšiu trpezlivosť tak môžeš mať to jadro aj väčšie ....
a poznámka biely alebo lesklý papier nie je dobrý aj kvoli očiam a aj kvoli tomu, že moc odráža aj svetlo ale aj teplo tým dlhšie sa bude chytať a kancelársky papier a servítka nehorí iba tlie ( horí ale musíte sa s tým viac hrať) - keď sa ju snažíte zapáliť pomocou slniečka
-
tomaxx_199
Medium Professional
NO TAK DA SA ZAPALIť aj plechovkou v podstate všetkým čo odráža svetlo do jedného bodu F čiže ohniska či to je priesvitné sklo so zakrivením alebo vyleštený spodok z plechovky to je jedno obi dve veci vytvárajú jedno ohnisko.tomaxx_199 napísal:to pojde aj s papierom? ja som niekde videl co spravil s plechovkou
a čo sa týka bieleho papiera - ten tlie čiže problém a potom sa iba prepáli ale keď si dáš záležať tak sa dá aj biely papier zapáliť.
dobre sa chytá novinový papier - aký ma pravda alebo SME
jj Raz som chcel zapáliť vlhké drevo zapaľovačom ale nešlo tak som sa nasral do stredu som dal papier ten som zapálil a dal som tam zapaľovač.kj37 napísal:Ako spravit ohen bez zapaliek? Skus zapalovac
ani neviem ako ale zrazu bol oheň ako sviňa - a horelo to drevo
-
tomaxx_199
Medium Professional
a s tym odrazanim to mam ako robit?paloslav2 napísal:NO TAK DA SA ZAPALIť aj plechovkou v podstate všetkým čo odráža svetlo do jedného bodu F čiže ohniska či to je priesvitné sklo so zakrivením alebo vyleštený spodok z plechovky to je jedno obi dve veci vytvárajú jedno ohnisko.
a čo sa týka bieleho papiera - ten tlie čiže problém a potom sa iba prepáli ale keď si dáš záležať tak sa dá aj biely papier zapáliť.
dobre sa chytá novinový papier - aký ma pravda alebo SME
nikdy si nesvietil hodinkami alebo pravítkom spolužiakom do očí?tomaxx_199 napísal:a s tym odrazanim to mam ako robit?
ak hej tak princíp je ten istý len ohnisková vzdialenosť musí byť kratšia ako 5m logicky
a lúč svetla nasmeruj na novinový papier alebo nejaký podpaľový materiál ... - troud. rovnaký ako keď sa pokúšaš zapaliť ohen flintom - kameňmi...
a ak si to nikdy nerobil tak si zober pravítko nasmeruj hu pob 45° uhlom ( aj iným to je v podstate jedno) na slnko a na stene sa ti objaví svetlá škvrna. .... potom to urob s plechovkou. Tiež musíš nájsť ohniskovú vzdialenosť a správny uhol. aby sa ti vytvorilo malé ohnisko....
-
tomaxx_199
Medium Professional