Modprobe: FATAL...modules.dep

Všetko ohľadom Linuxu...
laky27
Novice
Novice

Modprobe: FATAL...modules.dep

Príspevok od používateľa laky27 »

Prosim o pomoc!!! Snazim sa prejst na linux, skusam rozne distra az som narazil pre mna asi to prave orechove a to Dreamlinux. LiveCD mi bezalo v pohodke, tak som odklikal instalaciu a tesil sa na novy system no po GRUB menu zostala obrazovka cierna len s blikajucim kurzorom. Prepol som na text a tam:

alg: cipher: Test 1 failed on encryption for aes-asm
Loading, please wait...
modprobe: FATAL: Could not load /lib/modules/2.6.28.5-1-i686-dream/modules.dep: No such file or directory

A nemam ani sajnu ako by som to mohol rozbehat... :cry: :cry: :cry: Sice som hladal nieco na webe, no na nasich strankach toho vela nebolo a anglicke mi robia problem si to poprekladat a hlavne pochopit!!! Pripominam, ze som absolutny zaciatocnik a aj nieco take ako intridovat menu.Ist je pre mna spanielska dedina... :cry: Dakujem za pomoc
Deafboy
Darca
Darca
Používateľov profilový obrázok
Kontaktovať používateľa:

chybajuci modul

Príspevok od používateľa Deafboy »

Predpokladám že chyba v skratke znamená, že systém nevie nájsť modul kernelu. V ubuntu sa dá v GRUB-e vybrať safe mode, prípadne starší kernel. Ak ho tam máš, skús to s ním. Chyba mohla nastať aj pri inštalácií. V dream linuxe sa nevyznám, a neviem či existuje nejaké fórum podobné ubunut, ale ak áno určite ti tam pomôžu lepšie. Ak sa ti dá prepnúť do konzoly (ctrl+alt+F1 /,2,3,4,5,6) môžeš skúsiť modprobe ručne.
Napísať odpoveď