Kupa zdroja

Ak plánujete kúpu HW, SW, elektroniky..., tak si skúste nechať poradiť...

Ktory zdroj podla poziadaviek z alzy kupit ?

CORSAIR TX850, 850W
1
7%
CORSAIR TX750, 750W
3
21%
CORSAIR HX620, 620W
3
21%
CORSAIR HX520, 520W
2
14%
CORSAIR TX650, 650W
0
Žiadne hlasovania
SEASONIC S12-650HT Energy 80-Plus, 650W
3
21%
TAGAN TG500-U88 BZ, 500W
0
Žiadne hlasovania
Enermax PRO82+ 525W
2
14%
iny
0
Žiadne hlasovania

Celkom hlasov: 14

patro16
Light Professional
Light Professional
Používateľov profilový obrázok

Príspevok od používateľa patro16 »

autor temy spomenul aj hlucnost takze tieto tabulky su vcelku vystizne len ma mrzi ze tam niesu niektore modeli a znacky(chyba mi tam hlavne Be Quiet!)
Prílohy
www.silentpcreview.com (2).jpg
www.silentpcreview.com.jpg
Lord ANAKIN
Professional
Professional

Príspevok od používateľa Lord ANAKIN »

- ano je pre mna dolezity aj zvukovy prejav .... a ked je zdroj dimenzovany na 800W tak je tak dimenzovane aj jeho chladenie a kvalita komponentov a ked ho budem vyuzivat na 50% tak to budem musiet pociti aj na rychlosti a zvuku ventilatora ktory by sa mal pohybvovat v minimalnych otackach .... to je s dalsich poziadaviek na zdroj a pani pozerajte aj na cenu , lebo to co sa usetri na zdroji sa premietne v novej grafike alebo disku ... takze zas pomaly ... som rad ze tato tema neupada dole a ze sa tu komunikuje cim viac nazorov tym si spravim lepsi obraz .... aj tak zdroj budem kupovat najskor o dva tyzdne len nemam rad rozhodovanie na poslednu chvilu a pri zdrojoch sa toho tolko zas nemeni rychlo s cenami ako pri inych pc komponentoch ...

co tak s tych lacnejsich :
http://www.alza.sk/zdroj-ocz-stealthxst ... d93999.htm

a poprosil by som aby sme sa vratili k tomu ze chcem radu toho co maju v alze takze vyberajte stamadial a hadzte linky ...

dakujem
patro16
Light Professional
Light Professional

Lord ANAKIN napísal:- ano je pre mna dolezity aj zvukovy prejav .... a ked je zdroj dimenzovany na 800W tak je tak dimenzovane aj jeho chladenie a kvalita komponentov a ked ho budem vyuzivat na 50% tak to budem musiet pociti aj na rychlosti a zvuku ventilatora ktory by sa mal pohybvovat v minimalnych otackach ....
ano ale toto plati len pri zdrojoch ako su Seasonic, Enermax, Corsiair, Tagan...
u takych ako Xilence,LC Power, Akasa, Eurocase... veru nie :wink:

a este je tu dalsi faktor a to ucinnost zdroja pozri tuto stranku http://www.80plus.org/manu/psu/psu_join.aspx je to tam zoradene podla znaciek zdojov cim vyssie ocenenie 80+ tym vyssia ucinnost(lepsie) pri 20%, 50% a 100% vytazeni
Lord ANAKIN napísal:to je s dalsich poziadaviek na zdroj a pani pozerajte aj na cenu , lebo to co sa usetri na zdroji sa premietne v novej grafike alebo disku ... takze zas pomaly ...
a do akej ceny to ma vlastne byt? ale ak chces co najkvalitnejsi zdroj za co podotykam najnizsiu cenu ta chod jednoznacne do Corsair(ale do tych ktore pre nich vyraba Seasonic -su tichsie) alebo do Seasonic
Rattata
Light Professional
Light Professional

Príspevok od používateľa Rattata »

a sme tam co som hovoril aj predtym vezmi hx520w ak by kvoli nieco konkretnemu potreboval vyssiu vataz vezmi hx620w
Lord ANAKIN
Professional
Professional

Príspevok od používateľa Lord ANAKIN »

- ako mam kde zistit ktory konkretny model kto vyraba ?
- pridal som hlasovanie ...
Rattata
Light Professional
Light Professional

Príspevok od používateľa Rattata »

patro to rozpisal par prispevkov hore
patro16
Light Professional
Light Professional

patro16 napísal:Corsair HX520W ... SEA SONIC ELECTRONICS CO LTD
Corsair HX620W ... SEA SONIC ELECTRONICS CO LTD

Corsair VX450 ... SEA SONIC ELECTRONICS CO LTD
Corsair VX550 ... CHANNEL WELL TECHNOLOGY CO LTD

Corsair TX650 ... SEA SONIC ELECTRONICS CO LTD
Corsair TX750 ... CHANNEL WELL TECHNOLOGY CO LTD

Corsair HX1000W ... CHANNEL WELL TECHNOLOGY CO LTD
ostatne spomenute v ankete su vyrabane znackami pod ktorymi su predavane

po prihliadnuti na vsetky dôlezite faktory(hlavne cana za xW) som hlasoval za CORSAIR HX620 ale len preto ze ma odpojitelne kable ak ich nepotrebujes kupil by som SEASONIC S12-650HT Energy 80-Plus
clovek1
Amateur
Amateur

Príspevok od používateľa clovek1 »

nie vsetky znackove zdroje su tiche.
napr. Tagan byvaju celkom hlucne.

ja by som bral asi ten 650W SeaSonic,
Corsair 650 robeny SeaSonicom (ma tusim oproti original SeaSonicu 8-pin konektory na grafiku)
alebo aj kludne ten Enermax PRO82+

podla toho, aky procesor a grafiku s tym planujes napajat by som volil vykon na 12V vetvach.

ja mam 500W SeaSonic (396W na 12V vetvach) a je v mojom PC asi najhlucnejsi (chladim vsetko 900rpm 12cm ventilatormi, aj grafiku a CPU).
taku 4870x2 by mi uz nevladal uzivit. budem musiet asi upgradovat
koncom roka, ked pridu DX11 grafiky ...

co sa tyka zvuku, ono asi nema zmysel teraz velmi spiritizovat nad rozdielom 1-2dB v hlucnosti zdroja. aj tak budes mat asi najhlucnejsi ventilator na GPU pocas hier. mimo hier asi ventilator na CPU.
pripadne ak mas skrinku s nejakym 80cm ventilatorom napajanym 12C, tak ten bude suverenne najhlucnejsim vrtulnikom.

odvibrovanie HDD je potom tiez pripad sam pre seba ...
najnovsie mi visia disky na gumicke od teplakov a zatial to funguje zo vsetkych odvibrovani najlepsie :)))

ja by som na tvojom mieste uvazoval namiesto investovania do neonov nad tichym a vykonnym chladicom CPU:
http://www.tichepc.sk/produkt/Noctua-NH-U12P-2136.html

a neviem aku budes mat skrinku.
lepsie asi kupit daku priestrannejsiu, aby sa tam zmestili tie 27cm dlhe karty ako 4870x2, 295 a pod.
ak by si niekedy do takeho dela "investoval" :)
Filipito
Darca
Darca

Príspevok od používateľa Filipito »

ja odporucam jednoznacne Enermax PRO82+ 525W. mal som ho doma a je naozaj uzasny :wink: oproti mojmu fortronu BS II 500W bol tichucky :wink:
clovek1
Amateur
Amateur

Príspevok od používateľa clovek1 »

MODU82+ 525W bude podla mna tak na hrane svojich moznosti, ak by si neskor napajal 4 jadrovy CPU + 2 cipova grafika (ATI 4870x2, alebo nVidia 295)
http://www.enermax.com/home.php?fn=eng/ ... lv1=5&no=8

ma totiz: 480W, teda 40A na 12V vetve.

ja mam :
C2Q 6600 pretoceny na 2.88GHz
6GB RAM
4870 512MB
2xHDD
v spicke som nameral 340W

takze na dnesne 1 cipove karty je tychto 525W v pohode s rezervou.
na 2 cipove + 4 jadrovy CPU to moze byt uz na hrane.
patro16
Light Professional
Light Professional

Filipito napísal:ja odporucam jednoznacne Enermax PRO82+ 525W. mal som ho doma a je naozaj uzasny :wink: oproti mojmu fortronu BS II 500W bol tichucky :wink:
ten Enermax PRO82+ 525W sa pre neho ozaj nehodi(je to velmi dobry zdroj ale preneho slaby) ak uz ist do Enermaxu tak jedine Enermax MODU82+/PRO82+ 625W
ale to je kusok nad rozpocet takze stale zostavame pri SEASONIC S12-650HT Energy 80-Plus (ak ale nepotrebuje odpojitelne kable inak HX620)
Napísať odpoveď