Kupa klavesnice

Ak plánujete kúpu HW, SW, elektroniky..., tak si skúste nechať poradiť...
rados915
Guru
Guru
Používateľov profilový obrázok

Príspevok od používateľa rados915 »

Viem, ze tu su podobne temy ale tazko sa da z toho inspirovat, kedze vacsina su uz starsie temy a klavesnice su nove.

Moja sucasna klavesnica uz dosluhuje, mam ju 2 roky, nemam Capslock xD, nejde mi tlacitko pre dlzen a makcen, su ulomene tie nozicky a uz ani nie je poznat ze klavesy maju nizky zdvih pretoze pisanie je hlucne.

Poziadavky na klavesnicu su taketo:

- cena do 33€ (1 000 Sk), max. 40€ (1 200 Sk)
- multimedialna (hlavne ovladanie zvuku)
- klasicke rozlozenie klaves (nad sipkami Delete, End, Home,...nie aby to bolo niekde pod Enterom a pod.)
- nizky zdvih klaves
- aby sa dali hrat aj hry dobre, takze nejaka hernejsia
- pripojenie cez USB (PS/2 iba vo vynimocnom pripade)
- podsvietene klavesy (ak by nebolo, tak by to nevadilo)

Co som nejake pozeral, tak som vybral taketo: (ocakavam ale ze mi sem aj vy nejake ponuknete)
(niektore znacky su nezname ale klavesnica vyzera celkom dobre, preto som sem napisal aby ste mi poradili)

OCZ Alchemy Series Elixir černo-modrá (black-blue), CZ, herní klávesnice, 10 programovatelných kláves, USB 2.0 - 28,25€ (850 Sk)
OMEGA OK327 černá (black), podsvícená, 2 barvy, multimediální, CZ/SK, USB - 31,39€ (945 Sk)
Fujitsu - Siemens klávesnica SLIM MF PIANO BLACK CZ SK - 30,93€ (932 Sk)
Logitech Ultra-X Keyboard stříbrno-černá (silver-black) - USB - 24,92€ (750 Sk)
Everglide t-1000 Pro Gaming Keyboard - 23,20€ (699 Sk)
GENIUS Slimstar 310, PS/2, voděodolná, tmavá - 17,21€ (518 Sk)

Ak by som si vybral nejaku konkretnu, tak by som urcite skusil pohladat najlacnejsi obchod, teraz ide hlavne o samotnu klavesnicu.

Diky za pomoc a rady

//autoeditácia príspevku ( 20 May 2009, 20:37 )
Poradi mi niekto alebo sa mam spoliehat sam na seba? :?
icefiresr
Addict
Addict

Príspevok od používateľa icefiresr »

ta Omega vyzera velmi lakavo, ale urcite by som pockal na nejake poriadnejsie recenzie, zatial som toho moc o nej nenasiel

na tu Fujitsu-Siemens rychlo zabudni, uz len kvoli znacke a prehotoveniu, kde bude vidiet aj najmensi otlacok

z dizajnu toho Logitechu mi je vazne zle, ale ako vravim, to je osobne, tu by som ale nebral urcite

Genisu Slimstar mam prave na stole, sice trosku ine oznacenie, ale daj si pozor na velkost tejto serie, nie su to zrovna najmensie klavesnice a mne na stole pri hrani dost zavadzia

ten Everglide ma sice pekne komentare, ale posobi ako klavesnica za par suntov, cize by som ju nebral tiez

vitazne mi teda vychadza Omega a hned za nou OCZ, aspon z tvojho vyberu

mne osobne staci klavesnica za 8€ genius-slimstar-100, na hry ako super a ked ju znicim, vezmem dalsiu novu zo skrini :wink:

pokial chces vrazat len kvoli podsvieteniu prachy do lepsej, tak to nepochopim, nakolko to aj dost rusi (lacnejsie nemaju odstupnovanu intenzitu), pokial to chces kvoli nizkemu zdvihu a tichosti, pozrel by som ine modely
rados915
Guru
Guru

O to podsvietenie mi ani tak nejde, aj hore som to napisal.

Tie hlavne podmienky su: cena do 33 az 40€, multimedialna a nizky zdvih klaves.

Kludne sem mozete dat aj ine klavesnice.
icefiresr
Addict
Addict

ak su toto tvoje priority podla poradia, ake ich pozadujes, tak potom fajn :wink:

zial klavesnic je ohromujuce mnozstvo a preto ak chces tipy na dalsie modely, mozem ti len poradit katalog PGS-ka alebo alzy, tam su obrazky a potom pouzit youtube na konkretne modely

sam som hladal dlho klavesnicu s nizkym zdvihom a tichym chodom (hlavne v noci), zial nic sa mi nepodarilo poriadne najst pod 50€, co by za tie prachy aj stalo, nakoniec som nasiel klavesnicu spomenutu klavesnicu za 8€ a som spokojny

este ma napadaju tie tenke gumene podsvietene klavesnice, su ultratiche a ohybne, ale nemyslim si, ze by si nieco take chcel mat na stole
rados915
Guru
Guru

icefiresr
Addict
Addict

musim ta pochvalit, zle si nespravil urcite, pri tej cene co stoji duplom. Len neviem, akym sposobom a ci vobec vyuzijes tie line vstupy a vystupy. Hadam bude aj ticha ako to maju v popise. A4Tech volaco vydrzi tiez, mam na stole vedla toho slimstaru 3 rocnu A4Tech X-750BF a ide bez problemov.
rados915
Guru
Guru

icefiresr napísal:musim ta pochvalit, zle si nespravil urcite, pri tej cene co stoji duplom. Len neviem, akym sposobom a ci vobec vyuzijes tie line vstupy a vystupy. Hadam bude aj ticha ako to maju v popise. A4Tech volaco vydrzi tiez, mam na stole vedla toho slimstaru 3 rocnu A4Tech X-750BF a ide bez problemov.
Vstup na slúchadlá asi využijem, nemusím aspoň naťahovať kábel dozadu do PC. Mikrofón nevyužijem pretože mi vôbec nejde jack na mikrofón vzadu v PC a neviem kde je problém. No a USB, to bude asi jedno pretože vpredu na skrinke mám 2 sloty. Ale ide hlavne o to, že má nízky zdvih kláves a je multimediálna. A cena je prijateľná tiež oproti tým ostatným.
Napísať odpoveď