skript na vedenie statistiky

Programovacie jazyky, rady, poradňa...
-MANeKEN-
Medium Expert
Medium Expert
Používateľov profilový obrázok

skript na vedenie statistiky

Príspevok od používateľa -MANeKEN- »

zdravim s kamosmi mame taku jednoduchu stranocku ohladne nasho spolocneho rapid konta a chcel by som tam pridat njaku graficku statistiku ze kto kolko stiahne mesacne dat... Neviete o niecom takom? Sme 4 (cize graf by mal 4 stlpce, kazdy na jednu prezivku) no a po stiahnuti by zadal k svojmu menu pocet dat. Na konci mesiaca by sa to vymazalo. Neni som zdatny v php ovladam len zaklady html tak preto to risim takto. :)
chrono
VIP
VIP

Príspevok od používateľa chrono »

Bez toho, aby si napísal, akým spôsobom ten účet zdieľate ti asi nikto neporadí. ;)
TGiJack
Medium Star
Medium Star
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa TGiJack »

chrono napísal:Bez toho, aby si napísal, akým spôsobom ten účet zdieľate ti asi nikto neporadí. ;)
tak ked netaha jeden tak taha druhý :) nerobil si to tak nikdy ? maš jedno mene a heslo ktore používaju všetci
a tam sa preklika do sekcie logi alebo ako to tam už je načital zobrazene IP a prenosi dat(museli by ste mat staticke IP) a k jednotlivim IP by boli priradene mena .. z tých to udajov by už to bola hračka spravit aké kolvek len grafi bude chciet
PS:najlepšie sci-fi oproti tomuto nič nieje

//autoeditácia príspevku ( 22 May 2009, 3:17 )
no tak takto by vyzeralo telo toho prihlasenia :
<form action="https://ssl.rapidshare.com/cgi-bin/premiumzone.cgi" method="post">
<input name="uselandingpage" value="1" type="hidden" />
<input type="text" name="login" size="16" value="MENO" />
<input type="password" name="password" size="16" value="HESLO" />
<input type="submit" value="Post" />
</form>
ale tak to bolo lahke to by každy spravil ale teraz to tažšie ..treba k tomu dopísat script ktory :
1. to sám pošle
2. presmeruje sa na ponuku lognutia
3. vrati stranku ako text v premennej napr: $web
4. teraz už to lahšie :)..pomocou str_replace,ereg_replace,atd. vyhodi z tej premennej $web všetko čo netreba až ostene len pole kde bude ip a počet prenesených dat
5. script ktorí to spracuje do grafu a všetko to zobrazi (to je malina)
neovladam moc scripty čo sa tíka javas a podobne :( ..len asi nič z toho kej je to https myslim že to bude robit spolu s tím SSL problemy poriadne,myslim že sa to asi nebude dat spraviť
-MANeKEN-
Medium Expert
Medium Expert

woa hosi dik za odpovede ale ja nepotrebujem az takyto matrix :D viem nenapisal som to do prveho prispevku sry. Ono by mi stacilo len rucne tam hodit po tahani... Cojaviem taham 800Mb file tak dotaham, kliknem na stranku a do statistiky sa volako prihlasim pod mojim nickom a hodim tam rucne 800Mb... a ku stlpcu pri mojom mene sa to pripocita... :) netreba vymyslat taketo veci pretoze staticke IP nemame :D
TGiJack
Medium Star
Medium Star
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa TGiJack »

Tu som ti niečo napisal ale tak je to len tak narychlo

Kód: Vybrať všetko

<?php
// vypocet percent 
function percent($max,$velkost){
	$hodnota = ($velkost*100)/$max;
	return round($hodnota);
}
// nacitanie dat v buducnosti z DB
	$graf[] = 100;		$meno[] = 'Peter';
	$graf[] = 20;		$meno[] = 'Rado';
	$graf[] = 45;		$meno[] = 'Tomas';
	$graf[] = 70;		$meno[] = 'Vlado';
	$graf[] = 90;		$meno[] = 'Stevo';

//mas hodnota z polia to by v buducnosti spravila DB 
	$max = max($graf);
// cyklus krotý prejde cele pole v buducnosti ked to bude spravene cez DB sa to nahradi WHILE	
	for ($i=0;$i<count($graf);$i++){
		$percent = $graf[$i]<$max ? percent($max,$graf[$i]) : 100;
//vyber farby bodla hodnoty dalo by sa to nahradit funkciou ktora by ku kazdemu jednemu percentu priradila inu farbu a tak by to spravilo spektum farieb od jednej farby ku druhej,tiež by tu mohli byt obrazky fantazii sa medze nekladu
		switch ($percent)
		{
  			case $percent <= 25:
  				$color = '#00FF00';
    			break;
  			case $percent <= 50:
				$color = '#99CC00';
    			break;
  			case $percent <= 75:
				$color = '#FFFF00';
    			break;
  			case $percent <= 99:
				$color = '#FF6600';
    			break;
  			default:
 				$color = '#FF0000';
}
// zhotovenie tabulky s udajami
		$vgraf.= "<tr>\n\t<td>\n\t\t";
		$vgraf.= "<div class=\"graf\" style=\"border-left: ".$percent."px solid ".$color.";\">&nbsp;</div>\n\t";
		$vgraf.= "</td>\n\t<td class=\"text2\">".$meno[$i]." stiahol ".$graf[$i]."MB</td>\n</tr>\n";
	}

?>

<!DOCTYPE html PUBLIC "-//W3C//DTD XHTML 1.0 Transitional//EN" "http://www.w3.org/TR/xhtml1/DTD/xhtml1-transitional.dtd">
<html>

<head>
	<meta http-equiv="content-type" content="text/html; charset=utf-8" />
	<meta name="author" content="milanko" />
	<style type="text/css">
		.graf {font: 12px/16px Arial; margin-bottom: 1px;}
		.text {font: 12px/16px Arial; text-align: right; padding-right: 4px;}
	</style>
</head>
<body>
<table cellpadding="0" cellspacing="0" border="0">
<?php echo $vgraf; ?>
</table>

</body>
</html>
chcelo by to prerobit že tie data bude tahat z DB a dopisat formular ktory bude obsahovat meno(napr ako select) pole na udanie mnozstva prenesených dat(nemam cas ti to teraz napisat ale večer hej ak by sisi nevedel dat rady tak napiš),po odoslani by sa spravilo :
1. Skontrolovalo by sa čo meno existuje v DB (v ripade ak by neboli mena riešene ako select) a ak neexistuje tak by vytvorlo nový riadok
2.ak by uzivatel uz v DB bol tak by len pripocitalo prenesene data uz k prenesenim a updatlo v DB
3. nejake to tlacitko ktore by resetlo udaje o prenesených datach v DB
tot vše pratele :)
-MANeKEN-
Medium Expert
Medium Expert

ejha vyzera to fajn presne taketo nieco som si predstavoval.. Ale ak tomu teda dobre rozumiem (znovu davam do pozornosti moju chabost v akomkolvek programovani :D) treba mi este spravit svoju databazu asi v MySQL a potom tento tvoj skript prepojit s nou :) no a tu padla kosa na kamen :D sry za moju tupost
samozrejme ze ti velmi pekne dakujem za tvoj cas
Napísať odpoveď