Opravnenie dopravnych policajtov pouzit zbran

Témy, ktoré sa nedajú zaradiť do kategórií vyššie...
mystique
VIP
VIP
Používateľov profilový obrázok
Kontaktovať používateľa:

Opravnenie dopravnych policajtov pouzit zbran

Príspevok od používateľa mystique »

Ahojte mam dotaz

Videl som toto video (odporucam pozret postupne party 1,2 a 3) je to pomerne stare...
A teraz k teme, s kolegami riesime ci je dopravny policajt na slovensku opravneny pouzit zbran na neoznacene cierne auto ktore mu odmietlo zastat na majaky, pripadne ktore nemoze dobehnut ??? aky je vlastne postup ?

pls bez spamu, venujte sa teme
Gothar
Moderátor
Moderátor

Príspevok od používateľa Gothar »

Presny zakon neviem, ale velakrat bolo v spravach zverejnene, ze policajti najprv auto sleduju, potom vystrelia do vzduchu a ak to nepomoze, tak strielaju na pneumatiky.
pepan90
Medium Star
Medium Star

Príspevok od používateľa pepan90 »

a co ak sleduju motorkara?? tiez mozu strielat na pneumatiky? alebo musia konat tak, aby ho neohrozili?
mystique
VIP
VIP
Kontaktovať používateľa:

povedzme ze uz vystrelili do vzduchu, ale auto je vzdialene povedzme 40-50 metrov a drzi si odstup a nemozu ho dobehnut ? pochybujem ze by niekto riskoval a strielal pistolou na taku dialku ked ani nema potvrdene co je to za auto, kedze auto nema ziadne znacky, je noc a vedla cesty moze a nemusi byt chodec
Gothar
Moderátor
Moderátor

No to je uz na posudeni policajta, ked si mysli, ze trafi, tak podla mna to moze skusit, ale v pripade, ze niekoho zrani, za to bude niest zodpovednost. Tiez boli pripady, ked vystrelom zranili niekoho z posadky.
Lub0$
Hardcore addict
Hardcore addict

Príspevok od používateľa Lub0$ »

Tu v UK sa to robi tak ,ze ked ide p oceste nejaky blazon zacnu ho nahanat hliadky na autach, a popritom ide do vzduchu aj vrtulnik, ktory monitoruje situaciu a cely cas ide za tym 'pretekarom' alebo za inym debilkom co nevie co z rozkose....no a tam uz ma sance nulove, ked je vo vzduchu vrtulnik, tak sa na vela nezmoze...oni ho budu nahanat dokedy ho nechytia....a vacsinou to proste vzda, lebo nema inu moznost....popripade sa niekde sam vydbre z cesty, alebo ho odfajcia policajti, nejak ho zablokuju z predu, zo zadu, proste maju echo zo vzduchu tak priblizne vedia kde maju ist....
mystique
VIP
VIP
Kontaktovať používateľa:

Lub0$ napísal:Tu v UK sa to robi tak ,ze ked ide p oceste nejaky blazon zacnu ho nahanat hliadky na autach, a popritom ide do vzduchu aj vrtulnik, ktory monitoruje situaciu a cely cas ide za tym 'pretekarom' alebo za inym debilkom co nevie co z rozkose....no a tam uz ma sance nulove, ked je vo vzduchu vrtulnik, tak sa na vela nezmoze...oni ho budu nahanat dokedy ho nechytia....a vacsinou to proste vzda, lebo nema inu moznost....popripade sa niekde sam vydbre z cesty, alebo ho odfajcia policajti, nejak ho zablokuju z predu, zo zadu, proste maju echo zo vzduchu tak priblizne vedia kde maju ist....
pozri link v prvom poste - tam ho nahanali dva vrtulniky, rychlosti policajnych vrtulnikov sa pohybuju od 206 do 275 km/h
Lub0$
Hardcore addict
Hardcore addict

Prave pozeram uz tretiu cast toho GhostRidera.....ziadne vrtulniky som nevidel, iba kolecko na oblohe, ktorym udajne poukazali na vrtulniky....ale v kolecku nebolo vidno nic. :)
mystique
VIP
VIP
Kontaktovať používateľa:

Lub0$ napísal:Prave pozeram uz tretiu cast toho GhostRidera.....ziadne vrtulniky som nevidel, iba kolecko na oblohe, ktorym udajne poukazali na vrtulniky....ale v kolecku nebolo vidno nic. :)
fullscr - svetlo v strede tam vidno
Shark NX
Addict
Addict
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Shark NX »

IMHO pokial nesposobil nejaku skodu na majetku, Niekoho priamo neohrozil alebo nesposobil ujmu na zdravi alebo majetku tak nemaju dovod na neho Strielat.
Gothar
Moderátor
Moderátor

No on ostatnych ohrozuje tym, ze pri pokuse o utek ide rychlo.
Lub0$
Hardcore addict
Hardcore addict

Nie myslim si, ze strielat nemaju pravo, ked ho nahanaju iba koli rychlosti a koli agresivnej jazde. budu ho tak nahanat, a to, ze ho nedostali ani s dvoma vrtulnikmi vo vzduchu je ich problem. Rychlost vrtulnika podla mna nieje taka mala aby ho nedostali....berte do uvahy to, ze vrtulnik je vo vyske, mali velku sancu ho dostat....tda prenasledovat a mat ho....lenze ocividne su slabo organizovany.
Shark NX
Addict
Addict
Kontaktovať používateľa:

Gothar to je subjektivny pohlad ... Ked okolo mna preleti Audi S4 v rychlosti 240km/h ... Tak z mojho pohladu ma v ziadnom pripade neohrozil.
Keby mi pri uteku skrizil cestu tak ze by som musel vykonat prudky brzdny/uhybny manever vtedy sa moze hovorit o ohrozeni.

Inac keby ho fakt chceli chytit tak minimalne 2 auta mali priamu moznost auto zastavit Pomocou Spikes Trap
Prílohy
dsc00162.jpg
Lub0$
Hardcore addict
Hardcore addict

Tymto auto nezastavis....iba spomalis, urcite vies, ze auto aj po prepichnuti gum moze pokracovat v jazde...sice pomaly, ale moze....
Gothar
Moderátor
Moderátor

Skus riadit auto s 2ma prepichnutymi pneumatikami ;) (ak nemas run-flaty)
nordkapp_pb
Hardcore addict
Hardcore addict
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa nordkapp_pb »

ked uhanas 150 a rozsekas ich naraz na viacerych miestach tak ti ani ani boh nepomoze to auto udrzat, nie runflaty :-) :-)

// ghostridera som zral ked som mal 15 rokov a este jazdil na oturbenej Hayabuse ... s autami je lepsie Getaway in Stockholm :-) ... inak su to rozpravky, keby chceli tak ho dostanu :-)
Bushido
Medium Professional
Medium Professional
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Bushido »

Ak vodič po opakovanej výzve nezastaví, policajt je oprávnený strieľať.
Shark NX
Addict
Addict
Kontaktovať používateľa:

Bushido nevidim na to jeden jediny Relevantny dovod ale dobre...
Ak by bolo podozrenie ze to auto je kradnute, bol s nim spachany trestny cin, nebezpecnou jazdou by bol zraneny clovek alebo dokonca zabity nic nepoviem. Ale kvoli tomu ze ho nevedia dobehnut??
Uz vidim ako do mna z Audiny strielaju ...
Vigor
King
King
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Vigor »

Opakovana vyzva a neschopnost dobehnut sa mi nezdaju ako dve totozne veci.
Gothar
Moderátor
Moderátor

Shark: budu po tebe strielat, ked za tebou pojdu par minut s majakom a blikajucim signalom STOP.
Napísať odpoveď