No, modi upravte si nazov temy podla potreby
Cize pri win som zvyknuty ze si spravim viac particii, viem ze 98 musim instalovat ako prvu a fdiskom rozdelit disk na particie s tim ze mu vytvorim 1 primarny a jeden rozsireny oddiel
tam sa potom pekne hodi win98
a potom uz hoc aj z instalatora Winxp mozem ten rozsirewny oddiel lubovolne rozhadzovat ako sa mi zachce na particie a na jednotlive hodit XPcka, napr, cisty, na vyrivanie zo systemom, herny (to je priklad preco viac ako jeden OS)
no a bolo by na case zacat sa hrat s linuxami
tak by ma zaujimalo ci to je tiez nejak mozne, daco taketo?
1. instalacia - win98 koli primarnej particii
a pootm lubovolne XPcka, lebo tie sa pekne pytaju kam ich treba
no a na niekolko particii niekolko linuxov (napr ak chcem mat tamten aj henten a este jeden v ktorom sa nebudem vrtat aby siel nudzovo otvorit skolsky projekt)
fyzicky bude HDD len jeden a bude deleny na particie
pripadne este moznost externeho pripojeneho cez USB, tam je sice dost sranda aj XP natlacit aby to vedelo bootovat, ale Linuxy idu bezne s flashiek tak to asi problem nebude, ide mi o to s timi particiami a mat na velkom disku viacero systemov a podla potreby bootovat kam treba
dufam ze moja otazka je jasna
viac particii, viac os; aj linux?
-
audiotrack
VIP
- Kontaktovať používateľa:
no dobre
chcem sa spytat ako je to mozne
len tak si pri instalacii oznacim ktoru particiu alebo nejak specificky
prave koli tej otazke spominam 98
win 98 sa proste strci do oddielu oznaceneho ako aktivny a ak taki nieje tak sformatne cely disk
a tomuto by som sa rad vyhol, teda napr pri 5. OS ak by mi to formatlo vsetko by som asi nebol nadseny
takze tolko k otazke
win 98 sa proste strci do oddielu oznaceneho ako aktivny a ak taki nieje tak sformatne cely disk
a tomuto by som sa rad vyhol, teda napr pri 5. OS ak by mi to formatlo vsetko by som asi nebol nadseny
takze tolko k otazke
Doba uz pokrocila, kadeco sa uz od win98 zmenilo. Hadam si nemyslis, ze by tu bola sanca na uspech so systemom a schopnostami win98.chmirko napísal:no dobre
takze tolko k otazke
-
Deafboy
Darca
omfg prečo?
1) Načo ti je win98?
2)Na vyskúšanie linuxu nepotrebuješ všetky distribúcie inštalovať, skoro všetky linuxy majú LiveCD > systém sa dá do funkčnej podoby nabootovať priamo z CD, DVD, USB...
3)Ak sa chceš silou mocou hrať z partíciami, odporúčam špecializované linuxové LiveCD, napríklad z programom Gparted, ktorý dokáže v prehľadnej tabuľke zobraziť disk, jeho partície, a umožní ich vytvárať, presúvať, zväčšovať, zmenšovať...
2)Na vyskúšanie linuxu nepotrebuješ všetky distribúcie inštalovať, skoro všetky linuxy majú LiveCD > systém sa dá do funkčnej podoby nabootovať priamo z CD, DVD, USB...
3)Ak sa chceš silou mocou hrať z partíciami, odporúčam špecializované linuxové LiveCD, napríklad z programom Gparted, ktorý dokáže v prehľadnej tabuľke zobraziť disk, jeho partície, a umožní ich vytvárať, presúvať, zväčšovať, zmenšovať...
to deafboy
1, proste som robil niektore veci speci pre tento OS a tazko by sa mi prerabali pod kernel
3, particie si narobim dopredu, otazka bola ci mi daktora verzia moze samovolne toto rozdelenie rozhasit popr zasiahnut do inej particie ako jej urcenej a ci je nejak jednoducho z instalaora mozne urcit ktorej particii sa ma venovat
cize zatial my z toho vychadza ze ak silou mocou chcem tak sa to da bez pomocnych app, pochopil som spravne?
1, proste som robil niektore veci speci pre tento OS a tazko by sa mi prerabali pod kernel
3, particie si narobim dopredu, otazka bola ci mi daktora verzia moze samovolne toto rozdelenie rozhasit popr zasiahnut do inej particie ako jej urcenej a ci je nejak jednoducho z instalaora mozne urcit ktorej particii sa ma venovat
cize zatial my z toho vychadza ze ak silou mocou chcem tak sa to da bez pomocnych app, pochopil som spravne?
-
audiotrack
VIP