Nevie mi nahodou niekto poradiť aký je najvhodnejší motorový olej do Felície 1,6 55kw? Nemal by byť ten najlacnejší ale ani najdrahší...
ďakujem za rady!!!!!!!
Olej do Feldy 1.6
do 1,6 musis davat synteticky olej ja som daval castrol stale. http://www.olejshop.sk/automobilove-ole ... 30)-4litre
-
RATZINGER666
Darca
- Kontaktovať používateľa:
neviem odkial mas to ze musi davat synteticky... najrozumnejsie je davat taky ktory tam bol predtym... a ak nevies aky tam bol predtym tak do starsieho auto ako napr. felicia bude myslim uplne stacit polosyntetika... zalezi aj od stylu jazdy a aj od toho ci jazdis dialky alebo zastudena po meste.... a znacky by som nejako neriesil aj ked je pravda ze su aj lepsie aj horsie ale ten rozdiel nie je podstatny...
-
nordkapp_pb
Hardcore addict
coo ? felda potrebuje motorovy olej ? ? ? to su mi novinky ... checkni ten amual co je k nej, tam je napisany presny olej aky mas davat ... ja verim jen tomu co je psáno
... do 1.3 vzdy davame syntetiku castrol neviem akeho W, to m ana starosti otec ...
// su nachcanej jak cyp, ked to budem zajtra citat mozno mi pride ze to neni pravda ... kua to je neemile, kdyz v krvi dojdou promile ...
// napisat tri pismenka a dve zmazat, lebo tam nepatria -> to je moj styl po pivnom veceri
// su nachcanej jak cyp, ked to budem zajtra citat mozno mi pride ze to neni pravda ... kua to je neemile, kdyz v krvi dojdou promile ...
// napisat tri pismenka a dve zmazat, lebo tam nepatria -> to je moj styl po pivnom veceri
-
Kibo
Hardcore addict
v dnesnej dobe riesit ci liat synt ci polosynt, mineral ci iny bazmek je asi ak riesit, ze si nekupim rifle, lebo boli site na taiwane...
na nase klimaticke podmienky je urcena 10W-40, ale podla mazacieho planu valvoline by sa do toho auta malo davat bud 5W-30, 0W-30 alebo 0W-40. nemas dakde na sani, vnutornej strane kapoty alebo na dverach stitok s viskozitou oleja a najblizsou vymenou? naozaj je idealne davat tam co tam bolo predtym... ak mas ale pochybnosti, co tam bolo, kup daky sajrajt na preplachnutie motora a mozes tam potom dat novy olej. ja som prechadzal z 10W-40 na 5W-50 a najprv som preplachol motor, este sa potom moze riesit taka finta, ze tam nalejes trocha noveho oleja aby si preplachol uplne zvysky stareho a vypustis, ale to ide do penazi. radsej ti odporucam po vymene oleja prvy interval skratit a vymenit ho skorej, napriklad po 7500km ak ides robit 10.000km alebo 12.000km ak ides na 15.000km
na nase klimaticke podmienky je urcena 10W-40, ale podla mazacieho planu valvoline by sa do toho auta malo davat bud 5W-30, 0W-30 alebo 0W-40. nemas dakde na sani, vnutornej strane kapoty alebo na dverach stitok s viskozitou oleja a najblizsou vymenou? naozaj je idealne davat tam co tam bolo predtym... ak mas ale pochybnosti, co tam bolo, kup daky sajrajt na preplachnutie motora a mozes tam potom dat novy olej. ja som prechadzal z 10W-40 na 5W-50 a najprv som preplachol motor, este sa potom moze riesit taka finta, ze tam nalejes trocha noveho oleja aby si preplachol uplne zvysky stareho a vypustis, ale to ide do penazi. radsej ti odporucam po vymene oleja prvy interval skratit a vymenit ho skorej, napriklad po 7500km ak ides robit 10.000km alebo 12.000km ak ides na 15.000km