Arabi - moslimovia

Diskusie na politické témy...
zelovoc
Darca
Darca
Používateľov profilový obrázok
Bydlisko: Nikto nikomu nie je taký zaviazaný, ako opice Darvinovi.
Kontaktovať používateľa:

Re: Politikov nápad

Príspevok od používateľa zelovoc »

MakeFake napísal:V Izreaeli ziju zidia tisic rocia.
Mnoho Zidov prislo s inej casti Palestini (Syria, Jordan)
Moslimski arabi sa tiez zacali hromadne stahovat na toto uzemie po roku 1900.

Cely problem je len kvoli Palestinskym teroristov.
Pokud většina Židů nebyla vyhnána ze Země zaslíbené, co se s nimi tedy stalo? „V izraelských školách se to neučí, ale většina prvních sionistů, včetně Davida Ben Guriona, věřila, že Palestinci jsou potomci původních židovských obyvatel oblasti,“ píše Šlomo Sand. „Věřili totiž, že Židé postupem času konvertovali k islámu.“
http://www.czechfp.cz/site/?p=2544
Silmer
Darca
Darca
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Silmer »

nedalo mi to sem nedat, aj ked to video dal niekdo do vtipov..
video je v anglictine
eMPiko
Addict
Addict

Príspevok od používateľa eMPiko »

No, to video do vtipov patrilo. Podla toho co tam hovoria, by Europa skor ci neskor vymrela a ekonomika by padla, kedze by sa o nu nemal kto starat. Toto je pracovna a ludska sila, ktora je tu do buducnosti potrebna. Takto to proste je a nic sa s tym neurobi. Keby sa zabranilo imigracii, Europa sa zmeni na kontinent dochodcov, ale na tych niekto musi makat. Vec kulturnej rozlisnosti by som tiez bral z toho pohladu, ze dalsie generacie sa uz zacnu prisposobovat tunajsiemu sposobu zivota a nejake problemy by nemali nastat.

Okrem toho, to video v niektorych aspektoch zjavne zavadza az klame. Napr. Rusko - moslimovia su v Rusku od nepamati a neemigruju tam. Ked nevie toto, preco by som mal verit ze tie zvysne statistiky su OK?
jackb
Redeemer
Redeemer

Príspevok od používateľa jackb »

o moslimoch a Araboch, a hlavne o predsudkoch odporucam prozriet si The Simpsons s20e07
mozno to niektori, potrebuju podat kreslenou formou, aby dostali rozum
k videu: tie fakty som niekde cez tyzden cital v slovencine, ale naozaj sa mi nezda, ze by take velke mnoztvo moslimov mohlo prudit napr. do USA, ci Kanady. Moslimovia v Rusku by mali byt potomkovia Tatarov a podbnych narodov, a neviem o tom, ze by vykazovali zavratne hodnoty natality...
kali520
Darca
Darca

Príspevok od používateľa kali520 »

eMPiko napísal:Keby sa zabranilo imigracii, Europa sa zmeni na kontinent dochodcov, ale na tych niekto musi makat.
Lebo europania su iba dochodcovia a araby su vitalny mlady muzi ze? Ignorujes rizika spojene s nazivanim kulturne odlisnych moslimov, o tom sa ale uz dost nadiskutovalo v teme multikulti. Jednoducho sa nato da odpovedat asi tak ze na Europana by mal makat Europan.
eMPiko napísal:Vec kulturnej rozlisnosti by som tiez bral z toho pohladu, ze dalsie generacie sa uz zacnu prisposobovat tunajsiemu sposobu zivota a nejake problemy by nemali nastat.
V praxi nerealne.
eMPiko
Addict
Addict

Akoze v praxi nerealne, pozri sa na USA, to je cisto mix kultur a nemaju tam nijake nepokoje ako napr. vo FRA a pod.
Lebo europania su iba dochodcovia a araby su vitalny mlady muzi ze? Ignorujes rizika spojene s nazivanim kulturne odlisnych moslimov, o tom sa ale uz dost nadiskutovalo v teme multikulti. Jednoducho sa nato da odpovedat asi tak ze na Europana by mal makat Europan.
Ja nehovorim ze som s tym spokojny, malo by to tak byt, ale je to inak. Zober si Nemecko, keby z tade odisli moslimski imigranti, ich ekonomika sa zruti a uz by sa nepostavila, proste mlada pracovna sila je potrebna a na dalsie generacie dochodcov sa uz Europania sami osebe nevyskladaju.
kali520
Darca
Darca

eMPiko napísal:Akoze v praxi nerealne, pozri sa na USA, to je cisto mix kultur a nemaju tam nijake nepokoje ako napr. vo FRA a pod.
No pozeram sa a vidim vseliake cernoske geta a rozne cernoske utoky na bielych. O USA je zname ze tam s tymto maju znacny problem.

Černosi oslavujú masaker bielych v Knoxville
Anarchia v New Orleans
Multikulturalizmus na dennom poriadku – Lancaster, Kalifornia
Juneteenth – oslava dňa oslobodenia opäť plná beštiálnych zločinov
eMPiko napísal:Ja nehovorim ze som s tym spokojny, malo by to tak byt, ale je to inak. Zober si Nemecko, keby z tade odisli moslimski imigranti, ich ekonomika sa zruti a uz by sa nepostavila, proste mlada pracovna sila je potrebna a na dalsie generacie dochodcov sa uz Europania sami osebe nevyskladaju.
To ale neznemane ze automaticky sem budeme dalsich imigrantov pustat.
krija
VIP
VIP
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa krija »

kali520 napísal:To ale neznemane ze automaticky sem budeme dalsich imigrantov pustat.
tema je sice o inom, ale...dokonca to ani neznamena, ze eMPiko ma pravdu. v podstate sa to da jednoducho dokazat. v case ked sa zavadzala dochodkova deforma, hlasal kanik numera o tom, ze kolko pracujucich robi na jedneho dochodcu. vtedy mu vyslo, ze to je takmer 5 ludi na jedneho dochodcu. pri pohlade na pocet pracujucich, ktory sa v sucasnosti pohybuje na cisle okolo 2 100 000 a poctu dochodcov (starobny, invalidny, vdovsky, vdovecky, sirotsky...) okolo 1 500 000 to je menej ako dvaja. to je uz dnes a nie ako ti IQvaci predpovedali tento stav okolo roku 2035. a zvladame to, ale vdaka dzurindovej vlade to je len tak tak.

dalej, nie je na mieste tvrdit (sice eMPiko to tu netvrdi), ze dochodcovia predstavuju "len" zataz. nasi tzv. ekonomovia zabudaju na fakt, ze dochodcovia su aj spotrebitelia. peniaze, ktore dostavaju vo forme dochodku vracaju takmer do posledneho centa spat do ekonomiky a formou dani nasledne aj spat statu.

v neposlednom rade postupom rokov moze nastat vplyvom starnutia populacie aj klesajuci stav nezamestnanosti. mladi ludia budu mat vacsiu sancu sa zamestnat. no ak to mladi nebudu zvladat, alebo ich bude malo, stale tu je sanca pre dochodcov si privyrobit pracou k dochodku.

starnuci narod sa moze stat bohatym, bohatsim, ale o toto bohatstvo je oberany nezmyselnou imigrantskou politikou.
eMPiko
Addict
Addict

Nie som ekonom, nechcem sa hadat, ale moj nazor je ze bez imigrantov by Europa postupne vymierala a skor ci neskor by sa tu aj tak dostali. Sucasna ekonomika je postavena na vacsej pracovnej sile, aku su schopni vyprodukovat Europania v buducnosti, tym padom by len klesala. Skor ci neskor by sa tu teda museli imigranti pustit. Samozrejme zvysenie veku odchodu do dochodku atd., ale to nie je riesenie, dochodcovia proste nemaju take predpoklady pre pracu (motivacia, fyzicka vydrz, ...) ako mladi ludia.

Ad. cernosi v USA: iste skupiny su proste segregovane samotnymi bielymi, ale na to, kolko kultur sa tam proste miesi to je nic.
-AA-
Hardcore addict
Hardcore addict

Príspevok od používateľa -AA- »

Preco to znova nezvalit na zlych belochov ze..

Vseobecne znamy rasizmus hispancov voci ciernym (a nasledne naopak) asi neexistuje. (The Latino Race War with the Blacks)

Takisto kedysi biele stvrte zamorene 'mensinami' odkial sa belosi museli odstahovat a starsi tam dozivaju v strachu o zivot su len detail.

Alebo je to len dalsia ukazka segregacie kde netolerantni belosi nedokazali v svojej nadradenosti tolerovat kulturne odlisnosti ako sirenie drog a kriminalitu ?

Tu mas pripad z pred par dni http://www.youtube.com/watch?v=aFxb7GwfbK8
kali520
Darca
Darca

eMPiko napísal:Nie som ekonom, nechcem sa hadat, ale moj nazor je ze bez imigrantov by Europa postupne vymierala a skor ci neskor by sa tu aj tak dostali
Paradoxne europania vymieraju prave koli tomu prilevu imigrantov.
eMPiko napísal:Sucasna ekonomika je postavena na vacsej pracovnej sile, aku su schopni vyprodukovat Europania v buducnosti, tym padom by len klesala.
To je len vysledkom zglobalizovaneho kapitalizmu ktory urobil z Europanov zhyckane obyvatelstvo. Ked je treba vie europan chytit do ruk lopatu rovnako ako nejaky imigrant. A vzhladom na mentalitu a postoj k praci Europana, tak bude mat ovela lepsie pracovne vysledky ako imigrant.
eMPiko
Addict
Addict

Hmm, nerozumiem preco vymieraju Europania kvoli imigrantom. Tu druhu cast co citujes som nemyslel tak, ze Europanom sa nechce pracovat, ale ze ich by ich bolo proste malo.
kali520
Darca
Darca

eMPiko napísal:Hmm, nerozumiem preco vymieraju Europania kvoli imigrantom
http://www.hojko.com/post1176522.html?h ... t=#1176522
eMPiko napísal:Tu druhu cast co citujes som nemyslel tak, ze Europanom sa nechce pracovat, ale ze ich by ich bolo proste malo.
No to si realne neviem predstavit ze by nebolo dost ludi na robotu. Malo by to vyhodu, nulova nezamestnatost :)
krija
VIP
VIP
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa krija »

"Po druhé, formovaný vo vedomí ľudí s pomocou médií egoistický, hedonický, konzumný vzťah k životu odsúva do úzadia morálno-hodnotové faktory, a teda rozvracia, kazí spoločnosť, vedie ju k degradácii, а v konečnom dôsledku k depopulácii (vymieraniu). Zníženie početnosti obyvateľstva v periférnych krajinách predstavuje mimoriadne dôležitý cieľ Západu, pretože v dôsledku jeho dosiahnutia sa objektívne uvoľňujú deficitné prírodné zdroje. Ani zďaleka nie náhodou v súčasnej trhovej „vojne všetkých proti všetkým“ vychodoslovanské krajiny – Rusko, Ukrajina, Bielorusko – každoročne strácajú 1,2 milióna „mŕtvych“, nerátajúc „zranených“– desiatky miliónov narkomanov, alkoholikov, kriminálnikov, bezdomovcov, nezaopatrené deti atď."

V. Bajnev - Ako Západ kolonizuje Východnú Európu

kedze sa autor o slovensku nezmienuje tak to iba doplnim:

Podľa štatistík Európskej únie, údajov Eurostatu (Eurostat yearbook 2006-07), produktivita práce na zamestnanú osoby na Slovensku v roku 2004 bola 62,5% priemernej produktivity v EU-25. Ale priemerná hodinová cena práce v priemysle a v službách v podnikoch z viac ako 10 zamestnancami na Slovensku v roku 2004 bola len 21% priemeru EU-25. Z toho sa dá vypočítať kolonizačná dávka Slovenska podľa produktivity práce a priemernej mzdy: Kolonizačná dávka podľa týchto parametrov = 1,2 miliardy Sk denne (zahrňujúc soboty, nedele a sviatky).

Podľa údajov Eurostatu (Eurostat yearbook 2006-07), hrubý domáci produkt na obyvateľa Slovenska bol 51,9% priemeru EU-25. Ale priemerná hodinová cena práce v priemysle a v službách v podnikoch z viac ako 10 zamestnancami na Slovensku v roku 2004 bola len 21% priemeru EU-25. Z toho sa dá vypočítať kolonizačná dávka Slovenska podľa vytvoreného HDP a priemernej mzdy: Kolonizačná dávka podľa týchto parametrov = 1,1 miliardy Sk denne (zahrňujúc soboty, nedele a sviatky).

KO
eMPiko
Addict
Addict

kali520 napísal:No to si realne neviem predstavit ze by nebolo dost ludi na robotu. Malo by to vyhodu, nulova nezamestnatost :)
No, za prve, uz teraz je moslimskych imigrantov tak vela, ze ich proste nemas z kade nahradit. Je to jednoduche, 100 ludi ti urobi viac prace ako 95, nasledovala by recesia.

Stale nechapem preco Europania vymieraju kvoli imigrantom, z toho videa vyplyvaju dve fakty: 1) Europania vymieraju 2) Islamisti prichadzaju, suvis medzi tym nevidim.

A napokon, nerozdeloval by som to na moslimov a Europanov. Vsetko o co sa strachujete je kultura, nie nabozenstvo. Kolko tych moslimov po opusteni krajiny, kde vladne nabozensky rezim zostane striktne moslimskych a kolki sa prisposobia liberalnejsiemu/zapadnemu stylu zivota? O to tu ide.
kali520
Darca
Darca

No, za prve, uz teraz je moslimskych imigrantov tak vela, ze ich proste nemas z kade nahradit. Je to jednoduche, 100 ludi ti urobi viac prace ako 95, nasledovala by recesia.
Nahrada sa urcite najde. A zase na druhu stranu vacsina imigrantov len viciava stat a nerobi nic.
Stale nechapem preco Europania vymieraju kvoli imigrantom, z toho videa vyplyvaju dve fakty: 1) Europania vymieraju 2) Islamisti prichadzaju, suvis medzi tym nevidim.
Krija to vyzsie pisal. A porodnost imigrantov je znacne vacsia ako porodnost Europanov. Suvisi to aj s tym co som pisal zase vyzsie, vacsina imigrantov sem neprichadza koli praci ale koli kvalitnemu zivotu ktory im ho ma zabezpecit Europan. mam taky pocit ze ty si mylis to ze ked ide slovak pracovat do nemecka s tym ze sem pride nejaky utecenec niekde z arabie.
A napokon, nerozdeloval by som to na moslimov a Europanov. Vsetko o co sa strachujete je kultura, nie nabozenstvo. Kolko tych moslimov po opusteni krajiny, kde vladne nabozensky rezim zostane striktne moslimskych a kolki sa prisposobia liberalnejsiemu/zapadnemu stylu zivota? O to tu ide.
No praveze uplne malo a v tom je ten problem.

Odporucam tento web
http://chceteje.cz/index2.html

Neprisposobivi mosliomvia v zapadnej europe su znama vec, napr mesity v Anglicku alebo moslimske vzburi vo Francuzsku atd atd...
eMPiko
Addict
Addict

kali520 napísal:Nahrada sa urcite najde. A zase na druhu stranu vacsina imigrantov len viciava stat a nerobi nic.
No som zvedavy, z kade mi napr Nemci zobrali 2 miliony pracovnikov po odchode Turkov. Pricom v Nemecku maju prisne pristahovalecke pravidla, zober si ze s Rakuskom ako jedine dve krajiny EU nepovolili novym clenskym statom bezvizovu pracu a pod.
Krija to vyzsie pisal. A porodnost imigrantov je znacne vacsia ako porodnost Europanov. Suvisi to aj s tym co som pisal zase vyzsie, vacsina imigrantov sem neprichadza koli praci ale koli kvalitnemu zivotu ktory im ho ma zabezpecit Europan. mam taky pocit ze ty si mylis to ze ked ide slovak pracovat do nemecka s tym ze sem pride nejaky utecenec niekde z arabie.
No, nenasiel som nikde preco Europania vymieraju KVOLI moslimom, nevadi. Kazdopadne, pisem tu hlavne preto, ze osobne poznam takyto pripad. Jeho otec pracuje v tunajsej nemocnici ako lekar, syn sa normalne zaradil do zivota, nerobi bordel, nezabija krestanov pri dzihade. Uz len tu vidim, ze takto to proste moze fungovat.

Inak v Anglicku beru rovnako ako moslimov, ak nie este horsie aj Poliakov napriklad. Vychodny blok sa tomu zapadnemu stale este nedorovnal, beru nas tam ako rovnako ako ty beres moslimov.
kali520
Darca
Darca

eMPiko napísal:No som zvedavy, z kade mi napr Nemci zobrali 2 miliony pracovnikov po odchode Turkov. Pricom v Nemecku maju prisne pristahovalecke pravidla, zober si ze s Rakuskom ako jedine dve krajiny EU nepovolili novym clenskym statom bezvizovu pracu a pod.
A kto hovori aby boli vsetci Turci ihned poslany prec? V prvom rade treba urobit opatrenia aby sa sem ziadny imigrant nedostal. Potom budeme robit opatrenia aby sa imigrant do Eurospkej krajiny zaclenil, nieco take ze mesity na to nech zabudnu.

Nemci mozno maju prisne pristahovalecke pravidla ale nemaju ziadne alternativi a moznosti ako sa vysporiadat s imigrantami ktorych tam uz maju. A este raz sa budem opakovat, ignorujes fakt ze nie vsetci imigranti sem chodia za pracou. Ich rozdielna mentalita uz automaticky sposobuje to ze sa sem nevedia zaclenit a neodovzdavaju tak kvality pracovny vykon ako europan, v skratke povedane su podobny ako cigani, o com vypoveda aj arabsky sposob zivota v arabskyh krajinach.
eMPiko napísal:No, nenasiel som nikde preco Europania vymieraju KVOLI moslimom, nevadi
Lebo to ani nechces najist. Pochop ze imigranti maju vacsiu porodnost ako europania. Ak ma imigrant v priemere porodnost 2,3 a Europan 1,3 tak kam to asi povedie? Prilev imigrantov nas premnozuje, tym europania vymieraju. Ty tu pises uz iba o nejakych prisposobenych pristahovalcoch s ktorymi nie su ziadne problemi ale uplne ignorujes tych s ktorymi problemi su, tych ktori vyciciavaju stat a teda europanov a sa len mnozia.

Takychto prikladov bolo uvedenych uz mnoho v teme Multi kulti
eMPiko napísal:Uz len tu vidim, ze takto to proste moze fungovat.
Moze ale to su vinimocne pripady.
eMPiko
Addict
Addict

To je blbost, Europania nevymieraju pretoze sa pristahovalci mnozia :roll: To mas jeden jav a druhy jav. Keby tu neboli (zatial ich tu nie je vela) bolo by to inak? Nie. Co z toho vyplyva? Nemozu za to. To je jedna vec.

Druha vec. Mame ekonomiku, ktora funguje s urcitym poctom ludi (pracoviti Europania dajme tomu). Kedze ich ubuda, ekonomika sa spomaluje az sa napokon zruti. Co teraz? Samozrejme, zoberem ludi z vonku, je ich tam vela a tuzia po peniazoch.

Jediny problem vidim v tych, co tu nechodia pracovat, len sa prizivovat. Ale nemozes povedat ze sa do Nemecka, kde tie pravidla prisne naozaj su, dostanu masy moslimov, ktori nemaju zabezpecenu pracu.

A napokon, mentalita moslimov je len vec vychovy a prostredia. Takisto nemozes povedat ze je nejaka skupina leniva, zalezi na jednotlivcoch.
kali520
Darca
Darca

eMPiko napísal:To je blbost, Europania nevymieraju pretoze sa pristahovalci mnozia To mas jeden jav a druhy jav.
Ale v tom istom prostredi a spolocenstve a to je podstatne.
eMPiko napísal:Keby tu neboli (zatial ich tu nie je vela) bolo by to inak?
No ta nizka porodnost suvisi okrem ineho aj s tym co pisal krija vyzsie, takze sa mozme len domnievat. Kazdopadne ak by tu oni neboli nemal by nas kto nahradit a to vymieranie by bolo prakticky nepatrne a nikdy by sa neuskotocnilo az kym by poronost nebola 0.
eMPiko napísal:Druha vec. Mame ekonomiku, ktora funguje s urcitym poctom ludi (pracoviti Europania dajme tomu). Kedze ich ubuda, ekonomika sa spomaluje az sa napokon zruti. Co teraz? Samozrejme, zoberem ludi z vonku, je ich tam vela a tuzia po peniazoch.
Tato ekonomika je uz od zakladov zla. Ale v podstate tvoja teoria je mylna, lebo v ekonomike su spotrebytelia a vyrobcovia a jedno ci ich bude 10 alebo 100. Preco su imigranti tak podrebny ked nezamestnatost je stale vysoka. Nic by som nepovedal ak by doshaovala nulovu hodnotu, ale robota stale bude a pre kazdeho, a radsej by sa mala dat domacemu teda europanovi ako nejakemu cudzincovi. To ze europan tu robotu nechce robit tak to uz je chyba ekonomiky a rezimu.
eMPiko napísal:Jediny problem vidim v tych, co tu nechodia pracovat, len sa prizivovat. Ale nemozes povedat ze sa do Nemecka, kde tie pravidla prisne naozaj su, dostanu masy moslimov, ktori nemaju zabezpecenu pracu.
Moslim sem prichadza so svojou kulturou a genetickym predpkladom ktory sa vo vacsine pripadoch tej kulturi drzat bude.

KULTURA | CIVILIZACE

„Kultura“ celkem vzato znamená sumu psychických dispozic, tradic, morálky, obyčejů a hodnotových představ národa. Civilizace je viditelný projev kultury, jejíž skutečnou realizaci představuje a symbolizuje.

Národ jako etnicko-kulturní celek si může přisvojit civilizaci jiné, cizí etnické skupiny, přesto se nikdy s její kulturou nemůže sžít, protože tato kultura v posledku spočívá na biologicky dědičném základě, který odkazuje na zcela jedinečné (biologické) dispozice.

Civilizace spočívá na spirituálním kulturním základu - a ten opět z velké části na etnických, zděděných vlohách. Jazyk je například znak civilizace, ne však kultury - ale s výhradou, že obyvatelstvo, které svoji kulturu bezmála úplně ztratilo a přijme cizí řeč i civilizaci (viz např. americky či francouzsky mluvící černoši), upadá do etnicky zabarvené varianty.

Kultura je základ, z něhož povstávají civilizace, sama je však založena na geneticky podmíněných základních vlastnostech a schopnostech etnika, tzn. na biologicko-antropologickém substrátu, který jsme v této knize nazvali germen. Civilizace je vnější tvář, materiální stránka kultury, tak říkajíc její manifestace a image. Kultura v žádném případě není, navzdory iluzím liberalistického a marxistického světonázoru, „nadstavba“ určitého technicko-ekonomického stavu, nýbrž mentální infrastruktura, která rozhoduje o určité formě společnosti a ekonomiky.

Kultura jako složka fyzické přirozenosti člověka je „kód“, s jehož pomocí si člověk přiměřeně svým dědičným vlohám a svému prostředí vykládá svět.

Západ, se svým sklonem k uniformitě, k materialistické adoraci ekonomiky, k plutokratické demokracii a rovnostářskému humanitářství „lidských práv“, se nešťastně pokusil prosadit jako „globální civilizace“. Nezdar je evidentní. Probuzení islámu, stejně jako mnohých jiných kulturních světů (Indie, černá Afrika, Čína, Latinská Amerika), ukazuje, že pluralita civilizací jako výsledek kulturní a rasové rozmanitosti je, stejně jako konflikty mezi nimi, identická s „lidstvím“ - tzn. lidským bytím.

Ideologie „moderny“ se zásadně mýlí: 21. století nepřinese vznik světové kultury nebo sjednoceného lidstva, nýbrž střet kultur.

„Západní civilizace“ přitom žádnou opravdovou civilizací není, jen plytkým životním stylem, který je založen výlučně na pavlovovské domestikaci lidí materiálními návyky. Právě z tohoto důvodu nemůže trvat věčně, neboť nespočívá na paměti, na tradici, na kulturním obsahu, nýbrž na povrchních vlivech a módách, které jsou vlastně jepičí a utíkají jak mraky po obloze.

Plným právem pranýřuje islám západní civilizaci, jako kdysi pranýřoval komunismus. Avšak ze své strany nám předkládá neúnosné: zastává totiž jen jinou formu totalitarismu. Především jeho kulturní koncepce je s kulturním substrátem Evropy jednoznačně neslučitelná, protože její poselství zahrnuje absolutní podřízení se (jím totalitně nárokovanému) „božskému“, místo předpokladu harmonické, organicky se vyvíjející afinity mezi svobodou a řádem.

Evropské kultury a velkoevropská civilizace dnes proto stojí proti dvojímu protivníkovi: americko- západní civilizaci a islámu.

Nic netrvá věčně. Vše může přes noc zaniknout. Národ může vidět mizet svoji kulturu buď formou přenárodnění (tzn., že původní národ je potlačován a nahrazován živly cizími), nebo vnitřní erozí (dekadence). Tento úpadek nelze vysvětlit jinak než psychicko-biologickým ochabnutím životních („vitálních“) sil. Evropské národy jsou dnes ohroženy erozí své identity a kulturní síly (kosmopolitismus, afrikanizace, islamizace, tendence k folkloristickému a muzeálnímu), ale prazáklad této dekadence je třeba hledat v prvé řadě u Evropanů samých, ne v útocích, jimž jsou vystaveni, a které jsou konec konců jen věčným zákonem života. V období úpadku je člověk jen zřídka nevinnou obětí, ale mnohem spíše obětí spolupracující…

Guillaume Faye: Metapolitický slovník
eMPiko napísal:A napokon, mentalita moslimov je len vec vychovy a prostredia. Takisto nemozes povedat ze je nejaka skupina leniva, zalezi na jednotlivcoch.
V tomto svete nikdy nic nezalezalo na jednotlivoch.
Napísať odpoveď