Pruh

Ak neviete kam zaradiť Váš príspevok, použite túto kategóriu...
manager666
Star
Star
Používateľov profilový obrázok

Pruh

Príspevok od používateľa manager666 »

Zdravim.
Hladal som na internete vsetko co sa len dalo(aj tu na hojku), avsak stale som nenasiel,co by som chcel vediet.
Myslim, ze mam pruh uz asi 2-3mesiace(doktorke idem tento tyzden).
Teraz som sa rozhodol, ze si to dam zoperovat,kedze to je jediny sposob ako sa ho zbavit. A zaujimalo by ma, za kolko clovek moze normalne fungovat ? Teda ak pocitam s tym,ze vsetko prebehne na 100% a bez komplikacii.
Vdaka za odpoved velmi pekne dakujem.
Najviac by ma potesili niekoho realne skusenosti a najlepsie nedavne.
8)
Hacker
Light Expert
Light Expert
Kontaktovať používateľa:

Pruh

Príspevok od používateľa Hacker »

Nazdar.
Ja som mal slabinny pruh ( sa mi zda ze je aj brusny a ten je horsi), a normalne fungujem dalej. Hravam futbal, robim v zahrade, proste plna zataz a ziadne problemy...
Ak je to ten brusny tak neviem ti povedat a hladat sa mi o tom teraz nehce...

Neboj nic, operacia, par dni blby pocit a si za vodou 8)
ades
Guru
Guru

Príspevok od používateľa ades »

ak cloveku pruh problemy nerobi a ak nie je bezprostredne riziko, ze sa crevo v nom zaskrti, tak nie je dovod k operacii. taki ludia mozu bez problemov fungovat. takze ak ti priamo lekar nepovedal, ze je nutne ho odoperovat alebo ak ta to neboli a nerobi ti to problemy, je skoda rezat.
Royalflush
Guru wannabe
Guru wannabe

Príspevok od používateľa Royalflush »

Moze mi niekto vysvetlit, ako to vyzera? popr. postnut nejaky obrazok. (google nic normalne nenasiel)
typek61
Darca
Darca
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa typek61 »

ahojte nechcem zakladať novu tému tak pišem tu už som po operačke asi 5 mesiacov a mal som herniu prietrž ale ked dačo tažšie dvihnem tak ma to začne tak mierne bolieť alebo ked si kychnem je to hrozne :? a chcel by som sa spytat či už možem dvihat aj tažke vahy (60-80kg) ale asi hej či?ale bojím sa aby som to zase nedostal lebo mesiac trpieť sa my už nechce :D
meffisto
King
King

Príspevok od používateľa meffisto »

Royalflush napísal:Moze mi niekto vysvetlit, ako to vyzera? popr. postnut nejaky obrazok. (google nic normalne nenasiel)

Kód: Vybrať všetko

TAKTO VZNIKNE PRUH: Pri oslabení brušnej steny sa blanka pod kožou roztrhne a na bruchu vám vznikne vypuklina. Brušnú dutinu spevní chirurg sieťkou, obrázok vpravo.
Prílohy
pruh.jpg
Royalflush
Guru wannabe
Guru wannabe

Ten obrazok som videl. Ale diky za vysvetlenie.
Mal som na mysli obrazok, ako normalne brucho, proste ako to vyzera normalne nazivo. :D
meffisto
King
King

Royalflush napísal:Ten obrazok som videl. Ale diky za vysvetlenie.
Mal som na mysli obrazok, ako normalne brucho, proste ako to vyzera normalne nazivo. :D
napr. http://www.youtube.com/watch?v=juj6GSoy ... re=related
Prílohy
incisionalhernia.gif
(85.64 KiB) 1841 stiahnutí
ades
Guru
Guru

typek61 napísal:ahojte nechcem zakladať novu tému tak pišem tu už som po operačke asi 5 mesiacov a mal som herniu prietrž ale ked dačo tažšie dvihnem tak ma to začne tak mierne bolieť alebo ked si kychnem je to hrozne :? a chcel by som sa spytat či už možem dvihat aj tažke vahy (60-80kg) ale asi hej či?ale bojím sa aby som to zase nedostal lebo mesiac trpieť sa my už nechce :D
ked ta to boli, tak kazdy logicky usudi, ze dvihat nic nebude nie? chod s tym k lekarovi :)
Royalflush: nech sa paci, obrazky su tu http://images.google.sk/images?hl=sk&q= ... a=N&tab=wi
meffisto napísal:

Kód: Vybrať všetko

TAKTO VZNIKNE PRUH: Pri oslabení brušnej steny sa blanka pod kožou roztrhne a na bruchu vám vznikne vypuklina. Brušnú dutinu spevní chirurg sieťkou, obrázok vpravo.
nie tak celkom. blanka (pobrusnica) sa roztrhnut nemusi (ale vacsinou ano) a cez tento otvor sa do podkozia dostane kus creva, vzacne iny organ. takze ta vypuklina je kvoli tomu, ze je pod kozou crevo. to sa da operacne naspat a rana sa zasije. sietka sa dava vacsinou ked je stena uz natolko slaba, ze by to vzniklo hned zas alebo tak.
meffisto
King
King

V kazdom pripade je to dost brutal, bohu vdaka za svaly na bruchu :lol:
typek61
Darca
Darca
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa typek61 »

ades napísal:ked ta to boli, tak kazdy logicky usudi, ze dvihat nic nebude nie? chod s tym k lekarovi Smile
vieš ale z doktorom som sa pohadal :lol: asi budem musieť zmeniť doktora.ale sere ma to lebo chcem chodiť do posilky :?
ades
Guru
Guru

no to uz nie je moj problem, ake mas ty vztahy s lekarmi, ale vedz, ze nie je jediny. a ak si sa aj pohadal, co je na tom? normalne k nemu chod. je v tvojom zaujme byt v poriadku :wink:
Royalflush
Guru wannabe
Guru wannabe

Omg, mne je z toho zle. :D
Napísať odpoveď