Opravnenie dopravnych policajtov pouzit zbran

Témy, ktoré sa nedajú zaradiť do kategórií vyššie...
nordkapp_pb
Hardcore addict
Hardcore addict
Používateľov profilový obrázok
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa nordkapp_pb »

jako to mylsis tak ze obiehas zachranku ? ? ? ... mylsim ze je trestne vytvarat kolonu s autami s pravom prednostnej jazdy ak nato nemas povolenie, tym padom by si ju nemal ani dobehnut (co je predpokladom na to aby si ju obehol :-)) ... u nas je to pokial jazdis ako clovek docela nemozne lebo aj cez centrum mesta lietaju so zachrankami 100vkou ... mimo mesta nieje problem natrafit na zachranku ktora to striha kludnych 130 - 140 ... samo ze to vsetko plati ked je zachranka na vyjazde a ide s majakmi a sirenou :-)

.. a viem ze sa aut bojis, ale napriek tomu si najlepsi sofer :-D...
mystique
VIP
VIP
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa mystique »

drzte sa temy, tema znie, moze dopravak strielat na auto ???

zatial tu padlo ze podla vlastneho uvazenia - ale to mi akosi nestaci, v tom pripade moze policajt strielat na hocico
qwerty-xyz

Príspevok od používateľa qwerty-xyz »

nordkapp_pb napísal:jako to mylsis tak ze obiehas zachranku ? ? ? ... mylsim ze je trestne vytvarat kolonu s autami s pravom prednostnej jazdy ak nato nemas povolenie, tym padom by si ju nemal ani dobehnut (co je predpokladom na to aby si ju obehol :-)) ... u nas je to pokial jazdis ako clovek docela nemozne lebo aj cez centrum mesta lietaju so zachrankami 100vkou ... mimo mesta nieje problem natrafit na zachranku ktora to striha kludnych 130 - 140 ... samo ze to vsetko plati ked je zachranka na vyjazde a ide s majakmi a sirenou :-)

.. a viem ze sa aut bojis, ale napriek tomu si najlepsi sofer :-D...
nie ja, otec mojho kamarata sa ponahlal kamsi na BMW neviem akom, ked cches mozem zistit, tak sekal sanitku, mimo mesto, no bohuzial sla z jeho pohladu pomaly. . .
brm
Darca
Darca

Príspevok od používateľa brm »

mystique.. na "hocičo" ju určite nepoužijú (tým by ohrozili svoju kariéru v policajnom zbore), avšak pokiaľ mu to "hocičo" dá zámienku, prečo by mal váhať?

OT.. sanitka na cestách.. tiež som bol "nútený" predbehnúť sanitku.. na tom dlhom kopci medzi Levoča -> Poprad.. jednoducho tam jej došli sily a ak som sa nechcel za ňou terigať rýchlosťou 80km/h (tam sa pod 100km/h nedá ísť), tak som ju musel obehnúť. Následne po pár kilometroch ma opäť dohnala, včas som ju zaregistroval v spätnom zrkadle a aj napriek trochu hlasnejšie pustenému rádiu v aute som sa jej uhol a nechal ju prejsť aj druhýkrát.
Bushido
Medium Professional
Medium Professional
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Bushido »

Nechápem prečo sa vôbec bavíte s tým magorom. Take detské názory nemá ani 12 ročný chlapec, tebe by som nedal ani bicykel, nie vodičský...
Fabo
Hardcore addict
Hardcore addict
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Fabo »

Bushido aj mna by zaujimalo, ale tak co uz :D

brm: Ale da sa ist pomalsie ako 100, ved sanitka isla nie? :D
Lub0$
Hardcore addict
Hardcore addict

Príspevok od používateľa Lub0$ »

GothaR napísal:Skus riadit auto s 2ma prepichnutymi pneumatikami ;) (ak nemas run-flaty)
Hej mas pravdu, ale fakt je aj taky, ze typek ktoreho nahanaju nieje jedine auto na ceste....ved porozmyslaj...si predstav, ze ide niekde na vypadovku, nahanaju ho....chcu ho bloknut tak daju tuto hovadinu na cestu....no co ked z vedlajsej ulicky pojde auto, ktore sa k tomu dostane skor? Co ked si niekto bude rezat stoveckou, nevsimne si to a vydrbe sa z cesty? Co ked sa niekto nevinny zabije? Zrani? Somarina nie? Dnes to nieje velmi vyhodne pouzit....hlavne nie na verejnych cestach, kde mas kopec inych aut.
Tu mas o tom dokument.....
Ked sa ti nechce pozerat cele tak od 1:28 si pozri...a potom o 3:14, kde ukazuju takzvanu 'X-net'
Prílohy
xnet.jpg
Fabo
Hardcore addict
Hardcore addict
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Fabo »

Chcel by som vidiet ako si niekto nevsimne tie policajne auta co kolo toho stoja :)
Lub0$
Hardcore addict
Hardcore addict

A v stovecke dupnes na brzdu? A aj keby vsetci stihli zastavit, tak nejaky ghostrider rutiaci sa 250lkou ich tam vsetkych na kope zaklincuje...
Pinhead
King
King

Príspevok od používateľa Pinhead »

K tomu zastaveniu vozidiel..... Dnešné autá sú plné elektroniky..... Nedal by sa nejakým spôsobom použiť elektro-magnetický impulz????? O pôsobenie tejto veci a o zariadenia ju vyvolávajúce som sa svojho času zaujímal síce kvôli iným veciam, ale tá podstata - vyradiť elektroniku (a teda zastaviť vozidlo) je rovnaká..... Nie som elektrotechnik, takže sa opýtam (snáď je tu niekto, kto tomu rozumie lepšie) ale bolo by to možné používať aj v praxi a nielen v laboratórnych podmienkach????
kacjak116
Medium Expert
Medium Expert

Príspevok od používateľa kacjak116 »

Vyjadrim svoj nazor (nemam na to podklady ani nic podobne, jednoducho nazor)

Vodic ktory uhana 220 na slovenskych dialniciach, tych mam vynimocne rad. Idem obehovat, pozriem do spetaku, nic, vyhodim smerovku, a zrazu okolo mna prefrci auto bez spz...

Ako chlapci:

Ak si potrebujem dokazovat nieco so svojim "ultrarychlym a nezastavitelnym" autom, tak sa vyberiem na dialnicu o 3,30 nadranom. Ak po mne vybehnu policajti, NIE JE SANCA aby som ich nevidel / nepocul... ako tu napisal qwerty junior, ze si da sluchatka do usi... no chlapce teba by som zavesil za nohu na strom... ty chces si urobit vodicak? vlastne prepac, mozno ked o 9 rokov neskor si budes robit vodicak, mozno dostanes DEMO verziu "how to use brain properly"...

vidiet: NEEXISTUJE aby som ani kutikom oka nezahliadol blikacky, ked uz nie stopku. a urcite by mi nebolo nepodozrive ze za mnou idu policajti, snaziaci sa ma predbehnut a davat mi znamenie zastavit...

asi takto: qwerty : prosimta, k temam ktore maju daleko od tvojeho vekoveho minima sa prosim nevyjadruj, robis tu zbytocny smrad.

ZAVER:

policajt ma PRAVO strielat na auto, ktore odmietlo zastavit na vsetky mozne pouzitelne varovne prostriedky.. policajt vsak musi usudit vhodnost situacie a svoje skusenosti v strielani z phybujuceho sa auta na pohybujuci sa ciel ...
brm
Darca
Darca

Príspevok od používateľa brm »

Naháňajú niekoho v 200km/h rýchlosti, strelia do neho elektromagnetický výboj, auto sa zablokuje, stane sa neovládateľné, ebne do zvodidiel, urobí pár kotrmelcov, vodič je mŕtvy, bo airbagy boli odpálené výbojom..

Naháňajú niekoho v 200km/h rýchlosti, strelia do pneumatiky/prepichnú pneumatiky tým čudom.. auto sa stane neovládateľné, ale elektronika sa snaží auto stabilizovať, ebne ho to aj tak do zvodidiel, ale miernejšie, urobí pár miernejších kotrmelcov, ale vodič je živý, bo fungujú airbagy aj všetky tie predpínače bezpečnostných pásov a kdejaké ptákovinky..

To len také menšie zamyslenie, ktoré nemusí platiť vo všetkých podmienkach a všetkých autách..

:)

//kacjak116 to pekne zhrnul.. ;)
mystique
VIP
VIP
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa mystique »

ok uzavrime to, mozu strielat, ale je to malo pravdepodobne...
Lub0$
Hardcore addict
Hardcore addict

mystique napísal:ok uzavrime to, mozu strielat, ale je to malo pravdepodobne...
Tak na Slovensku si vystrelia tak raz sa 10 rokov si myslim....a aj to so slepymi, lebo na ostre nemaju. :D
Je velmi mala pravdepodobnost, ze po tebe budu strielat si myslim....teda ked hovorime o Slovensku....v zapadnejsich krajinach to uz je o trosku inom.
Gothar
Moderátor
Moderátor

Príspevok od používateľa Gothar »

Tak to mas slaby prehlad, len v tomto roku som zachytil 2 spravy o tom, ze strielali na prenasledovane auto a to nepozeram spravy kazdy den.
Lub0$
Hardcore addict
Hardcore addict

No ako myslel som to v porovnani so zapadnymi krajinami.... :wink:

//ale aj tak sa snazia zabranit strielaniu, ci uz strielaju najprv asi do vzduchu a podobne.....a ked uz na niekoho strielali tak predpokladam, ze to bol nejaky zlocinen na uteku.
Mateq
Medium Professional
Medium Professional
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Mateq »

Pinhead napísal:K tomu zastaveniu vozidiel..... Dnešné autá sú plné elektroniky..... Nedal by sa nejakým spôsobom použiť elektro-magnetický impulz????? O pôsobenie tejto veci a o zariadenia ju vyvolávajúce som sa svojho času zaujímal síce kvôli iným veciam, ale tá podstata - vyradiť elektroniku (a teda zastaviť vozidlo) je rovnaká..... Nie som elektrotechnik, takže sa opýtam (snáď je tu niekto, kto tomu rozumie lepšie) ale bolo by to možné používať aj v praxi a nielen v laboratórnych podmienkach????
Toto mi príde dosť sci-fi.. Autá sú síce plné elektroniky, ale nemyslím si, že by to bolo reálne, predsalen máš to mechanicky spojené motor-kolesá. Potrebuješ vyradiť z činnosti zapaľovanie aby motor zhasol, to by zase až také jednoduché nebolo si myslím, vezmi si že by si do neuzemneného auta musel strieľať nejaký výboj, ale nezabiť ním vodiča vovnútri... ťažko zrealizovatelné. Taktiež neviem či aj po odpojení ECU už naštartované auto zhasne, všetky určite nie, nepobeží ako má, bude žrať jak hovado, ale všetky určite nezhasnú...

Aj keď sa tradovalo, že Citroenom Xsara I stačil tunel, aby zblbli a zhasol motor... Ale čo je na tom pravdy neviem...
Shark NX
Addict
Addict
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Shark NX »

Mateq Auto sa sprava ako Faradayova klietka ... Tzn naboj ta obide bez zranenia.
To je rovnake ako keby do auta strelil Blesk.
Prakticky ti tento naboj spali elektroniku v Aute ... Tzn celu riadiacu elektroniku.
To znamena ze riadenie casovania , regulacie, vstreku zmesi nebude fungovat. V momente skape a mozes sa akurat tak zotrvacnostou dokotulat.
nordkapp_pb
Hardcore addict
Hardcore addict
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa nordkapp_pb »

k tomu ti vypadne aj posilovac brzd napriklad a ked to zle trafia a mas kardiostimulator tak ti vypadnu aj oci z jamiek :-) ...
Shark NX
Addict
Addict
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Shark NX »

nordkapp ... Ked ti vypadne posilovac tak jedine budes musiet tlacit brzdu jak na starej Lade.
Problem bude ked zlomis pedal :D
Napísať odpoveď