Aké, koľko programovacých jazykov a oplatí učiť ?

Programovacie jazyky, rady, poradňa...

Aké ?

Pascal
2
4%
C / C++
13
24%
PHP
13
24%
C#
2
4%
Visual Basic
2
4%
Java
9
16%
VŠETKY
14
25%

Celkom hlasov: 55

Gepid
Medium Professional
Medium Professional
Používateľov profilový obrázok
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Gepid »

zaggi napísal:C# alebo Java ... vies jeden z nich, vies dosiahnut vsade ... web(aspx.net, jsp), desktop aplikacie, mobile aplikacie, enterprise riesenia
No ale pozor. Mobilná java nieje taká istá ako PC java.
BTW ako sa má čítať java. Ja si myslým, že Java-ostrov Java a nie "Džava" ako niektorí hovoria. Ako to je teda?

A učiť sa asm? Však by ma porazilo :D Sotva viem PHP:D Pokiaľ by som chcel programovat v asm. micro procesry tak pre každý je ževraj trochu iný asm. A tieto procesory(avr) naprogramujem aj v C.
JanJanuska
Medium Expert
Medium Expert
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa JanJanuska »

Kvalita programátora sa neodzrkadľuje podľa toho, koľko programovacích jazykov ovláda.

Je dobré vedieť, kde je aký jazyk silný a ako funguje, ale nedajú sa naučiť poriadne všetky jazyky a je to viac menej aj zbytočné. Radšej sa treba naučiť jeden a poriadne. Koniec koncov aj tak záleží hlavne od algoritmov, ktoré sú rovnaké všade.
piton
King
King

Príspevok od používateľa piton »

Gepid napísal:No ale pozor. Mobilná java nieje taká istá ako PC java.
BTW ako sa má čítať java. Ja si myslým, že Java-ostrov Java a nie "Džava" ako niektorí hovoria. Ako to je teda?

A učiť sa asm? Však by ma porazilo :D Sotva viem PHP:D Pokiaľ by som chcel programovat v asm. micro procesry tak pre každý je ževraj trochu iný asm. A tieto procesory(avr) naprogramujem aj v C.
mibilna java (J2ME) je v podstate rovnaka ako J2SE, len su tam ine triedy, a samozrejme inak sa v nej programuje. Java sa cita Džava, s ostrovom Java to nema nic spolocne. Nazov pochadza z americkeho slangoveho vyrazu pre kavu, "java", vid logo Sunu.

//autoeditácia príspevku ( 08 May 2009, 20:04 )
JanJanuska napísal:Koniec koncov aj tak záleží hlavne od algoritmov, ktoré sú rovnaké všade.
Toto je velka pravda, nezalezi kolko jazykov vies, jazyky sa menia, prichadzaju nove a nove, ale algoritmy a teoreticke zaklady zostavaju rovnake. Ako nam raz na prednaske z funkcionalneho progr. povedal profak: "Nemusi vam to fungovat, hlavne je naucit sa logicky mysliet" :lol:
reDo
Star
Star
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa reDo »

oplati sa ucit assembler ked sa ucim C,C++?? :roll:
konyk87
King
King

Príspevok od používateľa konyk87 »

najskor sa zacni ucit to C/C++ :wink: (sudim podla tvojich prispevkov na fore)

ale vo vseobecnosti sa v dnesnej dobe uz prilis neoplati ucit assebler, pokial neplanujes programovat operacne systemy alebo podobne..

\\co ma spolocne to, ze si tu novy s tym, ze nevies naprogramovat zakladne veci?

\\lenze programovat sa nenaucis stylom "dajte mi sem niekto zdrojak" :) musis na to prist sam..a nechcem ta prilis podcenovat, ale rad by som vedel, co vsetko vies spravit v C..

btw..ja ked som mal 13, tak som sa sam naucil Basic z nejakej divnej ucebnice a vtedy som este ani nevedel, ze nejaky internet existuje ;)

ale myslim, ze stacilo offtopic :)
reDo
Star
Star
Kontaktovať používateľa:

lebo tu som novy :lol: ale na pcfore som stary znamy reDo ktory spara do vstetkeho C som si uz omrkol :) programovat hccem no veselico :lol: asi najviac programy a nejaky ten operacny klen ak nejaky doplnok 8)

//autoeditácia príspevku ( 25 May 2009, 18:38 )
co znamena u teba zakladne veci to ze nwm 1 z 10 zadani je katastrofa ja mam 13 ne 25 a nestudoval som na SŠ alebo VŠ informatiku :evil: som samouk poznas take slovo ??? :) C som sa uz teoreticky naucil az na par veci a C++ somz acal tak pred 2 meiaqcmi s knihou Mistrovstvi v C++ je dobra kup si :wink:
audiotrack
VIP
VIP
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa audiotrack »

konyk87 napísal:lenze programovat sa nenaucis stylom "dajte mi sem niekto zdrojak" :) musis na to prist sam..a nechcem ta prilis podcenovat, ale rad by som vedel, co vsetko vies spravit v C..

btw..ja ked som mal 13, tak som sa sam naucil Basic z nejakej divnej ucebnice a vtedy som este ani nevedel, ze nejaky internet existuje :wink:

ale myslim, ze stacilo offtopic :)
jj, tá knižka bola stobodová :) príklady ako "ide auto, zadajte brzdnú dráhu a vypíšte či padlo do rieky alebo stihlo ubrzdiť na úseku 20 metrov" :) Zobral som kriedu do ruky a malú tabuľu čo som dostal na vianoce a "programoval som" bez toho aby som vedel že čo je to počítač :) Ach jaj, to boli časy
Prílohy
7081-25.jpg
reDo
Star
Star
Kontaktovať používateľa:

tu knihu som cital pred 2 rokmi ty kokso to boli fak tcasi ked som to videl :lol: :lol: :)
Mmartin
Guru
Guru

Príspevok od používateľa Mmartin »

Ovladam "programovaci jazyk" (uvodzovky ste si vsimli;)) Html,css,php,pascal...
piton
King
King

jak tak citam tvoje posty, tak skor slovicko ovladam by malo byt v uvodzovkach ;-) a pascal je regulerny progr. jazyk, bez uvodzoviek...
BX
Addict
Addict

Príspevok od používateľa BX »

piton napísal:a pascal je regulerny progr. jazyk
a php adaj nie? :?: :wink:
Mmartin
Guru
Guru

Príspevok od používateľa Mmartin »

piton napísal:jak tak citam tvoje posty, tak skor slovicko ovladam by malo byt v uvodzovkach ;-) a pascal je regulerny progr. jazyk, bez uvodzoviek...
Vravi kto?

//autoeditácia príspevku ( 26 May 2009, 19:58 )
BX napísal:a php adaj nie? :?:
Aj php je
Ta narazka platile pre CSS a HTML
piton
King
King

php je skriptovaci jazyk ;-)
Napísať odpoveď