Škola - pomoc

Ak neviete kam zaradiť Váš príspevok, použite túto kategóriu...
Alino
Novice
Novice

Škola - pomoc

Príspevok od používateľa Alino »

Ahojte, chodim na Žehriansku strednu skolu, som ucen (casnik). Vobec ma to nebavi, som v druhom rocniku, mam 18 rokov a citim sa jak stary loser, chcem mat maturitu ale trvalo by to este dalsie 3 roky, zmaturoval by som ako 21 rocny co je fakt hrozne lebo moji o pol roka starsi kamarati uz zmaturovali. Mojou otazkou je ci sa da a ak ano tak kde, nastupit do nejakeho maturitneho rocniku na nejakej inej skole kde je podmienkou mat vychodene 2 roky na inej strednej skole. Predstavujem si to tak ze teraz je koniec skolskeho roka, nastupim na tu novu skolu akoby do tretieho rocnika a tam vlastne zmaturujem. Da sa to? Prosim poradte mi ja som zufaly :cry:
ades
Guru
Guru
Používateľov profilový obrázok

Príspevok od používateľa ades »

povedal by som, ze sa to na 99% neda. nie na 100%, lebo som o takom niecom nepocul, ale maturita je logicky nieco, cim zavrsis strednu skolu. to znamena, ze ty musis mat vychodenych tych niekolko rocnikov (4 resp. 8) na gympli, aby si mohol ist maturovat. preto silne pochybujem, ze by ta niekam zobrali do vyssieho rocnika iba podla veku.
lekoklatik
VIP
VIP

Príspevok od používateľa lekoklatik »

ja som to pochopil tak že hľadáš školu kde sa maturuje po troch rokoch. Tak o takej fakt netuším, ale inak podľa mňa nie je problém prestúpiť z čašníckej školy na čašnícku školu. Veď sa tam berie to isté, či ne? Ale či je tá škola 3 ročná tak to fakt netuším. btw ja som maturoval ako 19 ročný. Nevychádzajú ti zle roky? A keď zmaturuješ ako 20-21 ročný ešte stále máš nárok 5 rokov študovať tuším ešte platený štátom ako Študent. Toto som asi zabil, ale viem že po 26 už bude študium drahšie. Ak sa mýlim, prosím opravte ma, rád sa poučím.
Zaxman
Guru
Guru
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Zaxman »

nie náhodou 27 ?? no ja mam brata a maturoval tak nejako ako to vychádza aj tebe a je iba lepšie ked si starší v triede a nejdeš na vysoku takže či budeš študovať o rok dva dlhšie tak to maš jedno lebo časnik 3ročný a chalan z maturitou je pri tejto dobe a hladani si práce dosť dôležiteee
konyk87
King
King

Príspevok od používateľa konyk87 »

je to 26, ale nefunguje to tak, ze ked budes mat viac, tak musis platit..od 26 uz nemas narok napr na zlavnene cestovne a podobne..platit za studium musis len pri prekroceni standarnej dlzky studia pri dennom studiu (vacsinou bakalarsky stupen 3 roky, magistersky/inziniersky 2 roky) alebo pri externom studiu (tam si poplatky urcuje skola) a pravdepodobne aj pri sukromnych skolach..
takze pokial v 30 nastupis na denne studium a nikde si predtym nestudoval, tak by si to podla zakona mal mat bez poplatkov, akurat ze si nebudes moct kupovat studentske listky vo vlaku/autobuse..
ades
Guru
Guru

Príspevok od používateľa ades »

lekoklatik: on myslel to, ze aj ked je v druhom rocniku, ci nemoze prestupit do maturitneho rocnika, kedze ma na neho vek.
inak to s tymi VS je do 26 rokov
jozi3
Medium Expert
Medium Expert

Re: Škola - pomoc

Príspevok od používateľa jozi3 »

Alino napísal:Ahojte, chodim na Žehriansku strednu skolu, som ucen (casnik). Vobec ma to nebavi, som v druhom rocniku, mam 18 rokov a citim sa jak stary loser, chcem mat maturitu ale trvalo by to este dalsie 3 roky, zmaturoval by som ako 21 rocny co je fakt hrozne lebo moji o pol roka starsi kamarati uz zmaturovali. Mojou otazkou je ci sa da a ak ano tak kde, nastupit do nejakeho maturitneho rocniku na nejakej inej skole kde je podmienkou mat vychodene 2 roky na inej strednej skole. Predstavujem si to tak ze teraz je koniec skolskeho roka, nastupim na tu novu skolu akoby do tretieho rocnika a tam vlastne zmaturujem. Da sa to? Prosim poradte mi ja som zufaly :cry:
Nič si z toho nerob, ja budem maturovať o rok ako 20ročný a nijako ma to nevzrušuje. :) Tiež som stratil rok, prestupom na inú školu toho istého zamerania (prestupoval som na konci 1r. a na druhej škole začínal od "nuly") roky mi vychádzajú dobre. Si predĺžiš mladosť aspoň :wink: Inak skús sa poinformovať priamo na školách alebo tu je niečo málo o tom - http://korzar.sme.sk/c/4505871/chcete-p ... oblem.html
http://www.modernaskola.sk/rs,c106/...c ... ednu-skolu
Napísať odpoveď